Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 31. července 2025 17:18

Budu dělat větší počet španělských ptáčků a nechci si to plnění nechávat na ráno. Můžu si to předpřipravit večer a ráno dat jen udusit? 

Nestane se nic s tím masem s hořčicí? 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 31. července 2025 17:28

continuity nestane, hořčice je běžnou součástí marinád, naopak to masíčku bude vyhovovat. Akorát ti může víc obarvit vajíčka, dáváš-li.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. července 2025 18:06

continuity Úplně v pohodě vydrží. Děláš hovězí?

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 31. července 2025 19:40

andulka01 Kan diky. 

Jo hovězí, jak to má správně bejt. Kluci to mají rádi a segre se s tím v tom množství nechce dělat, což chapu. 

To je můj příspěvek k tem návštěvám v stezovacim vlákně. By mě hanba fackovala nedorazit tam s hromadou jídla a ještě měla týden na krku šest detí. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. července 2025 20:10

continuity Taky dělám z hovězího. Jo já jezdím na návštěy max. s lahvinkou a sama teda taky nečekám nic, max cukety. :D  Napeču, navařím a co nesní jim nabalím. Já chci lednici prázdnou!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 20:15

continuity to je o zvyku, babička by nás hnala přivézt jídlo. Nechala si maximálně vnutit peníze na jídlo, když nás hlídala. Ale měsíc u někoho bydlet celá rodina, tak se taky živit nenechám.

Offline Tabea
8061 příspěvků moje polička 31. července 2025 20:37

Evaeva to je jak tanečky u nás. Kdyz k našim vezu děti, tak vezu s sebou věci, co tady jsou treba mnohem levnější a jedí je rády brachovy deti, kdyz jsou u našich. Tam pak nakoupím, ale ne na 14 dní, co tam jsou. A když jedu zpátky, tak mi zase cpou různý věci jako domácí vejce, český pivo, domácí slivovici, houby, jogurty agrola a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 20:41

Tabea výměný obchod, no

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 31. července 2025 21:00

continuity Taky jsem to takhle dělávala, je to v pohodě a možná i lepší;-).

Teď na to mám hroznou chuť je to moje oblíbené jídlo, ale u nás to mám ráda jen ja, i roštěnou nemají rádi, že bych si to jako zabalila jen sobě...

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 31. července 2025 21:02

Já jsem dneska vařila z ,,ničeho,, doma. Takže mám česnekové výhonky na kyselo s vajíčkem a bramborem. Já s těmi výhonky pracuju jako by to byly fazolky, ale je fakt že teď ta kombinace se sladkou smetanou...no snad nám to sedne:D

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 31. července 2025 21:13

Já jsem měla jednu kamarádku, co nás vždycky u její rodiny hrozně hostili, už to bylo pověstný, hrozně rádi jsme tam jezdili, protože v tom teenager věku chceš prostě žrát no, navíc do ničeho te nenutej, nabídnou, chceš nechceš, sundas z chlebíčku něco, žádnej problém přece,  žádný řeči... Dodnes si pamatuji, jak jsme tam s kamarádkami za ní jeli v nejakejch 14 na kole, již v očekávání, co bude...takže odpoledne pizza, pak párky v rohlíku, nějakej nanuk, pochutinyky, už už jsme sedaly na kolo, naprany jako blázen, tu se ve dveřích objevila její máma s igelitkama a říká ,,holky, kam jedete, chtěla jsem dělat halušky,,:D. Tam to bylo vždycky skvělý:D  

Offline Tak Betty
6102 příspěvků moje polička 31. července 2025 21:53

Já bych hrozně chtěla aby k nám přijela návštěva a vrhla by se s radostí do kuchyně vařit. Já bych tu lednici nacpala k prasknutí. I bych eventuálně byla k ruce. Ale skutečnost je taková , že přijede návštěva, děti s rodinami , kamarádi , já nacpu tu lednici a pak vyvářím.

Offline Aranel
6572 příspěvků moje polička 31. července 2025 22:56

Tak Betty A to ještě ta původní situace byla, že návštěva si pozve další návštěvu a vyváříš tomuhle celýmu!

Si představuju, že 14 dní vegetím u tchyně a pak řeknu: "jo, na víkend jsem pozvala naše a babičku, tak těch řízků obal víc, jo?" a jdu si číst na zahradu nebo něco

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2025 23:34

Tak Betty já docela chápu, že se návštěva do vaření v cizí kuchyni nevrhá. Pokud teda mluvíme o víkendové návštěvě. Já bych to taky nedělala, ale ochotně bych ti pomohla, pokud bys požádala. (U měsíční návštěvy to vidím jinak.) Samozřejmě pokud už hostitelé hostit nezvládnou a zároveň je jim líp ve svém, tak je jasný, že rodina přiveze, navaří, uklidí...

Offline stes
9154 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 06:29

Tak Betty já bych to taky chtěla a kdybych ještě smela zmizet, tak s největší radosti. Abych se jim tam nepletla.

Offline Tabea
8061 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 07:04

Evaeva Jo, vaření v cizí kuchyni mě taky neláká, ale rozhodně bych se nabídla k pomocným a úklidovým pracím. Stačí mi, když vařím u našich, jak na elektricky desce všechno strašně trvá a jejich sůl solí jinak než moje.
Kdysi jsem musela vařit u tchyně. Šla na půl dne do práce a já měla uvařit, aby jídlo bylo hotovo, až se vrátí pro tchány a mě s mužem. Odměnou mi byla kritika jak postupu tak výsledku.

Offline baltik
4969 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 07:08

Mne by teda nenapadlo varit na navsteve a ani bych nechtela, aby v moji kuchyni varila navsteva, ale je pravda, ze jsem snad nikdy dyl nez vikend u nikoho nebyla a u nas byly taky vzdycky jen deti

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 07:56

My na návštevy, že u někoho v domácnosti spíme, jezdíme jenom k rodině a výjimečně fakt k dobrým kamarádům, takže někdy jídlo vezu, a když ne minimálně se nabízím s úklidem nádobí a nějakými pomocnými pracemi. A už vůbec si neumím představit se nechat byť jen na víkend obskakovat o 25 let starší osobou. 

K jednem kamarádům jezdím vařit halušky. Normálně do cizí kuchyně, akorát si beru tři kusy nádobí, protože nemají správně vybavení. 

Klidně bych teď tech 15 ptáčků uvarila u ségry, ale znamená to stát půl dne u sporáku a já si spíš chci povídat. Takto uděláme už jen rýží, večer hodime něco na gril a můžeme se bavit celý čas.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 08:12

Ono je taky důležite si to domluvit dopředu. U nas v rodině jsou různe alergie na jidlo, jeden nejí vepřovy, druhej zas ryby, bezlepkář, pak lustěniny a ořechy, mák. Takže se to všechno ladí jak orchestr a vždycky se navzájem ptáme, co máme přivést. Můj brácha třeba vozí jejich chleba, maj dobrou pekárnu a potom pivo z malého pivovaru. Když se mi nechce vařit, jdeme buď do restaurace, nebo objednám bbq žebra domů, přílohu už zvládnu. Návštěvy mám ráda.

Offline viktorka_od splavu
49222 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:28

Karja uplne nevim jestli muzou vadit vyhonky, doufam ze ne, ale kombinaci cesnek+smetana jsem si jednou zpusobila uplne brutalni zlucnikovy zachvat