Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 21:07

Pinot Noir Tak to bude ošklivé. Já chci dělat i takový ten vysoký dort a to by akorát zvýraznilo jeho nedostatky. Děkuji za pomoc:-D;-)))

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 21:12

Karja no já právě nemám moc dobrou zkušenost s tím odležením. Mně takhle skrz krém prosáklo rozvařené ovoce a jak to bylo nepravidelné, tak to vypadalo tak jako divně (a teda taky lentilky jsou na tohle prevíti!). Ale já u dortů razím teorii, že je jedno jak to vypadá, protože se to stejně sní, tak hlavně aby to bylo dobrý ;o)

Možná by šlo ten dort fakt poprášit až těsně před konzumací.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 21:14

Karja já bych se na to asi vykašlala, myslím, že s mokrým krémem to nebude úplně dělat dobrotu. Jestli je požadavek na růžovou, tak bych to zamíchala do krému. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 22:17

DruI Evaeva No jasně, kašlu na to. To mě jen napadlo, že toho mám dost a občas to na dort dávám a vypadá to výborne, jenže asi to hned jíme a je to prostě malej dort. Tak hlavně že jsem dneska na tu polevu koukala. Přijde mi, že jen nakupuju:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 22:21

Karja jako čokoládovou nebo nějakou růžovou? Čokoládovou uděláš z čokolády a smetany, to jsem dělala teď a šlo to dobře.

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 22:25

Evaevaviděla jsem růžovou polevu v takových čočkách, tak tu vezmu, doufám, že bude chuťově hnusná.Jinak čokoládovou ganache dělám často, to je dobrý;-D. Dokonce mám připraveno i na bílou (na cukroví), ale jako z nějaké pofidérní bílé čokolády, takže to nevím, nevím ..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 22:29

Karja jo, to bude určitě hezké, přinejhorším jí pak oškrábeteale myslím, že je to obarvená bílá čokoláda, takže i chuťově by to mohlo být dobré.

Offline Tabea
8052 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 02:46
Reakce na Karja:

Pinot Noir Tak to bude ošklivé. Já chci dělat i takový ten vysoký dort a to by akorát zvýraznilo jeho nedostatky. Děkuji za pomoc:-D;-)))

​třpytky máš?
Ty maliny bych nedávala, kdysi jsem je taky na nějaký dětský dort dávala a zvlhlý to nevypadalo moc reprezentativně. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 17. prosince 2024 08:16

Tabea Mám takové pěkné bílé zdobení, hodící se na narozeniny a zimního období;-)

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 00:31

@Už funguje přidávání fotek, tak sem vrznu svoje vánoční vaření. Všechno tradičně jako každý rok. (Vel)rybí polévka z kapra je teda pokaždé jiná, letos jako krém s kořenovou zeleninou, muž chválil hodně. Filety z kapra se mi letos obzvlášť povedly, kupodivu i usmažit (moc to neumím, smažení v trojobalu praktikuji minimálně), ale málo jsem je osolila. . Dement prostě, zdálo se to úplně neslané, nadávala jsem si hodně. Zato houbový kuba čistě z lišek byl fakt dobrý, nejlepší, budu si asi lišky šetřit speciálně na něj. A došlo i na náš tradiční "Pařížský mandlovo-jablečný dort". Vánoční dort je prý divná tradice, ale holt takovou máme.

A tradicí zůstane, starší syn letos řekl, že je to nejlepší dort, co kdy jedl a v podstatě ho celý snědl.

No a kapří salát. Ten musí být. Až zakážou prodej živých kaprů a budou prodávat jen blbě nařezané porce, vyprdnu se na řízky a bude jen salát!

Offline Miru
16663 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 00:46

Pinot Noir 

...máš to nádherné!

Offline Janulik03
20185 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 04:22

Pinot Noir všetko vyzerá nádherne, kapra teda nejem, ale ten šalát by som asi od teba skúsila. A torta je super nápad 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 07:31

Pinot Noir jsi skvela kucharka a vypada to moc pekne

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 12:18

Pinot Noir krasa! Byl by recept na ten dort? My delame tradicne novorocni, orechovy piskot s kavovym maslovopudinkovym kremem, zadny klasicky tezky dort. Vzdycky k nam na nej mladez chodi na Novy rok, ale letos nebudem doma, tak asi bude neco jednodussiho jen pro nas dva.

Offline Garfie
28469 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 16:33

Pinot Noir Máš to krásný, úplně vám závidím! :-)

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:09

Z Vánoc v Pze jsem si přivezla čistý kapří vývar a na chalupě doplnila ze spíže zeleninou na másle, houbami a kroupami, rozmarýnem že záhonu. Tak asi máme svou vlastní vánoční polévku, příště jen doplním trošku jiker. Tu máminu samozřejmě taky miluju, ale tohle byla fakt pecka.

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 18:23

andulka01 ty se teda nebojíš experimentovat. Ale věřím, že to bylo prudce jedlé.

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 20:37

Pinot Noir Ty jo u vás i ten Kuba působí jako sváteční jídlo? Dala bys mi prosím tě recept na ten salát? Už jsem doma o něm vyprávěla a muž chce rozhodně recept na kolektivni kapři salát;-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 22:41

Pinot Noir no a teď jsem zase polkla máš to krásné. 

Já letos dělala poprvé Kubu a povedl se jako od mamky.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 29. prosince 2024 23:57

Karja no, mně Kuba jako sváteční připadá, zvlášť z těch lišek, ale muž ho jako skutečné jídlo neakceptuje, takže my ho máme jako přílohu ke stejkům, letos z panenky. Takže to už plnohodnotné jídlo je, i ve svátek.

Recept na kapří salát tu, jako vždy připojím, že netuším, co s tím citronem, takže ho tam nedávám, a že octa stačí polovina, s uvedeným množstvím je to kyselé jak sviňa! A zeleninu fakt krájet, nestrouhat, strouhaná je rozblemcaná.