barbucha Jednou jsem toho islandského žraloka, předtím poctivě nevím jak dlouho zakopaného v zemi, ochutnala. Děkuji, již jsem zvracel.
Jídlo a vaření
Kokoska na Island letím v půlce dubna a fermentovaného žraloka se chystáme tentokrát ochutnat...a zapít "černou smrtí"-tak jak to Islanďani dělají
-což je alkonápoj z kmínu...jinak "hákarl" se nedá jen tak běžně koupit,ale ten váš průvodce bude jistě informován...tak si dáme vědět,jo?![]()
Maureen urcite, jsem zvedava, co napises. Ja to teda urcite zkouset nebudu ![]()
Kokoska ...tak víš jak...možná teď dělám ramena
...při střetu s realitou vyměknu...ale určitě ti napíšu!
Maureen jsem napnuta!
Mně nechutná ani obyčejnej, takže fermentovanej je pro mě vysloveně no go.
Ale možná mi letos vyjde Midsommar, tak pak donutím zetě ať pořídí ten surströmming. Sám ho měl loni poprvé ![]()
Řekla bych že bude stačit jen přičuchnout ![]()
barbucha mne bude stacit z dalky pozorovat ![]()
Karja hmmmm...tak to abych to fakt dala-cítím to nyní jako úkol,abych nezklamala zdejší skupinu![]()
Maureen jsi odvážná a každopádně se těšíme na report ![]()
MaureenDekuju, tyto zkusenosti druhých obohatí celý oolektiv;-)
Maureen Tomu říkám mise!! Když už tě tu nikdy neuvidíme, bude jasné, že jsi to vzdala! ![]()
Maureen Prosím tě, to bys dala, moje děti přežívaly před lety jen na špagetách a suché rýži. ![]()
Garfie a jak nyní?...přišly japonské kuchyni na chuť?
Maureen Moc ne, ale přece jen trochu rozšířily obzory....upřímně, jídlo (celkově asijské) je jeden z hlavních důvodů, proč dcera vůbec neuvažuje o univerzitě v Japonsku, jednoznačně chce domů. A já to nechápu! ![]()
Garfie hm, a já dítěti kupují sushi jako úplatek za to, že se připravuje na přijímačky. Pravda, ji asi sest druhů, ale to by se poddalo. Rýže a syrové maso ji taky nevadí.
continuity To je normální!!!
Měli jsme tady dceřinu kamarádku a ta po japonském jídle (nejen sushi) úplně šílela....moje děti nejí ryby ani normálně, natož syrové. Nechutná jim sojovka, ani zelený čaj. No brečela bych.
Garfie to si fakt vybrali kam se narodit. ![]()
Sojovka tady jede po litrech, sushi se jí doma nechce dělat, ale poke klidně každý týden. Ve Španělsku se naučili na lososový tatarák s avokádem. Jsme ve střední Evropě, takže lepší je dnes šatit než živit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje