Budu dělat větší počet španělských ptáčků a nechci si to plnění nechávat na ráno. Můžu si to předpřipravit večer a ráno dat jen udusit?
Nestane se nic s tím masem s hořčicí?
Budu dělat větší počet španělských ptáčků a nechci si to plnění nechávat na ráno. Můžu si to předpřipravit večer a ráno dat jen udusit?
Nestane se nic s tím masem s hořčicí?
continuity nestane, hořčice je běžnou součástí marinád, naopak to masíčku bude vyhovovat. Akorát ti může víc obarvit vajíčka, dáváš-li.
continuity Úplně v pohodě vydrží. Děláš hovězí?
continuity Taky dělám z hovězího. Jo já jezdím na návštěy max. s lahvinkou a sama teda taky nečekám nic, max cukety. :D Napeču, navařím a co nesní jim nabalím. Já chci lednici prázdnou!
continuity to je o zvyku, babička by nás hnala přivézt jídlo. Nechala si maximálně vnutit peníze na jídlo, když nás hlídala. Ale měsíc u někoho bydlet celá rodina, tak se taky živit nenechám.
Evaeva to je jak tanečky u nás.
Kdyz k našim vezu děti, tak vezu s sebou věci, co tady jsou treba mnohem levnější a jedí je rády brachovy deti, kdyz jsou u našich. Tam pak nakoupím, ale ne na 14 dní, co tam jsou. A když jedu zpátky, tak mi zase cpou různý věci jako domácí vejce, český pivo, domácí slivovici, houby, jogurty agrola a tak. ![]()
Tabea výměný obchod, no![]()
continuity Taky jsem to takhle dělávala, je to v pohodě a možná i lepší;-).
Teď na to mám hroznou chuť je to moje oblíbené jídlo, ale u nás to mám ráda jen ja, i roštěnou nemají rádi, že bych si to jako zabalila jen sobě...
Já jsem dneska vařila z ,,ničeho,, doma. Takže mám česnekové výhonky na kyselo s vajíčkem a bramborem. Já s těmi výhonky pracuju jako by to byly fazolky, ale je fakt že teď ta kombinace se sladkou smetanou...no snad nám to sedne:D
Já jsem měla jednu kamarádku, co nás vždycky u její rodiny hrozně hostili, už to bylo pověstný, hrozně rádi jsme tam jezdili, protože v tom teenager věku chceš prostě žrát no, navíc do ničeho te nenutej, nabídnou, chceš nechceš, sundas z chlebíčku něco, žádnej problém přece, žádný řeči... Dodnes si pamatuji, jak jsme tam s kamarádkami za ní jeli v nejakejch 14 na kole, již v očekávání, co bude...takže odpoledne pizza, pak párky v rohlíku, nějakej nanuk, pochutinyky, už už jsme sedaly na kolo, naprany jako blázen, tu se ve dveřích objevila její máma s igelitkama a říká ,,holky, kam jedete, chtěla jsem dělat halušky,,:D. Tam to bylo vždycky skvělý:D
Já bych hrozně chtěla aby k nám přijela návštěva a vrhla by se s radostí do kuchyně vařit. Já bych tu lednici nacpala k prasknutí. I bych eventuálně byla k ruce. Ale skutečnost je taková , že přijede návštěva, děti s rodinami , kamarádi , já nacpu tu lednici a pak vyvářím.
Tak Betty A to ještě ta původní situace byla, že návštěva si pozve další návštěvu a vyváříš tomuhle celýmu!
Si představuju, že 14 dní vegetím u tchyně a pak řeknu: "jo, na víkend jsem pozvala naše a babičku, tak těch řízků obal víc, jo?" a jdu si číst na zahradu nebo něco ![]()
Tak Betty já docela chápu, že se návštěva do vaření v cizí kuchyni nevrhá. Pokud teda mluvíme o víkendové návštěvě. Já bych to taky nedělala, ale ochotně bych ti pomohla, pokud bys požádala. (U měsíční návštěvy to vidím jinak.) Samozřejmě pokud už hostitelé hostit nezvládnou a zároveň je jim líp ve svém, tak je jasný, že rodina přiveze, navaří, uklidí...
Tak Betty já bych to taky chtěla a kdybych ještě smela zmizet, tak s největší radosti. Abych se jim tam nepletla.
Evaeva Jo, vaření v cizí kuchyni mě taky neláká, ale rozhodně bych se nabídla k pomocným a úklidovým pracím. Stačí mi, když vařím u našich, jak na elektricky desce všechno strašně trvá a jejich sůl solí jinak než moje. ![]()
Kdysi jsem musela vařit u tchyně. Šla na půl dne do práce a já měla uvařit, aby jídlo bylo hotovo, až se vrátí pro tchány a mě s mužem. Odměnou mi byla kritika jak postupu tak výsledku. ![]()
Mne by teda nenapadlo varit na navsteve a ani bych nechtela, aby v moji kuchyni varila navsteva, ale je pravda, ze jsem snad nikdy dyl nez vikend u nikoho nebyla a u nas byly taky vzdycky jen deti
My na návštevy, že u někoho v domácnosti spíme, jezdíme jenom k rodině a výjimečně fakt k dobrým kamarádům, takže někdy jídlo vezu, a když ne minimálně se nabízím s úklidem nádobí a nějakými pomocnými pracemi. A už vůbec si neumím představit se nechat byť jen na víkend obskakovat o 25 let starší osobou.
K jednem kamarádům jezdím vařit halušky. Normálně do cizí kuchyně, akorát si beru tři kusy nádobí, protože nemají správně vybavení.
Klidně bych teď tech 15 ptáčků uvarila u ségry, ale znamená to stát půl dne u sporáku a já si spíš chci povídat. Takto uděláme už jen rýží, večer hodime něco na gril a můžeme se bavit celý čas.
Ono je taky důležite si to domluvit dopředu. U nas v rodině jsou různe alergie na jidlo, jeden nejí vepřovy, druhej zas ryby, bezlepkář, pak lustěniny a ořechy, mák. Takže se to všechno ladí jak orchestr a vždycky se navzájem ptáme, co máme přivést. Můj brácha třeba vozí jejich chleba, maj dobrou pekárnu a potom pivo z malého pivovaru. Když se mi nechce vařit, jdeme buď do restaurace, nebo objednám bbq žebra domů, přílohu už zvládnu. Návštěvy mám ráda.
Karja uplne nevim jestli muzou vadit vyhonky, doufam ze ne, ale kombinaci cesnek+smetana jsem si jednou zpusobila uplne brutalni zlucnikovy zachvat
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.