Sweet Potato stopro ta teplota
Jídlo a vaření
Ounz Ne, plechovej plech, doma mám "kámen"
711990Že jo, že jo?! Já hlavně doufám, že to neni těma rukama! Jdu vybírat novou troubu.
notna Jo, výška, tlak, teplota, rosný bod. Tady jsem zadělávala a pekla dva dny po sobě, pokaždé kynulo v ledničce.
Sweet Potato a za me misto kamene ten litinovej tal prihod jeste:)
711990 Je to ocelový plát, doporučila mi ho Maškrtnica, ten neměnim.
Sweet Potato jestli je to ten slovinskej ocekák tak ten mam taky a je fajn
Sweet Potato jo takhle! Jak jsi psala kamen, myslela jsem ze mas kamen. Ten plat je super! (Mam ho taky:)
Dostala jsem červený rybíz,ale už hodně mokrý...takže piškot s rybízem sice dobrý,ale musí se jíst lžičkou...jinak mňam...
Má někdo osvědčený recept?...ale ne takový,kdy se pod rybíz dává tvaroh apod...
Maureenjá dělám ráda tento kolac od Dadoo. Sice je taky tvarohový, ale tvaroh je v těstě. Pokud se to těsto děla tvarohu z fólie je docela tuhé, to tam ještě cvrknu mléka. Z vaničkového je ok. Jinak šlehám bílky zvlášť, pokud mám čas.
Místo jablek na to dám jakékoliv ovoce, které zrovna mám, klidně i mražené.
Když to rozmažu na velký plech výsledkem je tenké těsto s hodně ovocem (jaro mám ráda než všechny ty tlusté vrstvy těsta).

Maureen já jsem tenhle tejden dělala hrnkovou bublaninu s červeným rybízem - jen jsem tedy postupovala tak, že jsem nejdřív v robotu našlehala vejce (celé) s cukrem, pak teprve ten zbytek surovin... byla výborná, krásně vyskočila... jen teda ten rybíz je lehkej, takže docela zůstal nahoře, příště bych ho prosypávala průběžně při lití těsta do pekáče
RoSa a já celou dobu myslím, že je to záměr, že to ovoce má zustat nahoře a právě nemám ráda ty buchty kdy to propadává dolů:D
Karjajá nemám ráda bublaniny vůbec. Mi to přijde taková buchta co se nemůže rozhodnout, jestli chce být bábovka nebo co vlastně. A nejhorší jsou třešně s peckami.
continuity naše babička pekla ty bublaninu k obědu. Jako druhý chod;)
continuity jo, přesně. Toho ovoce je tam navíc relativně málo. Taky radši buď bábovku nebo koláč s drobenkou (ten úplně nejradši)
Evaeva proto dělám ten od Dadoo. Kynutý se mi nechce, hlavně to nevydrží dobré moc dlouho. Ale kolik ovoce tam je, je skoro jedno, když je tam 1,5 kostky másla. To není žádná zdravá strava.
continuityjá s drobenkou dělám litý s práškem do pečiva, na kynutý jsem zvyklá akorát se švestkami
continuity RoSa díky díky...jestli seberu odvahu v tomhle horku rozpálit troubu,ráda vyzkouším!...tvaroh v těstě mi neva,jen nemám ráda těsto na něm tvaroh a pak to ovoce...
Maureenjá se psychicky chystám ke tchýni na zahradu pro rybíz. Tchýně to vůbec, měl to rád tchan. Když si tam nedojedu dnes, už vůbec a zrovna ten rybíz si dávám mražený i do jogurtu, do pudingů, do buchet. Hodí se mi do všeho a miluji černý. Je to prakticky jediné ovoce, kterého jsem schopná spotřebovat prakticky neomezené množství.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY