Dadoo Všechno vypadá luxusně! Ty jo, dala bych si hned!!!
Jídlo a vaření
No ty teda neleníš! ![]()
Dadookľudne to zabal a pošli. Uvitam rada, aj si predplatim ![]()
Dadoo Uzasne ![]()
Hned bych se pozvala na veceri ![]()
Dadoo klobouk dolu, me pro sebe samotnou vubec nebavi varit. Ne ze jinak by me to bavilo ![]()
Dadoo prosim jak delas zeleninove palacinky, to by mohlo mit uspech.
Antje úplně normální těsto, snad jen trošičku hustší. Do nej nastrouhana/nasekaná zelenina - zeli, papriky, pórek, co ti přijde pod ruku. Sůl, pepř. Event nějaké bylinky.
Upéct jako palačinky , posypat strouhanym sýrem a překlopit napůl. A to je vše.
Klidně by se mohla přidat třeba i šunka.
A nějaký studený dip se hodí. Tady jsem měla jogurtovy s koprem. Jsem totiž koprovy fanatik.![]()
A to je všechno. ![]()
A moc děkuji všem!
Děkuji za inspiraci. Hned zítra zkusím zeleninové palačinky![]()
Dadoo Smekám. Já jsem sama pro sebe líná uvařit málem i čaj.
Dadoo krásně pestrý jídelníček ![]()
a vidím tam věcičky, které miluju a nějak je neděláme, takže moc díky za inspiraci: křenové fazole, fazolky na kyselo, mňam!
Včera jsem si udělala nákup na valnou část slaměného týdne, něco v místních farmářských výdejnách a něco už urodila zahrada, budu vařit taky jen sama pro sebe. Omeleta s mangoldem, pečenýma paprikama a uzeným kuřecím prsem. Flank steak na topince. Těstovinový orzo salát s tuňákem a cuketkou. Roastkangaroo na studeno s cizrnovým salátem. Sýrový koláč ze zbytků. Plán by byl, ještě ho nějak dodržet ![]()
andulka01 Roast kangaroo? Klokan z farmářských trhů? Můžu se stavit? ![]()
Sweet Potato zrovna klokaní svíčková je z Lidlu
, jsem to blbě napsala, i v normálních krámech jsem byla. A stavit se samozřejmě můžeš, ale to bych udělala čerstvou, tuhle jsem si vytáhla z mrazáku v rámci akce "akamprobohamamdattenrybiz"
andulka01 mají australský týden?![]()
#andulka01 můžu se zeptat, jak děláš ten sýrový koláč ze zbytků?
olte Je to takový hodně fejkový alsaský koláč. Zbytky sýrů nastrouhám, zeleninu (špenát, vařené brambory, cuketa, lilek, květák, kukuřice, hrášek...) a uzeniny nakrájím na středně hrubo, vše zamíchám s vejci, případně zbytkem smetany, přidám čerstvé bylinky, koření (teď třeba frčím na balkánských směsích). Když je náplň tekutější, dávám těsto do formy, když tužší, i na plech. Okraje/cípy těsta nedbale přehrnu přes náplň, potřu vejcem, posypu maldonskou, peču.
Jak vaříme pro dva nebo jednoho, vždycky se tu hromadí zbytky parmazánu, goudy nebo tavený sýr, trochu anglické, pár plátků roastbeefu, nějaká klobáska nebo párečky. Listové těsto kupuju hotové samozřejmě, měla bych umět udělat křehké, ale nejde mi.
andulka01 děkuju, zkusím, je to fajn na úklid ledničky
Chcete inspiraci /nejen/ benátskou kuchyní? Na fcb Chef Luke Palladino, nevím jestli je na jiných sockách.
Dadoo diky moc a at uz se mas jen krasne!
Dadoo Ja mam dotaz na ty krenove fazole. Nejen ze jsem je nikdy nejedla, ale ani o nich nikdy neslysela - vubec nevim, co to je. No ale miluju fazole i kren, takze me to velmi zaujalo! Jak je delas a s cim se to ji?
MP Marge je to přímo historický recept. Tady je odkaz va přípravu od Těhotného kuchaře
https://www.facebook.com/share/v/1HBSYaGjK2/
Já použila konzervu bílých fazolí a u nás používaný Křen ve smetaně Krenex.
Jíš to jako salát, s pečivem nebo chlebem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY