Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:05
Reakce na Ounz:

Ja bych si, prosim prosim, az prijedu na navstevu do Česká moc chtela jeden od tebe koupit!! Keto neketo. To bych sezrala fakt celej. Jsou nadherny a urcite uzasny. Prosim foto rezu!! 

Ja na ten tvuj Instagram vubec nemuzu. Strasne mam na to chut pak!!!

Online Karja
44967 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:08

continuity Já takhle ke snídani peču občas muffiny z vloček. Internet je plný receptů, nacpu do toho vločky (pozor některé značky jsou hrozně tvrdé, musí se předem namočit, i když běžně se pro to pečení nemáčí). Pak spoustu variací ovoce - banán, jablbka, pomeranče, všechno možný i nemožný lesní. Těch receptů je hrozně moc, někde se mouka nedává, někde jen tak aby se neřeklo, často jogurt atp. Mám to tak za 10-15 minut na plechu, nejhorší je na tom paradoxně mytí té formy, ale předpokládám, že se silikonovou by to šlo líp.

Řepovou bábovku jsem pekla, měla jsem recept v AJ, ale nemohu ho zaboha najt., ale dává se tam dost čokolády, což pro tvůj účel ztrácí smysl. Pekla jsem i řepové muffiny stejný princip, ale opět čokoláda, plus nastrouhat tu řepu mi hrozně dlouho trvalo, už jsem se nevešla do těch 15 minut:-D.

Jo a jseš šikovná samozřejmě! Já jsem poslední dobou líná a i fyzicky neschopná si i ve všední den uvařit oběd na druhý den.

Online Karja
44967 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:12
Reakce na jinx:

A nemáš nějaké vychytané recepty na ryby? Klidně spíš nějaké jen jednoduché vychytávky, které tu rybu někam posunou. My máme ryby dost často, hlavně sladkovodní teda a už to nějak začíná být přejedený...

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:42
Reakce na 0zero7:

Tak teda řez :)

(Jedinej, kterej má správnou velikost) 

A až přijedes, tak ti klidně upeču, ale neprodávam jenom rozdávam 

Karja  aby po tobě tím chlebem místo dortu ale neházeli..

barbucha  

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:53
Reakce na Ounz:

Teda, vypada dokonale i rozrizlej. Dala bych si hned 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 07:54
Reakce na Unnamed:

Děkuju 

Online Karja
44967 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 08:23
Reakce na Ounz:

Nemyslim si, právě by konečně jednou dostali něco pořádnýho:-D. A i mnohem estetičtějšího, což trošku značí, že bych měla tu energii vynaloženou na pečení asi směřovat jinam:-D,

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:02
Reakce na Karja:

Já bych to neviděla tak černě 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:18
Reakce na Karja:

vychytavkou bych to nenazvala, protoze ja mam rada ty nejjednodussi upravy. Takze morska sul, oliv. olej, cesnek, rozmaryn nebo tymian a je to. Kdyz jsou dobre ty jednotlive suroviny, tak mi to bohate staci, pak je skoda na to kapar citron (coz nedelam)  jako prilohu mam nejradeji zeleninu - cuketa, lilek, rajcata na grilu, to me nikdy nezklame.

ale mam doma fajn sicilskou kucharku, zatim jsem udelala jen par receptu a mozna tam jsou i ryby, tak se mrknu, si to ted z hlavy nevybavim.

Offline 999
19912 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:40
Reakce na Karja:

Mně moc chutná úprava ryby v NOI, ale hodí se to na mořské. Podle mého odhadu to dělají v papilotě. Ryba, sůl, citrusy na plátky, thajská bazalka, koriandr, chilli, česnek a pár kapek rybí omáčky...Nikdy jsem to doma nedělala, protože to mám do NOI kousek, ale ty ingredience jsou snadno rozpoznatelné.

Dojdi si to tam někdy dát a uvidíš .

Online Karja
44967 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:42
Reakce na jinx:

Díky. Já taky co nejjedodušeji, takže děláme v troubě celkem obyč, teď jsme hodně pekli se sezonní zeleninou - rajčata, papriky, hlavně ty sušší a tužší ryby, třeba štiku, ta je potřeba něčím trochu naplnit a dát tam dost másla. Romarýn a tymián si zapíšu, na bylinky hrozně zapomínám! To je přesně ta jednoduchá vychytávka. Pak děláme takový eintopf kapra na na víně, v sezoně gril, pak ovšem inspirace končí, smažené sladkovodní nemám ráda.

Online Karja
44967 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 10:44
Reakce na 999:

Díky za nápad. Občas míváme i mořské, ale ty v podstatě děláme dost jednoduše přesně jak psala jinx. Koriandr je dobrý tip, mám ho ráda, k rybě mě nenapadl...

Offline rozarka
4229 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 16:07
Reakce na Ounz:

Dočítám ted' a už jsem chtěla obdivovat zářezy. A tedy musím přidat i palec za krajíc,ty pravidelný póry! Tvoje chleby jsou umělecká díla,měly by se dostat do učebnic 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 17:01
Reakce na rozarka:

Haha do učebnic  děkuju, to potěší (ale já sama jsem ještě student)

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 17:05
Reakce na Ounz:

Ten je!!!

Tak to ja se ohlasim, asi poletim na jare do UK na svatbu, tak se mozna prohodim i v CZ.

Mate je fakt nadherny, ja obdivuju tu trpelivost. ta chut, ta musi bejt!!

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 17:06
Reakce na 0zero7:

Ok 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 19:29

Nutne se musim podelit o recept na paleo muesli (granola, cerealie by se tomu taky dalo rikat). Davam si to na snidani uz 3 tydny a chutna mi to cim dal vic.

1 hrnek loupanych mandli na platky

1 hrnek neslazeneho kokosu - takovy ty vetsi hobliny

3/4 hrnku mletyholnenyho seminka

2 lzice konopneho seminka

2 lzice chiz seminka

3 lzice dynovyho seminka (muze byt vic klidne)

plus jakekoliv orechy a semena co mate radi

pul hrnku rozpusteneho kokosoveho oleje

jeden bilek

1,5 lzice vanilkoveho extraktu nebo vanilkovy lusk (nemeli naposled, tak jsem koupila organicky extrakt a dobry)

2 male baleni stevie

smichat, rozprostrit na plech s papirem a pect cca 30-35 min na 150 stupnu, nechat vychladnout, nadrolit, pokud je potreba. Davam do nadoby do lednicky a po upeceni jeste zamicham lzici neoslazenyho kakaa a skorici. Jedna davka mi vydrzi tak 7-10 dni. Sladky snidane nemam rada, ale tohle je supa, myslela jsem, ze to dam tak jednou za tyden, ale jim to porad.

Nejlepsi mi to prijde s kokosovym jogurtem (smicham jednu plechovku kokos mlika s 200 billionem lakto bakterii - 2 tablety po 100 - a necham stat dva dny na lince a jeden v lednici, pak pridam baleni stevie a lzici vanilky a super). Kdyz mam chute, dam na to jeste nakrajeny tri jahody.

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 19:35

tak ja vam jsem vlezu se sacharidama. domaci bramborove chipsy

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 29. zaří 2017 20:00
Reakce na continuity:

Jezis MNAM!!