Pinot Noir Dítě rádo ty gumový ![]()
Jídlo a vaření
Po dlouhé době chačapuri. Zapojila jsem tříletou a výsledek lepší, než když jsem kdysi pekla sama a všude mi vytékal sýr![]()

monis normálne mi začali tiecť sliny, musím kúpiť syr a večer urobím
monis milujem![]()
monis to vypada hodne jedle, nebyl by recept?
Já jsem dneska konečně vyzkoušela odpalovane těsto. Vždycky jsem si myslela, že je to strašně složité, ale šlo to dobře. Jen musim vychytat ty tvary, aby to melo trochu strukturu, tohle jsou takove boulicky. Asi mohlo testo byt o malinko tuzsi.

Kokoska těma obrázkama jsi mi připomněla: na základce jsme měli (teda spíš mělY) někdy v páté třídě "domácí práce", kluci měli "dílny" - dneska by to asi genderově neprošlo...
a my holky jsme vařily...
učitelka byla asi hodně odvážná, protože hned první, co jsme tvořily, bylo odpalované těsto! vznikly podobné bulky - měly to teda být větrníky
i jsme do nich dělaly tu náplň+karamelovou polevu! ale chuťově výborný!
Kokoska ty jsou roztomilý, moc se ti povedly!
Kokoska jé, to bych si dala. Dobrý nápad s těmi jahodami, udělám si to, až budu mít.
Mně přijde, že kynuté nebo to odpalované má zbytečně pověst nějakých extra složitostí. Přitom to není žádná alchymie.
RoSa taky jsme mely vareni, ale az v osmicce. A vzdycky na to chodil ucitel dejepisu.
Evaeva taky me prekvapilo, ze to vlastne neni vubec slozity. Podobne jako ten vareny snih na kokosky.
Pinot Noir dik! Na ty fotce to vypada jak vyplazeny jazyky ![]()
Kokoska aha, tak je možný, že to bylo pozdějc... a na konci hodiny přišli kluci z dílen a vočumovali, co by sežrali... ![]()
monis dekuju, urcite to vyzkousim.
Kokoska já nejdřív myslela, že to jsou housky s tvarohem a s paprikou
ale určitě to bylo dobrý!!
Aranel Podoba čistě náhodná
A dobrý to bylo moc, byla jsem od muže pochválená, že výborný, a napomenutá, že kvůli mně bude tlustej! ![]()
Kokoska Vypadají hodně jedle :-).
Pomooooc!
V červnu jedu za zřítelnicí, na ten její slavnostní závěr gymplu. Volal mi zeť a nastínil celodenní program snad na minuty... vo to nic, ale mimo jiné mi sdělil že den předem proběhne rodinná večeře a každej host že připraví nějakou svoji národní specialitu.
Já přijedu až po tý večeři, ale měla bych teda přichystat něco na druhej den, kdy se u nás pak sejde celá banda mladých géniů... ale přes den nebudu mít vůbec čas! Co mám dělat? Resp. dá se něco připravit už tady a převézt v kufru?
Jsem v koncích. Koláče a podobný blbosti vypouštím... zřítelnice miluje smažený sýr a hned si na něj vzpomněla - ale když tady nakoupím ten zmraženej, vydrží mi to 4-5 hodin v chladící tašce? Nebo mám koupit nějakou cihlu a strouhanku a pokusit se to pořádně obalit až na místě? To se musí obalovat dvakrát, co? Nevím jestli bych to stihla...
Nebo nějaký jiný typický český jídlo co přežije převoz, nevyleje se mi do hadrů a pořád bude poživatelný?
Možná nakoupím jen karlovarský oplatky a becherovku ![]()
barbuchasyrečky ![]()
Hele nechceš koupit slovenské nitě? Já vím,že to není úplně české,ale to chutná vždy a všude, hodíš to na stůl a máš po problému.
Kolik jich bude? Čeká se, že to bude něco teplého?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my