Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Myrtila
5303 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:25

Karja To je dobrý tip s tím zabalením do utěrky, jak dlouho to tak necháváš?

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:30

MyrtilaNež to jdu jíst:D. Stačí chvilka;-). Ale tyto vychytávky píšou u těch receptu, já jsem u toho nikdy nepremyslela, jestli to nejde udělat nějak líp;-). 

Offline Myrtila
5303 příspěvků moje polička 18. května 2025 21:37

Karja No, inspirovala jsem se tvým přístupem a otevřela náhodné recepty na netu, a tohle tam zrovna nebylo Asi ho příště zkusím udělat, mám tu úplně přesně kus krůtích prsou, ze kterých chci udělat butter chicken, jíme to vždycky s rýží, tak by to byla dobrá změna. 

A ještě všeobecně nahodím tip k butter chicken, vařím toho vždycky kotel a přijde mi to lepší druhý den. Případně s prvním miminem jsem často vařila hned ráno a vlastně už první den to jídlo bylo k obědu ohřívané, tak i takhle mi to přišlo lepší než úplně čerstvé. Ono se to jakoby rozleželo a to koření víc rozvonělo. 

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:01

Myrtila Ano, my to taky často jíme i druhý den a je fakt, že někdy je to lepší. Někdy jsem to i vařila na etapy, že jsem si večer naložila maso a udělala základ té omáčky a až druhý den jsem to vařila dohromady. Já tyhlety etapový jídla, kde lze něco předpřipravit mám ráda. Nedávno si děti vyžádaly hamburgery a to jsem pak rovnou řekla, že na tohleto teda nemám:D

Offline Myrtila
5303 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:25

Karja Jj, taky mám ráda tahle indická jídla, protože se dá ta příprava rozdělit Maso nakládám večer předem vždycky, a taky si u toho rovnou přichystám směs koření na omáčku, takže pak druhý den to je rychlovka. Vaření s dětma mě taky leccos naučilo A pamatuju si, jak jsi tu kdysi popisovala, že si, co jde, připravuješ den předem, tyhle praktické tipy se mi pak velice hodily s ubrečeným miminem

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:49

Myrtila Jojo, já jsem byla naučená, že fakt musím mít ten dobrej pořádnej oběd a pak jak byl sambo doma furt na HO, do toho se stavěl ten dum, konec, konec, konec, muselo se pořád něco jíst, otec přišel z roboty, na plotně muselo něco stát:D:D. Ted už ty všední jídla tak nehrotim, utvořim nějakej salát, a  holky jsou taky už velké, takže příprav už naštěstí ubývá;). 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 18. května 2025 22:54

Karja

hamburgery děláme, když malujeme nebo je velký úklid a já nemám čas se dělat s obědem. Ale bulky teda kupuji. 

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:06

continuity No mně to přišlo moc, bulky jsem dělala. A pak jsem se šolíchala s těma náplněma, jakože dresing jsem dělala, karamelizovala cibulku, pak to tam naskládat, aby to měli všichni teplé, kdo chce sýr, nechce sýr, ty chceš rajče, ale nechceš salát...A ještě hranolky. Jako vůbec tohleto:D:D. Spíš z toho bylo hodně věcí asi ruzně kolem, to mě rozčilovalo:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 23:13

Karja mi to taky přijde poměrně složité, ty omáčky, skládání... Děti by teda jedly jen housku, hranolky a možná ten karbanátek, takže tím by se to zjednodušilo

Když není čas na crcání, peču kuře.

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:16

Evaeva Já taky kuře a nebo ještě přírodní plátek s kaší;). a mimo víkend těstoviny s tunákem a kukuřicí;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 23:22

Karja mimo víkend je každý jídlo takový

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:27

Evaeva Jo já to myslim tak, že o víkendu se snažím dětem uvařit nějaké "pořádnější jídlo" jako aby tam bylo maso a byla polévka, a bylo to takové "poctivé". Myslim si, že starší totiž ve škole moc obědy nejí, ke svačině sní vždycky jen pečivo, takže je to takové nic mo, pečivový týden. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2025 23:32

Karja polívky oni moc nejí. Myslím, že kuře je to nejpořádnější jídlo, co jí

Mám k tomu vtipnou příhodu. Mladší měl ve školce špenát. Ochutnal ho, prý byl dobrý, ale pak si vzpomněl, že ho nejí, takže ho nejedl

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:32

Karja

já šoupnu na stůl ajvar, jalapenos, cheddar, majonézu, Hořčici, nakrájené okurky sladké a kyselé, rajčata, rukolu a každý si to složí jak chce. Hranolky já prakticky nejim, takže nedelam. 

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 18. května 2025 23:55

EvaevaPřesně no. Já dělám spenatovou polévku z čerstvého špenátu, je fakt hrozně dobrá a vloni ze začátku leta zapomněly, že spenatovou nejí:D:D Nebo ji všechny listové saláty, ale baby špenát ne, však to nejde na chuti snad ani poznat...Nebo tuhle jsem dělala tu musaku, starší jsme namotivovali to sníst ruznejma metodama, tak to jedla, furt u toho něco brumlala, proč jako nemůže jíst jiné obedy, že tohleto teda svejm dětem dělat nebude a že nám to oplatí, že mi taky bude vařit co mi nechutná a takhle si furt něco tam chvilela brblala, až najednou vidím, že po talíři honí pár posledních kousku masa...Takhle to oni mají....

continuity Jojo, no taky bych si dokázala udělat ten hamburger jednodušší:D. Ale ony to naštěstí moc nejedly, takže to nerozšířilo seznam našich pár pravidelných jídel.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 19. května 2025 18:11

Karja Taky dělám ty hamburgry takhle složitě včetně bulek. Akorát bez těch hranolek, naopak navíc opečená slanina. Ale četla jsem, že ta zkramelizovaná cibule se dá zavařit. Někde se to jmenuje cibulová marmeláda nebo chutney. Už to mám pár let v plánu, že by mi to zjednodušilo život. U nás se to jí i ke grilovaným masům. Ale ještě jsem se k tomu nedokopala. Vždycky dělám čerstvou. Tak kdyby se tobě chtělo si to připravit dopředu...

A hledím na to balení naanu do utěrky. Peču ho na plotně za účelem částené křupavosti. Když mi zbylé zvlhnou, zase je opékám před jídlem.

Offline Pinot Noir
29822 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:02

notna přesně, dělat opatření za účelem, aby zgumovatěl, je mimo moje chápání

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2025 19:19

notna cibulové chutney zavaříš fakt jako tu marmeládu. Příště toho můžeš udělat kotel a zbytek dát do skleniček.

Offline notna
9397 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:38

Evaeva No jo. Jen se k tomu dokopat včas. S větším množstvím cibule stoupá taky ten čas na smažení. A toho není nazbyt, když to dělám akorát k jídlu. Snad si na to někdy vzpomenu s předstihem. Hodilo by se to. I vím, kdo by byl nadšen, kdyby skleničku, dvě dostal.

Offline Karja
44541 příspěvků moje polička 19. května 2025 21:34

notna Ano, na slaninu, že jsme ji opekala jsem zapomněla:D. Prostě nebudu to opakovat. 

notna Pinot Noir Jo tonjsem asi uvedla zavádějící informaci, Tabea chtěla naan a já popsala pita placky, dělám prostě jen mouka, voda, droždí, sůl a v troubě.