Já si dělám zelenej čaj každej den, teď vypiju dvě konvice... vtip je v tom že voda nesmí vřít, no. To stačí pohlídat a před varem vypnout. A dají se udělat dva nálevy (s jednou várkou čaje), to je u toho zelenýho docela výhoda. Na studeno bych se asi neodvážila... já ho navíc piju ráda vlažnej a konvici předem nahřívám... tak mi to "zalít vodou a strčit do lednice" nezní moc lákavě
I když v tomhle vedru by člověk vděčně vypil i louži ![]()
Jídlo a vaření
barbucha Obvykle střídám západní způsob (který popisuješ) s vícenálevovou přípravou v gaiwanu. Cold brew je jiná metoda, která se mi na prostřídání zamlouvá, on ten list ze sebe vydá zase jiné nuance. Třeba Assam Frost na fotce je čistě tipsový čaj a v nálevu mi nepřipadal až tak zajímavý, výluh mu udělal lepší službu.
Evaeva Ice tea je na ledu, jasně. Tohle je zase něco jiného. Obojí lze provádět i s kafem (to chce pro cold brew namlít víc nahrubo) a vlastně i bylinkami.
Jitka77 kafe coldbrew mi nechutná, přijde mi moc kyselý. Ale hlavní výhoda je, že já to mám hned, nemusím čekat ![]()
Já poslední rok dva piju v podstatě jen jednu směs, je tam Sencha a nějakej bílej čaj plus květy měsíčku, a to nevím jak by ve studený vodě dopadlo. Tak se držím vyzkoušenýho, co mi vyhovuje. Možná někdy zkusím, až budu mít jednodruhovej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my