notna Dopředu, to by se jinak nedalo zvládnout. V neděli jsme nastrouhali brambory a česnek a v úterý ráno jsme všechno smíchali dohromady, měli jsme 15 kilo brambor, takže asi 150 porcí.
Jídlo a vaření
Garfie super!
. Dostala jsem chuť na bramboráky.
Garfie jste mazáci! A ten úspěch si moc zasloužíte ![]()
Pinot Noir No taky už vím, co bude zítra k večeři ![]()
Garfie skvělí jste ![]()
Garfie jsi strasne statecna, ja odmitam delat bramboraky pro vic jak 3 lidi. A bramborak je nejvic nejlepsi jidlo na svete!
Děkuju všem, já si je teda nedám zase dlouho! ![]()
moora Ono asi všechno pro víc lidí je pruda....mě ty bramboráky napadly už první rok, ale pořád jsem odolávala, právě proto, že je to taková práce. Ale nakonec to nebylo tak strašný.
Garfie Ještě si někdy budeš chtít dát bramborák?
Sweet Potato
Za rok určitě, už jsme schovali i plakát, příští rok bude repete! (i když vlastně včera jsem neměla ani jeden!!!)
Když udělám borůvkový rozvar (bez citronu) do dortu dnes, ale dort budu dokončovat zítra a servírovat se bude v sobotu, bude ok? Nezkazí se?
Tady je to nějaký mrtvý!. Dá se nějak osulit musaka abych to nedělala 3 hodiny? Jakože buď něco den předem - to asi obě omáčky by šly, ale ideální by bylo něco neopekat, třeba brambory;)
Karja já brambory do musaky opékám jen někdy když mám dost času. Chuťově je to jen malý rozdíl.
Jo a plátky lilku namažu olejem a opeču je na plechu pod grilem.
Manuka Dekuju. Tím pádem to není tak strašné;-)
Karja i tak je to strašné :)) ale u nás to maji všichni rádi![]()
Manuka No já si myslím, že u nás to nemají rády děti, takže ta práce za to ani moc nestojí:D
Karja Jako Manuka , brambory obvykle neopékám (vařím je na plátky cca 10 min v mikrovlnce), lilek a cuketu namažu olejem a upeču na vysokou teplotu v troubě, mezitím zvládnu omáčku (ta by určitě šla udělat předem) a bešamel, a nebo kašlu na bešamel a dám na to mozzarelu na plátky (vynález, když jsem měla těhotenskou cukrovku), ono je to poměrně variabilní jídlo ![]()
Myrtila tu mozzarelu vyzkouším!
Manuka No, jenom dodám, že s bešamelem je to lepší, nebo aspoň nám to s ním chutná víc, ale někdy není času na hrdinství, a pak se hodí ta mozzarella ![]()
Karja Brambory dávám syrové, když už se mi nechtějí opékat a musaku peču, dokud nejsou brambory měkké.
Hodne blby dotaz - jedeme na dovolenou 13 hodin a abychom si to aspon trosku rozlozili, tak vecer ve stredu prejedeme do prahy, prespime tam a rano ve ctvrtek vyrazime na Romo. Co muzu doma prichystat na svacinky, kdyz v praze to nebudu moct dat do lednicky?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my