Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 30. června 2026 13:17

Jitka77 

Já si dělám zelenej čaj každej den, teď vypiju dvě konvice... vtip je v tom že voda nesmí vřít, no. To stačí pohlídat a před varem vypnout. A dají se udělat dva nálevy (s jednou várkou čaje), to je u toho zelenýho docela výhoda. Na studeno bych se asi neodvážila... já ho navíc piju ráda vlažnej a konvici předem nahřívám... tak mi to "zalít vodou a strčit do lednice" nezní moc lákavě I když v tomhle vedru by člověk vděčně vypil i louži

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 13:33

Jitka77 barbucha já dělám ledový čaj podobně jako kafe. Udělám hodně silný horký a naleju do sklenice s ledem, někdy přidám med nebo třtinový cukr, limetky... Je to víc osvěžující než to kafe.

Offline Jitka77
1919 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:01

barbucha Obvykle střídám západní způsob (který popisuješ) s vícenálevovou přípravou v gaiwanu. Cold brew je jiná metoda, která se mi na prostřídání zamlouvá, on ten list ze sebe vydá zase jiné nuance. Třeba Assam Frost na fotce je čistě tipsový čaj a v nálevu mi nepřipadal až tak zajímavý, výluh mu udělal lepší službu. 

Evaeva Ice tea je na ledu, jasně. Tohle je zase něco jiného. Obojí lze provádět i s kafem (to chce pro cold brew namlít víc nahrubo) a vlastně i bylinkami. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 14:10

Jitka77 kafe coldbrew mi nechutná, přijde mi moc kyselý. Ale hlavní výhoda je, že já to mám hned, nemusím čekat

Offline barbucha blogger
35683 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:22

Jitka77 

Já poslední rok dva piju v podstatě jen jednu směs, je tam Sencha a nějakej bílej čaj plus květy měsíčku, a to nevím jak by ve studený vodě dopadlo. Tak se držím vyzkoušenýho, co mi vyhovuje. Možná někdy zkusím, až budu mít jednodruhovej.