Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. zaří 2017 13:15

Zavináč je ale ze sledě nebo jiné mořské ryby? Kvůli manželovi kupuju jen sladkovodní. Mořské v sobě mají něco, co on nemůže.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 10. zaří 2017 13:23
Reakce na Bledule:

aha tak to netusim:-(

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 10. zaří 2017 13:40
Reakce na Bledule:

Edit a zavináče jsou ze sledě, myslím..

Offline rozarka
4229 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 08:44
Reakce na zelene.oko:

Ty jsou,sedím tu s kávou a představuju si,že ten nakrojený je makový a že tu leží přede mnou 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 11. zaří 2017 12:09
Reakce na rozarka:

Ano, ten nakrojený byl makový a byl perfekntí! Tentokrát všechno vyšlo na výbornou

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 14. zaří 2017 20:12

Vypadá to, že tu máme podzim, aspoň podle počasí teda, tak jsem zase dotáhla domů dýni. Chystám se na tuhle buchtu, pyré už je v lednici. Akorát mám tiky z těch 20 kulatých sušenek, já vyžaduju přesnou specifikaci množství, alespoň na lžíce a hrnky Sušenky můžu mít s průměrem 3 cm nebo taky 10 cm, že jo.

Z druhý půlky dýně bude osvědčená polívka od Florentýny.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 20:05

Založila sem si celozrnnej kvásek podle poslední maškrtnice, akorát teda špaldu (došla mi celozrnná pšenice) tak sem zvědavá..

49476 příspěvků moje polička 15. zaří 2017 20:08
Reakce na coralline:

jo hokkaidomanie! 

polívku jsme měli, rizoto taky a dneska pro změnu cuketkovo dýňové máslo. skorem se mi navaluje jak jsem se přežrala, s prominutim:-)

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 08:31

Ja delam jeste dynove noky, uvarim si je a dam cast I do mrazaku. Vytahuji kdyz je nejhur a nemam cas, omacku na to pak delam nejaklu smetanovou, syrovou s rozmarynem. Ten mrazak tomu neublizi a je to pak jak kdyz najdes :-).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 11:34

U nás dýni nikdo nejí, jen já. Dnes jsem doma sama, tak si k obědu udělám dýňovou polévku s kokosovým mlékem a kari a koupila jsem si do ní krevety. 

49476 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 11:43
Reakce na Karja:

a máš nějaký osvědčený recept? jsem zatím neměla odvahu se do toho pustit, páč mi to přijde složitý a samozřejmě bych se doma se samotnýma nokama nezavděčila. asi jako s tím rizotem prej kde je maso

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 12:06

Ja to najdu, jakmile budu na PC, z mobilu mi to nejak nejde. Ale mas pravdu, muj pritel to taky neji, ale on je nejakej zahorklej vuci smetanovym omackam. Takze si to varim fakt spis pro sebe na ty rychly obedy. Taky ti postnu recept na dynove kari, to jsem delala minuly tyden a bylo to vyborne, ovsem zase bez masa :-). Ji se to treba s ryzi nebo pita chlebem, to by mohlo projit :-)'

Offline Allysa
909 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 12:16

a máš nějaký osvědčený recept? jsem zatím neměla odvahu se do toho pustit, páč mi to přijde složitý a samozřejmě bych se doma se samotnýma nokama nezavděčila. asi jako s tím rizotem prej kde je maso

Já je dělám podle receptu Grossularia na jejím webu (Celoroční kuchařka) a taky dělám zásobu do mrazáku. Pro masožrouty jedině jako příloha, no.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 14:29

Já jsem měla muškátovou. Polívku jsem dojedla právě teď Taky mám někde recept na dýňový kari, který jsem chtěla vyzkoušet, musím ho najít.

A varování pro ty, kdo by snad chtěli zkoušet tu buchtu. Je to strašně sladký. A to jsem dala míň cukru, než je v receptu, furt je to moc.

A vlastně, nějakej osvědčenej recept na buchtu/koláč by nebyl?

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 14:33
Reakce na Renusatko:

To zní hodně dobře. Mám program pro příští dýni.

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 14:42
Reakce na coralline:

ja jsem si vzpomela na tento

https://www.albert.cz/recepty/cokoladovo-dynovy-cheesecake

mam ho vyzkouseny, ale je takovy jako mazlavy, nema vubec v teste bublinky, takze je to lepsi jist lzickou, misto syra davam meky tvaroh (ja vubec nemam tuseni, co se mysli smetanovym syrem, pac to nekupuji).  ale taky je tam hafo cukru, myslim, ze tam nedavam vubec zadny, jenom trochu javoroveho sirupu. ja bych ten recept z apetitu nezatracovala, pokud jinak vyhovuje a proste priste ubrala cukru razantne. (to ja delam automaticky i pulka je nekdy moc)

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 14:58
Reakce na continuity:

Ten recept z alberta je skoro přesně to samý jako ten můj z apetitu Jako jo, ta buchta není špatná, jenom je s ní dost crcání pro celkem průměrnej výsledek. A ano, to těsto je takové mazlavé, pořád jsem si nebyla jistá, jestli je to dopečený, pak jsem to teda radši vypla, abych to nakonec nezuhelnila.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 15:15

Tak chleba je v peci a velmi nápadně se jí snaží opustit 

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 15:40
Reakce na coralline:

tak ja jsem to brala, ze je to cheesecake a ten ma presne takto vypadat. ja ho delam, kdyz pecu dyni z jineho duvodu, uplne od zacatku by se mi s tim taky matlat nechtelo. ale pokud uz clovek ma ten polotovar, tak je to celkem rychlovka a mne to jednak chutna, druhak preferuji buchty, co se daji nazvat zdravyma  jinak priste udelam korpus normalne z lineckeho, drvit se s tema susenkama je zbytecny vopruz a zas o tolik rychlejsi to taky neni. 

49476 příspěvků moje polička 16. zaří 2017 15:59
Reakce na coralline:

mně právě hokkaido do buchty přijde taková.. sladký se sladkým. asi jako jsem dělala před časem mrkvovej koláč, to se taky nedalo pozřít jak to bylo přeslazený, brrr. zlatej piškot s rybízem:P