Nejlepší je naše jídelna v práci, venku 30C a na menu jsou kachní prsa se zelím a knedlíkem
. Jak mi nevadí teplé jídlo ani ve vedru, zas čeho je moc, toho je příliš.
Jídlo a vaření
continuity knedliky a zeli ne, ale dobrou svickovou kdykoli!
continuity to je jak naše kantýna. V největším vedru jsou jídla jako hovězí rolády. A další hutný jídla s omáčkou zelím a knedlikama. Bezpečně. ![]()
Kokoska tohle vůbec nechápu. Tchýně vařila svíčkovou skoro na každou návštěvu, já jediná jsem nad tím v horku kroutila hlavou
Ale u těch kantýn to tak neberu. Předpokládám, že plánují třeba týden dopředu, vedro bylo dva dny, to se asi úplně nedá naplánovat
Tabea ja bych ji v horku nevarila, ale kdyby mi nekdo nejakou dobrou nabidl, klidne bych si dala. Ovsem ne s peti, dva by stacily :)
Evaeva myslí, že kantýna to plánuje mnohem dýl dopředu a hlavně točí pořád ty stejný jídla. Jako jo, mohli by obecně na léto dát jiný jídelníček než na podzim/ zimu.
bublifuk no asi tak. Chtělo by to trochu letnejdi jídelníček. Pak to samozřejmě vyjde, že je zrovna 30 a kachna se zelím, ale vždyť to je typické podzimní jídlo.
bublifuk Já si to říkám někdy i u poledních meníček, plněný bramborový knedlíky?... tam to snad plánují míň dopředu, ne?
Tuhle ale měli tady poblíž lečo. To mě potěší, nebo smaženej květák, jahodový knedlíky takhle v sezóně...
Aranel plněný bramoborový knedlíky jsou ovšem jídlo do každého počasí! ![]()
Pinot Noir Ano, a hlavně když je ukoulí někdo jiný! ![]()
Myrtila přesně! Takže když mi připadá, že by v některé restauraci mohly být dobré, jdu po nich, bez ohledu na počasí! ![]()
Pinot Noir Taky to tak dělám
A nejlepší jsou samozřejmě od maminky ![]()
Premyslim, jestli jsme v detstvi meli "letni" a "zimni" jidla. Krome toho, co se urodilo na zahrade nebo bylo tehdy k dostani jen v sezone, tak asi ne. Plnene papriky a leco urcite jen v lete, ale treba fazolky se daly zamrazit. Nejak se varilo, co bylo a na co byla chut, v lete v zime. Smazeny kapr teda jen o Vanocich, bramborovy salat i mimo ne, ale spis vyjimecne a v chladnejsim obdobi.
Kokoska my trochu jo. Většina jídel se vařila pořád (ale těžké omáčky se u nás nedělali), ale když bylo výjimečné horko nebo naopak jsme trávili celé odpoledne venku v mrazu, tak to se v jídelníčku zohledňovalo
Však ty z restaurace jsou jen náplast na to, že se na ně k mamince nedostanu tak často. ![]()
Pinot Noir A nebo že ani jí se s tím nechce dělat moc často
ale když už jo, jsou nejlepší ![]()
Evaeva u nas krome te svickove omacky taky moc ne, obcas rajska, ale tu nemel tata rad, tak jen vyjimecne.
Je fakt, ze tehdy se varilo podle sezonni nabidky, vic zeleniny v lete. Ze by se dostal v zime kvetak nebo kedlubny, to neexistovalo, aspon si nepamatuju.
Kokoska Já mám z dětství vzpomínu jak chodíme s maminkou na koupaliště a sebou máme smažený květák, nové brambory a v bandasce okurkový salát. A vůbec léto v dětství mám spojené hlavně s využitím té sezónní zeleniny- okurkový nebo rajský salát denně, lečo, květák na všechny způsoby, plněné papriky, určitě jsme jedli i různé celoroční jídla, ale ty sezónní věci se mi víc zaryly do paměti. Dneska už si to neumím představit, že květák, papriky, rajčata, okurky byly jen v létě a né, když si zrovna vzpomenu.
Mrs.Robinson To teda! My jsme jako děti ta sezónní jídla neměly moc rády, ty jo jako lečo bylo za trest. A dneska když jsme u našich, tak se ptám, jestli si můžu trošičku vzít na talířek s rohlíkem ,,vopravdu jen dvě lžíce,,:D. S tou sezónnosti to mám podobne, člověk si to vůbec neuvědomuje, ale třeba z čerstvých rajčat v zimě rajčatový salát nedelam, plněné papriky z paprik za 90Kc taky nedělám, takže trošku ta cena ovlivní tu naši ,,sezónnost,,
Jinak horka povolila a měli jsme dnes kachnu!:D
Mrs.Robinson ja si pamatuju, jak někdy po revoluci teta se strejdou byli navštívit známý u Mnichova. A teda mame říkala, jak ta známa nebyla spokojena s kvalitou rajčat. A obě se tomu smály, protože v ČR tenkrát nebyly mimo sezónu rajčata žádný a jim ta stížnost přišla absurdní.
Myslim že v 92. roce mě naši dali na tyden nebo 10 dni do Rakouska k cizím lidem, co měli pilu, hospodu a statek asi na 10 dní kvůli němčině. Sjednal to jeden Rakušák, co nějak jezdil do Česka na hony a znal se s dědou. Než jsme jeli k tý rodině, tak jsme s nim byli v obchodě. Všimnul si, jak valím oči na jahody a koupil mi je. Ta rodina měla chladicí místnost a vždycky jsme si šly s jejich holkama vybrat něco k jídlu. Byla jsem u vytržení, že si vzaly broskev, okousaly jak jablko a vyhodily. Já byla zvykla ještě ocucávat pecku.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články