Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 28. února 2026 09:13
Reakce na Garfie:

Ale pak teda všichni říkali, že když se dáš mikroskopické množství na knackebrod s máslem, tak je to fakt dobrý!!!

​No proč ne. Nakonec naše syrečky taky nejsou pro útlocitný povahy a na chlebu s máslem jsou taky dobrý!

Se chystám zrovna předhodit ty syrečky zřítelnici, až sem přijede. Sýry miluje... objevila tu i klasickej smažák a musí ho pokaždý mít - tak to chce další klasiku, ať ví zač je v Parubicích perník

Možná že letos trefím ten Midsommar, že bych kromě těch všemožnejch räkor a dalších potvorností ochutnala i surströmming... 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 28. února 2026 09:13

Garfie 

Co je to ty bílý kuličky?

Offline Garfie
28336 příspěvků moje polička 28. února 2026 09:22

barbucha To jsou tangyuan, kuličky z rýžové mouky, většinou se i různě barví v nějakých přírodních ingrediencích, nebo se plní. Pak vypadají takto. My je teda měly jen plané se sušeným ovocem v sirupu, jakoby kompot. 

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 28. února 2026 10:12

barbucha Mam pocit, že někde u Zahrady Kinských je obchod se švédskými potravinami a tam surströmming mají. Kdyby ti nevyšel slunovrat ve Švédsku.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 28. února 2026 10:59

brrr 

Fakt? Já věděla jen o jednom ve Vodičkově, ale tuhle jsem jela kolem a už jsem ho tam neviděla, možná je zrušenej... Dobrej tip, díky! Se tam projdu v nejbližší době.

Ta Vodičková byla mizerná, nejen že v kase seděla nějaká Ruska se kterou nebyla řeč, ale neměli ani Marabu, ani plátkovou sůl a ani sezamovej Wasa knäckebrot. O sýrech ani nemluvě. Tak k čemu to vůbec provozujou A IKEA je už taky úplně k ničemu, pár sušenek a masovejch kuliček... s bídou brusinkovej kompot... kdyby neměli aspoň to kafe tak už tam nepáchnu.

Offline shark
73 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:05

Myrtila Jé, vy děláte nás bramborovej salát. U nás ho děláme od nepaměti, vůbec nevím, kde se ten recept vzal, určitě ho delala moje babička a snad i prababička. Já jo nam tedy mnohem raději než ten klasický. A myslela jsem si, ze ho nikdo jinej nedělá?

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:11

shark A jíte ho k rybě, nebo jako samostatné jídlo? Já jsem ho našla kdysi někde na internetu, ale už je to strašně dávno, tipuju aspoň 10-15 let. 

Offline shark
73 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:17

Myrtila My ho děláme vždycky k rybě. Myslela jsem si, že je to nějakej nemeckej recept - jsme sudeťaci, ale fakt nevim. 

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:32

barbucha Ježíš, teď se dívám, že už to tam není.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:39

brrr 

Taky jsem to nenašla. Tak zas nic

Já si vozím zásoby... tu čokoládu, sůl i ty sezamový Wasa, a sýry... kdybych se nebála tak bych brala i kefíry apod., beztak mám vždycky loďák plnej...  ale už tam nejsem každej druhej měsíc jako dřív a tak jsem vždycky brzo v koncích

Offline Kokoska
34552 příspěvků moje polička 28. února 2026 17:24

barbucha MP Marge v kvetnu jedem na Island a ja se velice obavam, ze jestli se muz doslechne o zralokovi, bude to chtit ochutnat. A ze se doslechne, to jiste nas mily pruvodce zaridi, protoze o tom, jak si manzel vsude dava ryby, samozrejme vi

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. února 2026 18:17

Kokoska Tak doufam, ze pak poreferujes

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. února 2026 18:20
Reakce na barbucha:

​No proč ne. Nakonec naše syrečky taky nejsou pro útlocitný povahy a na chlebu s máslem jsou taky dobrý!

​Clovece, ja jsem asi utlocitna povaha, mne se z toho smradu vzdycky delalo soufl a nedokazala jsem se pres to prenest! Nikdy jsem syrecky nejedla. 

Treba ale spousta Americanu neji kimchi, protoze jim smrdi, a to muzu po kilech. 

Tak nevim.  

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. února 2026 18:21
Reakce na Garfie:

barbucha To jsou tangyuan, kuličky z rýžové mouky, většinou se i různě barví v nějakých přírodních ingrediencích, nebo se plní. Pak vypadají takto. My je teda měly jen plané se sušeným ovocem v sirupu, jakoby kompot. 

​Nezrizene ti zavidim! Ja bych se prezrala, az bych nemohla chodit

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 28. února 2026 18:25

barbucha tak to se vodičkova zhoršila, panč byly dobý, kdy tam marabou měli. Takhle si pro ní musim jezdit do edeka v de, a možná je to dobře, že k ní nemám volnej přístup (když jí přestali prodávat v ikea spolu s těma sladkostma na váhu, to jsem byla hodně smutná teda)

Offline Kokoska
34552 příspěvků moje polička 28. února 2026 18:33

MP Marge pocitam, ze pokud k tomu dojde, bude to silny zazitek, urcite dam vedet.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 28. února 2026 19:29

Ounz 

Ze současnýho sortimentu IKEA jsem teda hodně smutná taky A lepší to prej nebude, spíš horší.

Čokoládu si vozím, vždycky na letišti popadnu aspoň tak pět šest kusů king size - a jsem ráda, když pak na mě zbyde tak jedna

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 28. února 2026 19:40

barbucha těžkej život vybíravejch čokaholiků, no..

Offline Garfie
28336 příspěvků moje polička 28. února 2026 23:05

MP Marge No to jsem taky udělala!