Sweet Potato nevděčník! Prý s medem chutnají divně? Neví, co je dobrý ![]()
Naše jidáše se vyvedly, oproti mazanci určitě

Sweet Potato nevděčník! Prý s medem chutnají divně? Neví, co je dobrý ![]()
Naše jidáše se vyvedly, oproti mazanci určitě

Evaeva já peču mazance bez kynutí v lednici (to je asi pro tebe podstatný, že na to nemáš čas?) a jako moc tomu nedám péči, nemám ani ten hnětací mixér, takže jako ehm ehm, nějak je to zpracované a jsou v pohodě. Takže možná je to bez lednice jednodušší?
Nám furt předkládala máma, jak jsou ty vánočky a mazance těžký, uplně jakože raketová věda z toho div nebyla, furt nám to jako pekla všem, období velikonc a vánoc bylo plný přebytečných bílků v lednici a je fakt, že třeba některý vánočky na návštevách mi nechutnaly, takže jsem si říkala, no asi je to fakt těžké.....no tak jsme si to letos asi poprvý všechny zkusily, hned první vánočka vynikající, myslím, že jsme si jen se segrou vyměnily fotky s popisem, si z nás dělala prdel nebo co?
No ani se na tu návštěvu u našich netěším, že zas budu poslouchat "blbej mazanec, se mi to celý rozjelo, všechno podle receptu a zase, příště se na to vyseru" ![]()
![]()
Vánočka je ještě asi horší. Ale i mazanec se umí rozplácnout... zkusím ho zejtra, ambice stejně nemám, teď jsem se tu nachytřila radama ![]()
Aranel mně se víc daří vánočka. Nejjednodušší jsou jidáše, jak je to malé pečivo, takže jestli chceš jít na jistotu. Akorát se musí buď potřít medem nebo do nich přidat rozinky a mandle, jinak jsou trochu nijaké, mi přijde. Nebo doplnit marmeládou nebo tak něčím.
Já jsem snad "živého" beránka jedinkrát neviděla, neznám z okolí nikoho, kdo by ho pekl. Jidáše totéž. Mazanec se u nás taky nevedl, párkrát jsem později udělala tvarohový, ale nic, co by muselo být. Na víkend upeču mramorovou bábovku ![]()
Chutnají mi Hot Cross Buns, jak je to těsto víc kořeněné. Peču, kdykoli si vzpomenu, nemám je spojené s Velikonocemi. Spíš s četbou Agathy Christie.
A dneska první moravský chřest ![]()
Jitka77 mně beránek taky moc nebere, takový ten klasický piškotový. Máma ho peče až teď, co zdědila formu. Já mazanec i vánočku trochu kořením, dávám muškátový květ i ořech a citronovou kůru. Já teda to kynuté fakt můžu, pěkně s máslem, nejlepší snídaně.
Evaeva muškátový oříšek dávám i do kynutých buchet ![]()
ty jo, ty bych si docela dala, domácí...
Jitka77 buchty kdykoliv ![]()
![]()
Garfie fuj to sem se lek ![]()
Garfie To je prostě nejlepší velikonoční obrázek
nikdy nevím, jestli je horší ta černá hlavička, nebo ta viditelná žebra, chudák malej ![]()
Garfie to se neomrzí! ![]()
Ať jedí maso tu noc, ať ho jedí pečené na ohni s nekvašenými chleby a hořkými bylinami. Aneb naše jehněčí zelenočtvrteční večeře.

Garfie ten je nejlepsi![]()
Muze mi nekdo vysvetlit, jak se to stane, ze ma spalenou hlavu a zbytek je normalne upeceny?![]()
Garfie to je vyloženě morbidní obrázek.
Garfie skvělej je, pořád a každý rok ![]()
Aranel diky, ze jsi vyzvala G. prezentaci. Nachechtala jsem si určitě pár měsíců
.
Malenge a ani pleseň sa ho nechytá ![]()
Garfie To je prostě nejlepší velikonoční obrázek
nikdy nevím, jestli je horší ta černá hlavička, nebo ta viditelná žebra, chudák malej
Podle mě jsou nejlepší ty střeva na zádech ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.