Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Garfie
27852 příspěvků moje polička 24. února 2026 07:10

KarjaSweet Potato nainspirovala, takže jsem je hned dělala taky, dělám podle Cuketky a vypadaly podobně jako Brambůrčiny....a taky mi překynuly, těsto naběhlo tak 3x.

Přitom na plechu vypadají vždycky tak pidi, ale pak naběhnou neuvěřitelně. 

Offline barbucha blogger
34942 příspěvků moje polička 24. února 2026 17:18
Reakce na Kokoska:

Kapri polivku delam, ale hrozne nerada. Hlavy, posledni kousky od ocasu, kapra filetuju, takze ty vyrezany kosti se zbytky masa, neco z vnitrnosti. Davam to na zeleninu opecenou na masle s divokym korenim. Obira si to pak muz, oni to doma tak delali a ma to rad. Do polivky stahuju to maso z zeber. Porcovani ryb a tohle je ze vsech vanocnich cinnosti ta nejmin oblibena. 

MP Marge 

​To crcání s obíráním je hroznej vopruz, do toho nejdu. Matka dělávala tu polívku z hlavy Já na to vyzrála - koupila jsem kapří filet a nazdar. A co byste řekly? Mělo to tu samou chuť 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. února 2026 17:58

barbucha tak v tom způsoby přípravy ze zbytků jde spíš o zužitkování těch zbytků (a cenu), ne? 

Offline MP Marge
6752 příspěvků moje polička 24. února 2026 21:33
Reakce na barbucha:

MP Marge 

​To crcání s obíráním je hroznej vopruz, do toho nejdu. Matka dělávala tu polívku z hlavy

​No to prave tatinek taky, jednou obiral sedm hlav! Ale kupoval i extra jikry a mlici, protoze nam to obema chutnalo.

Nejstastnejsi byla stejne vzdycky nase kocka! Ta se na Stedry den z kuchyne nehla