Vim, ze tu toastovy chleb moc neleti, ale ten od Kalendu je uplna brioska Krasne voni maslem,kdyz se nahriva v toasteru Maji ho i v Nase maso
Jídlo a vaření
Co s hromadami blum? Padají napůl zralé, i tak na stromě zůstávají další kila.
Jsou i zralé dost kyselé, pro mě teda, takže jim k jidlu moc nedám, na koláč teď horko těžko zpracuju rybíz a jostu...
Lenka22 co nějaké čatní? Nebo pečený čaj.
Nemáte některa osvěčený recept na nakládané cibulky? Takové ty malé, bílé?
Čatní je dobrej nápad, zkusím najít recept, díky.
Mini od Kalendů můžu všechno, mňam
andulka01 absolutne !
Milostpán přitáh pytel špendlíků
pročež marmeláda už stydne ve sklenicích. Teď zas nebudu celou noc spát hrůzou, jestli to fakt ztuhne. Želírovacího cukru jsem teda použila dost... no v nejhorším si lívance budu polejvat, no. Hlavně že ji mám ![]()
barbucha Mňam. Taky jsem vyráběla. Jen jsem si je musela sama natrhat po okolí.
Dostala jsem tašku letních jablek. Miluju je, ale za pár dní budou moučnatá, nedobrá. Navíc to jsou mrňavky. Co s nimi?
Letňáky!
Ty jsem neměla ani nepamatuju... co s nima nevím, zvlášť jestli jsou malý - to crcání s loupáním a vykrajováním se ani nevyplatí pak. My je vždycky prostě jen sežrali
Ale babička z nich dělala taky marmeládu...
Sweet Potato Máma je strouha na plátky a zavařuje, v zimě používáme do buchet. Mně by se s tím nechtělo dělat. Ale v zimě je štrůdl díky tomu raz dva.
Jo! Čerstvě utržený, ještě teplý od sluníčka ![]()
Sweet Potato z letňáků se dělaj výborný povidla - a vůbec se nemusej loupat, ta slupka se rozvaří (na rozdíl od podzimních jablek, ty se okrájet musej)
Sweet Potato Jen to nastrouhané nacpe do sklenic, zavickuje a zavaří v zavařovacím hrnci.
notna To bych mohla zvládnout, dík
barbucha nejlepsi! Vzpominka na detstvi, a jeste stavnate cervene ryngle.
Leťnáků máme letos tuny, jako letos všeho (klepu na dřevo).
Sweet Potato Pyré. Jen vykrojit, neloupat.
Ze spendliku (cervenych) doporucuju povidla peceny v troube, bez prace a jsou vyborny, akorat jsem dala vic nez doporucenych 200 g cukru na kilo ovoce
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články