Lenka22 hmmm, nalákala jsi mě, tak jsem byla zkontrolovat na zahradě rybíz, a moc ho letos neni... tak do jogurtu možná... ![]()
Jídlo a vaření
RoSajá ho mám letos obsypaný na 3 keřích, musím zpracovavat driv, než to sezobou kosi. Marmeládu už nedělám, tak s tim mám honičku.
TabeaHmm, taky dobrý.
RoSa tak tvůj recept už je upečen a ochutnán a vybornej.
Lenka22 dobrý je zmrazit kuličky a použít do pečení později. Kdyby vám už šla z koláčů hlava kolem.
RoSa jo! To je hodně dobrý
Lenka22 jo, ten olejovej hrníčkovej recept se hodí na všechno - můžeš tam naházet třešně, rybíz, švestky, meruňky... akorát teda koukám, že dělaj žmolenku z moučkovýho cukru, to jsem ještě neslyšela, já dávám krystal... a taky tam vlastně ani bejt nemusí kdyžtak, stačí hotový pak pocukrovat
Evaevasnažím se přes rok nic nepéct, jen vždycky s létem neodolam jahodovým knedlíkům, buchtám s různým ovocem a tak.
.
RoSa udělala jsem z krystal cukru tu drobenku. Z moučkového taky neznám.
Kokoska jj ten rybiz na tvarohu zasypanej drobenkou na tenkým těstě je nej kombinace
to pak úplně samo klouže do krku! ![]()
Čtu si tu o buchtách, zazvoní zvonek a tam sousedka (85 let) s talířkem. 
Tabea makovej, jo? No tak ten taky můžu:-)
Tabea Hmmm, Streuselkuchen!
Tabea To je krása, musí to být velmi chutné. Miluju mák :-).
Dnes jsem chtěla udělat radost mamince a využít úrodu třešní. Pustila jsem se do bublaniny (jasný, asi primitivní záležitost, ale já ji nikdy nepekla). A nepovedla se. Bála jsem se, že třešně klesnou až na dno, ale naopak, zůstalo mnoho třešní na povrchu a spodní část působí poněkud prázdně. No, uvidím, jestli bude mamince alespoň chutnat.
Jak se vaří angreštová marmeláda? Je to takový to crcání jako s rybízem?
Aranel Já angrešt nedělám přes mlýnek, takže ho mám se semínky
Aranel s rybízem je crcání? Když pominu to trhání kuliček z hrozinků, ale to u angreštu padá. (My teda děláme se semínky všechno, kromě dvou skleniček na linecké, nám tu chutná.)
Evaeva To trhání z hrozínků zrovna moc ráda dělám. Myslela jsem právě to lisování šťávy a tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články