baltik Šly by třeba tousty (náplň suchý salám, tvrdý sýr a tak, už samy o sobě spíš trvanlivé suroviny), slané muffiny typu velikonoční nádivka, nějaká sušší buchta bez ovoce (teď naposledy jsem dělala korpus na mrkvový dort jako muffiny). Tvrdé ovoce a zelenina, umyté, ale nepokrájené a pečlivě osušené (jablka, hrušky, mrkev, rajčátka a tak).
Jídlo a vaření
baltik jestli jedete teď, tak má být celkem chladno. V autě nebo za oknem bych řekla, že vydrží cokoliv vyjma šunky, bych já osobně řekla.
Jsem pako. Přijela jsem pozdě večer ze služebky, cestou se stavila v Lidlu a připravila si na zítra oběd, zeleninové gyozy a steak z lososa. Tak se tak kochám, jak je to hezký a pak mi došlo, že zítra máme celodenní poradu se společným obědem. Míváme mini bagetky a wrapy z Bageterie, jsou moc dobrý.
Takže byt smrdí opečenou rybou a já budu zítra vypadat, že se povyšuju. No a taky už jsem mohla dávno spát.
Ale jinak - ty lidlovský gyozy jsou fajn, vyřeší to rychlou malou večeři pro dva.
andulka01 gyoz jsem si musela najít a fakt to jsou taštičky plněné masem_? Jestli tedy maš na mysli to co jsem našla.
Tak Betty nejenom masem, většinou je to nějakou směsí. Tyhle jsou čistě zeleninové.
Když mám čas a chuť a strávníky, koupím hotové těsto na gyozy a zkoušíme. Zatím směs vepřového a krevet, zázvoru, jarní cibulky vede. Ale tak co do toho zabalíš...
ps: jenom oproti návodu na lidlovském produktu (pouze dusit) doporučuji klasiku - chvilku opékat na maličko oleji, pak podlít lžící vody, přikrýt a tři minutky dusit.
baltik a kde budete přespávat? Nebylo by jednodušší koupit pak ráno v Praze čerstvé?
Jinak bych ale určitě upekla nějakou suchou buchtu jako perník, bábovka, jestli to jíte. Nebála bych se ani třeba pizza šneků nebo nějakých kapsiček s "pizzovou náplní", muffiny se špenátem/pórkem/sušenými rajčaty a olivami... Sýr babybel v tom vosku vydrží i ve větším teple (ale má se ochladit, já bych asi klidně vzala i obyč nějaký sýr jako bloček třeba na kostičky nebo sýrové nitě, pareničky... Teď jsem měla na výletě kus nějakého mini suchého salámku a překvapivě to nebylo k chlebu zlé (já to vůbec nekupuju a nejim, tak mě to zaujalo jako možná svačina:-))
Spíš než naplněné mazané bych vzala suché pečivo a ty sýry a salámy k němu extra. Zeleninu a ovoce v kuse a nakrájet až před jídlem.
andulka01 dekuji , možná vyzkouším ty hotové .
Prosim nemate nejsky dobry recept na kruti prsa? Sambo vrci ze to je "suche maso", synovec prizvukuje.
Antje já z nich dělám butter chicken. A nebo je můžeš přidat do nějaké směsi se zeleninou, nebo já je dělám s kari kořením, nějakou zeleninou a cizrnou a smetanou;). Je to vždy taková volná inspirace;)
Nebo jim udělej řízek s kaší a at jsou už sticha:D
Antje nebo guláš
Karja dekuju , jak prosim delas to butter chicken?
RoSa dekuju, prinejhorsim to spatlam s houbama azeleninou.
https://kitchenette.cz/clanek/butter-chicken
Nejcasteji to dělám dle tohoto receptu. Ale!!! Shodly jsme se tady kolektivně,že za a) nedávala bych tam citronovou šťávu na tu marinádu (má to tendence se zdrcnout) a za b) smetanu dávám nakonec a jen krátce povařím. Pokud bychom to snědli třeba hned k obědu všechno, tak nevarim ani tu smetanu. Proste naložím to maso, pak osmahnu cibuli, pridam koření, dám rajčata, povařím, rozmixuju, pak vařím maso do hotová a na závěr smetanu;-). Snad vám to bude chutnat, u nás to mají děti hrozně rady.
Karja moc dekuji![]()
Karja děkuju za recept. Uz jsem toho do sebe nasoukala asi půl kila. Brzy puknu a ty mě máš na svědomí!
Tabea Haha jako čeho? Toho butter chicken? Naše holky tomu říkají buterrchick:D. Když je prostir, dělám si k tomu druhý den domácí pita chleba a jako dost ráda to užírám jej tak s rohlikem, treba na svačinu během dne:D. Ale jako originál to delam z kuřecího, ale sambovi to z obyčejného nefarmarskeho nechutna, tak to pak sáhnu po krute, když nějaké domácí není.
Karja jojo! Uz jsem to ujídala u vaření, pak jednu porci, druhou, dítěte zavrženou porci, ...
Jestli máš blbuvzdornej recept na naan, tak sem s nim. ![]()
Karja Taky bych brala recept na naan ![]()
Karja dekuju, od stolu bylo ticho, takze dobry![]()
Myrtila TabeaJá to dělám vždy dle nějakého receptu z internetu, většinou se to povede. Ale princip je kynuté těsto a pecu na hodně stupňů v troube, ono se nafoukne, pak se dá na talíř, druhým přiklopí, zabalí se to celé do utěrky a ono tak jakoby změkne. Jednou jsem dělala i bez droždí a to mi tak nechutnalo.
Edit: No a je to trochu otrava, ale čtyři placky tak nějak dám ještě s dobrou náladou:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my