barbucha a zpatky budes mit v kufru spoustu mista na nove ulovky do satniku! ![]()
Jídlo a vaření
andulka01 Takový množství vývaru musíš vymíchávat do schladnutí, my to takto při zabijačkách dělali, jako děcko jsem pořád stála u obrovské kotliny ve sněhu a míchala a míchala. Takto hrozně rád „zkysne" i guláš.
To mám vždycky
Ale tentokrát jsem se rozhodla že nic nebude, nestíhám unosit všechno co mam a vůbec nic nepotřebuju. Plánuju nanejvejš navštívit blešák.
barbucha tak to jsem teda zvedava!
barbucha něco malýho! třeba brilianty... ![]()
Neboj se
Hned po blešáku ![]()
Sezona "jahodových knedlíků" zahájena. (Nerada se piplám s balením jahod, takže takhle.)

To je ta nejlepší varianta![]()
brrr tiež tak. Si mi narobila chute
Ty jo, dva týdny už to snad nějak přežiju!!!
brrr dík za připomenutí - dneska budou jahodový knedlíky! ![]()
RoSa já je mám v plánu zítra. Ale u nás je to naprosto nesezonní jídlo, děti je mají rádi.
Ho ho hoóó... hotovo 14 litrů bezinkovýho sirupu! ![]()
Zase budu za vzornou matku (mladej pán to miluje a už mě varoval, že pozná rozdíl mezi kupovaným a domácím)... ulepená kuchyň umytá a teď splachujeme ty ochutnávky příšernýho tlamolepu pomocí sauvignonu (já) a pivka (milostpán).
barbucha tyjo ![]()
mě domácí ode mě nechutná, vždycky tam cítím moc cukru a málo bezinky, když uberu cukr, zkazí se to. Tak suším, ledový bezinkomátový čaj v horkým létě je požehnání.
A to mi připomíná, že je počasí naprosto nevhodný na sušení bylinek. Chci chvíli sucho a teplo.
andulka01 a nevadí ti v létě, že bezinkový květ má jako účinek zvýšené pocení? (dobré při nachlazení, pravda...)
RoSa nevšimla jsem si, potím se tak jako tak. Tak ale to bude mít i ten sirup, ne? Toho vypijeme taky kvanta.
andulka01 jo, sirup dtto
já jsem letos zkusila vyrobit bezinkový ocet - květy nacpeš do zavařovačky a zaleješ octem... necháš týden-radši dva, občas zamícháš, aby květy byly potopený... pak se to scedí... je vynikající do salátů, nebo i na pití přidat do sklenice vody
Mně chutná i ten můj, kdyby na mě nějakej zbyl
Ale nevařím/nesvařuju to, ten cukr abych líp rozpustila pak leda trochu přihřeju v tý tekutině kde se macerovaly ty květy... voní to pak moc pěkně po celým kvartýru. A bezinka z toho leze furt, jak chuťově tak na počuch.
Přidávám tam pak kyselinu citronovou, to už teda neni moc bio, ale kašlat na to, má to lepší chuť a i lepší výdrž, obyčejnej citron se mi moc neosvědčil.
andulka01 Prosim, jak na to? Jen vysusit bezinkove kvety, smichat se susenou matou, plus nejaky cukr nebo vubec?
Suya JJ, úplně jenoduše, sušený bez a čerstvá máta. Cukr nedávám, někdy přidám trochu bezinkový šťávy. Vychlazené je to u nás celkem hitovka, přítelova dcera má hrozný pitný režim a tohle to docela řeší. A pak postupem léta, jak suším a přidávám další bylinky, jsou ty čaje komplexnější.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my