viktorka_od splavu tak se necháme překvapit, ale když si dělá třeba cuketová omáčka na těstoviny, tak tam je také česnek a smetana, ale menší množství, to je pravda
Jídlo a vaření
Karja mamka ty česnekové výhonky taky používá, jako zelený fazole je upravuje (ale ne zadělávaný, jen s bylinkama myslim...)
Karja česnekové výhonky jsou lahůdka, vždycky se na ně těším. Se smetanou jsem je nezkoušela, vždycky k masu jen tak na přírodno. Jo a posledně jsem hrst přihodila do buřtguláše a povýšilo ho to teda hodně! Ale nevidím důvod, proč by neměly fungovat i na smetaně.
Pinot Noir RoSa Ano, já tak s nimi zacházím, jako s fazolkami, plus muž je dělá do nějakejch pomazánek nebo jen tak na chleba.
Karja a jaktoze je mate ted? ted uz je cesnek sklizeny, ne? ja je mam vzdycky jen jednou, kdyz je ustipu na jare
baltik Já je mám v mrazáku;). Bylo jich poměrně hodně.
Karja
to me nenapadlo (nedavam do mrazaku prakticky nic)
My jedzíme na víkend k našim nebo k tchánům a teda poravdě v obou domácnostech radši dělám cokoli jiného než vařit. V obou kuchyních pořád jenom něco hledám, vždycky vezmu nějaké blbé suroviny, které měly být na jindy, nebo nějak jinak udělané, navíc mamka má kuchyň oproti mně a tchýni stranově převrácenou, takže mi tam všechno padá z rukou a vždycky mi pod rukou chybí odkládací prostor. Obě matky o nás teda, co se jídla týče, s láskou pečují, ale i když tam jsme delší dobu, vařím tam maximálně něco jako vajíčka.
Já mám za sebou návštěvu u přátel a ti vždycky nakoupí všechno jídlo podle mých alergií a intolerancí. Nemá cenu jim říkat, že ty zásadní kusy stravy si přivezu, vždycky tomu věnují spoustu času. Je to od nich moc milé, i když to vůbec není potřeba :-).
S vařením v cizí kuchyni nemám problém, je to pro mě relax, vařím po paměti, občas tedy musím použít nějakého ochutnávače .:-).
Rodina mého manžela je velmi specifická, klidně jich jezdilo k babičce 13 na víkend, spali na zemi, babička jim vařila a byla šťastná. Byli schopni pťivézt zabitou srnu vlakem, no prostě cirkus. Ale milovala jsem tu atmosféru tam :-).
Přítel udělal naprosto vymazlenou kulajdu, i se zastřenými vejci, mňam, do tohoto počasí úplně geniální oběd.
andulka01 muz nebude pristi tyden doma, uz setesim, ze si budu varit ty husty zeleninovy polivky, treba i s trochou smetany. Ty on nema rad, radsi jen vyvary.
Kokoska ty miluju a musela jsem do nich přítele trochu natlačit, ale takhle přes léto na chalupě je to požehnání. Máme v lednici pár sklenic vývarů, nakrájíme co vytáhnem ze záhonu, pridáme plechovku fazolí nebo nějakou čočku, hromadu bylinek a hotovo.
Mi dochází, že ten člověk jí skoro všechno a ještě k tomu umí vařit to, co já nevařím (je omáčkovej a knedlíkovej). Uf.
U nás tyhle husté polévky, ještě k tomu se smetanou, patří naopak k zimě. Teď na ně vůbec chuť nemám.
Pinot Noir no takový gaspacho ![]()
![]()
Evaeva tak to samozřejmě ano, nebo tarator taky miluju, ale mluvilo se o vaření. ![]()
Pinot Noir příští týden už zas tak horko být nemá, ale momentálně nemám chuť na vaření a jedení čehokoliv teplého, vývar nebo hrášková, to máš fuk![]()
Pinot Noir u nás je ale ta polífka v horku hlavní jídlo, doplňujeme o chleba, saláty, pomazánky.
Evaeva mohu souhlasit ![]()
Vsak se to nemusi jist varici, ne? Nevim jak vy, ale kdyz v horku vypiju sklenici neceho studenyho, docela se za chvili zpotim.
Kdyz je muz doma, normalne varim, kdyz budu sama, tyden prezivat na studenym "necem" se mi nechce. Zeleninova polivka je asi to nejjednodussi, co se da uvarit.
Kokoska tak příští týden už nemá být 35+. V takovém horku dělám spíš saláty, těstoviny... Ale horký čaj si ráno neodepřu, kafe pak už ale jedině ledové. Polívky dělám akorát jako hlavní jídlo, tak toho se ve vyšších teplotách vyvaruju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články