Dávám tomu většinou 24 hodin, někdy o půl dne dýl, někdy při nedostatku mazání na pečivo ukrádám už po půl dni. Pravda že to používám většinou na mazání.
Jídlo a vaření
Děkuju, já chci taky mazat..
12h stačí, 24 lepší, dýl to u nás nikdy nevydrželo:-)
Já vydržim
ta vykapaná syrovátka z toho je dost dobrá na zadělání chleba místo vody
Kapat až do požadované konzistence.
Z hodně vykapaného udělat kuličky a naložit do oleje se zeleninou - paprikou, cibulí, feferonkama, olivama
Méně vykapaný mazat na chleba s rajčatovou marmeládu - sladkou, s bazalkou
Já sem to vylila
já na to úplně zapomněla..
Tak priste! ![]()
Nojo
ostudné mrhání, příště se polepším
mno, tak jsem zrovna narazila na svoji kváskovou vánočku z loňska a říkám si, jestli teda fakt už neni čas začít trénovat????

Ja som včera na privítanie jesene urobila rizoto s Hokkaido, so špenátom a mozzarellou. Fotku samozrejme nemám, nestihla som ![]()
Určitě ano
já už do toho půjdu
Já se vůbec nesměju, protože bych nedokázala ani to.
Vypadá jako UFO. ![]()
Aaaaah hribecek, ten si pamatuju
nahodou, sla bych do toho, ted uz to bude jen lepsi (nemluvim o chuti).
A zbyla? To je u nás jediné měřítko úspěchu. Nezbylo nikdy nic ![]()

Tak nějaké chleby. S nařezáváním jsem se stále nesžila, musím to někde nastudovat ;-)
Používáte někdo ječnou mouku? Koupili jsme na výletě v Německu a zatím jen přidávám cca 100 g do chlebového těsta. Jinak moc nevím, co s tím...
krásný to máte. Myslim, že se dobře řeže do a) pšeničnejch 2)do chlebů, co kynuly v lednici 3)je dobrý z nich omést smetáčkem mouku
(taky mi to nejde, i když tuhle jsem koukala na fotky svých nejstarších chlebů a nebylo to tak tragický jak dneska)

Potrefenáhusa No ten je super, to zas zkusím, až budu kynout v cedníku - teďka většinou používám ošatku, takovou tu rádoby dřevěnou (pedigovou?) z potřeb na Podbabské, jak dávala tip Ounz. Dostala jsem i novou, větší, vypadá na slámovou, zatím jsem nezkoušela, většinou dělám těsto z cca 500 g mouky do té menší a v té větší by byl chleba moc nízkej.
Já už kynu jen v lednici, protože mám dost nepravidelný režim a když je to venku, tak mi buď překyne, nebo ho musím dát péct ještě nedokynutej, na to nemám nervy. Teď ale musím hlídat, aby bylo místo v ledničce na mísu/ošatku :-)
Dnešní je většinově bílej pšeničnej (já teda dělám šílený směsky, v tomhle je žito jen ta trocha z kvásku, pak jsem kynula obyč pšeničnou hladkou, zadělávala špaldovou, pšeničnou celozrnnou, trochou té ječné a nabobtnalé lněné semínko). Z hrátek se skalpelem mi naprosto neplánovaně vyšlo ocasaté zvíře! Taky ho vidíte?

Ja som včera na privítanie jesene urobila rizoto s Hokkaido, so špenátom a mozzarellou. Fotku samozrejme nemám, nestihla som ![]()
a recept by byl? já už se na hokkaido moc těším, už jsem viděla v obchodě tak musím začít:-)
Olinka mně se ty praskliny strašně líbí!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY