Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:12

barbucha Nalož utopence, ty v kufru vydrží ;)

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:16

continuity 

Těžko říct, vono se to tak hemží že máš pocit že je tam celá třída. No počítám určitě minimálně deset dvanáct, když půjde jen o nejužší kruh...

Syrečky se neodvážím ale ty provázky by určitě šly. Na Andělu u farmářů mají dobrý. Ha! A škvarkovou pomazánku mají taky super! Udělám jim holt studený pohoštění... uvažovala jsem že bych i předsmažila doma nějaký bramboráky třeba, ale jak to nebude čerstvý tak to neni vono.

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:17

barbucha toho zmraženého sýru bych se nebála to převést,  domácí bych nedělala, to je hrozně náhlý na vytečení a tak. Oplatky se vždycky všem líbily a becherovka je pro čerstvě plnoletou mládež jako dělaná;). Kup jim i plzně:D:D:D

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:18

DruI 

Jo, a pak se mi to vyleje a budu mít po pracně sestavenejch outfitech

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:21

barbuchajá je letadlem vezla v normální lock&lock krabici a bylo to v pohodě :) ale vem ty sýrové nitě, ty musí chutnat každému.

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:31

DruI 

Jo, dostanou nitě a oplatky

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:34

barbucha kdyz je to takové hemzeni, je to studený i lepší. Ještě klasické řízečky mně napadly, ty lze i studene a je to takové kalebni jídlo. 

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 29. května 2025 16:31

continuity 

Řízečky by byly fajn, ale nebudu mít čas se s tím crcat, stejně tak s tím sýrem, těch lidí tam bude určitě dost. Udělám jim nějaký chlebíčky asi, vemu i tu škvarkovku, kyselý vokurky tam mají, dostanou to prostě po česku

Kdybych věděla že budou chtít všichni vařit, bejvala bych jela o den dřív, sakra. Za svíčkovou nebo ptáčky mi vždycky trhaj ruce

Karja 

Pivko vozím automaticky

Offline Garfie
28482 příspěvků moje polička 30. května 2025 07:04

barbucha No já to zrovna chtěla napsat, že nějaké nitě nebo korbáčiky jsou super věc. A cizinci to většinou neznají, prodávali jsme je teď i tady na Food fairu, nikdo nezná nic podobného, dokonce ani Maďaři nebo Rumuni, to jsem byla překvapená. Chlebíčky zaberou čas, ale nějaká paštika (myslím domácí), chleba a okurky je taky zlatej grál!

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:39

Garfie 

Jojo, zajdu k těm farmářům, poberu provázky, škvarky a nějakou paštiku a bude. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:41

Stížnost na proměnlivé počasí a bouřky. Zkysla mi slepičí polívka, 12 litrů! V lednici byla. Sakra, potřebovala jsem ji zavařit na příští víkend a teď musím začít znovu. Nehledě na to, že to byla krásná, obrovská, masitá farmářská slepice. Takový škody...

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:45

andulka01 To je škody....jak se to stalo v lednici?

Protože mně se to taky párkrát stalo, vinila jsem teda, že jsem to nenechala vychladnout odkrytý...pak když to zkysne po delší době, ale pořád kratší než bych předpokládala, tak vinim velké množství zeleniny. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:49

Karja Asi i kombinace s tou zeleninou, chladla zrovna při prudké změně tlaku, ty bouřky ji dorazily. Vloni mi to udělal dýňový krém z uzeného vývaru, taky v lednici, přes noc byla zásadní změna počasí.

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:52

andulka01 bože, to je alchymie!Tak to je fakt velká škoda.

Offline 999
19755 příspěvků moje polička 30. května 2025 12:59

andulka01 Blbá otázka, ale neochutnával ji někdo přímo z hrnce? Opakovaně stejnou lžíci? To taky zkysne. Jinak tě teda moc lituju.

Offline RoSa
10128 příspěvků moje polička 30. května 2025 13:15

andulka01 jj, při bouřkách se to děje, taky mám takovou zkušenost... 

a zrovna takový množství

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 30. května 2025 13:22

andulka01

Moc lituji, ale pokud můžu nevyžádanou radou: než  bouřky a kdesi cosi, vynila bych spíš to obrovské množství. To chladne celé hodiny a dlouho si drží tu teplotu, při které se bakterie dobře množí (kolem 50C)

Pokud to potřebuješ takto, rozděl to na menší množství a schlaď co nejrychleji (voda s ledem a pod). Vzdych v lednici je sice studený, ale má malou tepelnou kapacitu, to spíš polévka ohřeje lednici než lednice schladi polévku.  

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:18

continuity Takový množství vývaru rozhodně nedělám poprvé, v poslední době celkem často, takže to "kdesi cosi" tam roli asi taky hraje. Vše jako obvykle. Chladlo to na studené chodbě, do lednice to šlo až studené. Na ochutnání a večeři jsem si odebrala jinam, i když že bych šla okolo a ochutnala jen lžící nevylučuju (to ale ještě za varu). Tak nevím, bude to kombinace všeho. Poučení pro příště.

Offline SunEclipse
3474 příspěvků moje polička 30. května 2025 14:30

barbucha a vem bochnik dobryho chleba, pocitam, ze ten tam taky nemaji, vsades je to samej toust

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 30. května 2025 17:59

SunEclipse 

To bych mohla. Máš pravdu - náš normální tam nemaj, buď samý černý, celozrnný, nebo zas bílý. Tak to bude další česká specialita!