Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
39070 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:30
Reakce na Zarinya:

nedá se místo prášku do pečiva použít jedlá soda? Teda kdyby byla.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:31
Reakce na Potrefenáhusa:

nevim.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:48
Reakce na Potrefenáhusa:

No vo všeobecnosti sa dá prášok do pečiva nahradiť jedlou sódou, ja to tak robím, keď zabudnem kúpiť prášok do pečiva. Ale treba s ňou opatrne, lebo keď sa jej dá viac, je v koláči cítiť.

Offline Potrefenáhusa
39070 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:50
Reakce na carries:

on i ten prášek do pečiva je hnusně cítit, když se ho dá víc.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:58
Reakce na rasaNori:

Já bych brala kitchenaid i jako dárek, nicméně letos jsem si řekla o roombu :D pro mě to dárek je. A jako druhý chci kovový tyčový mixér, protože ten plastový v sadě s hnětačem mě po pár polévkách opustil :D a od našich chci garminy, ale tam jsem musela říct že chci jen peníze, že si je koupím sama, protože taťka je přesně ten typ co by mi je koupil, ale neví které chci a beztak by to byly ty co nechci :D

jasný:-)

tyčový mixér používám prakticky denně a i to příslušenství je perfektní, můžu doporučit tenhle braun, už leccos přežil a dají se dokupovat náhradní díly (naposled loni, doufám že to stále platí:-)

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:59
Reakce na Potrefenáhusa:

Musím to prozkoumat, vycházela jsem spíš z těch věcí, co vím, že koupím určitě, co jsem zahlédla třeba při nákupu. Když budu hledat cíleně, určitě budu mile překvapená :-) (doufám!!)

Jako já se kvůli tomu nechci nějak moc stresovat, úplně v nejhorším koupím něco hotového tady, nebo se obejdu bez sladkého, stejně máme málo talířků . Přijdou na oběd, takže tam se vyřádíme. 

Offline Karja
44965 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 10:15
Reakce na Garfie:

Přinejhorším palačinka. Ta je snad francouzská, nebo ne? A můžeš z toho nějakým krémem nebo promazáním udělat dort:-).

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 10:34

Ja prave kdysi dostala mixer sencor, ten funguje dobre, byl k tomu i nastavec jako tycovy, ale z plastu. Ten sekacek jsem si dokoupila posleze, takze chybi jen ta tycka :D

Offline baltik
4995 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 10:40

ja mam taky tento braun a letos se mi podarilo znicit ten plastovy zavit nahore a nahradni dil koupit sel, i kdyz teda stal vice nez polovinu jako cela ta sada

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 11:22
Reakce na baltik:

ehm, mne se povedlo spalit motor:-) ale furt vyslo levneji koupit jen tu cast s motorem nez cely. sencor mam ve sklepe oproti tomuto je neprakticky, nejde tak stabilne odlozit apod

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 11:37
Reakce na rasaNori:

Ja mam kovový silvercrest z Lidlu už asi piąty rok a furt ide ako hodinky. Mam k nemu aj rôzne príslušenstvo a so všetkým som spokojná. Sekáčik v nádobe si poradí aj s orechami. 

Offline continuity
43664 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 12:14
Reakce na Garfie:

Misto prasku do peciva pouzivam sodu bikarbonu uplne bezne.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 12:18

nevite nekdo, co s patizonem? vsude jsem nasla jen recepty na patizon plnenej mletym masem nebo na smazenej jako rizky, coz nechci. zkousela jsem z nej udelat kasi a teda nic moc... :/

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 15:13
Reakce na razorblade:

polevku? orestovat patizon plus jednu bramboru na cibulce a masle, zalit vodou/vyvarem, rozmixovat, ochutit kari nebo chilli, co mas radsi. ja tam mam radsi chilli. pak ozdobit petrzeli.

Offline Myrtila
5487 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 03:49
Reakce na Garfie:

A drozdi tam sezenete? Co kdysi vedle popularni kringel? Delam ho podle receptu na webu pradobroty (z mobilu nevlozim odkaz) a vzdycky se povede, urcite by sel zatocit i do te babovkove formy.

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 04:02
Reakce na Myrtila:

Ten recept mám, i když jsem ho nikdy nezkoušela, ale droždí tady určitě neseženu :-(

Offline baltik
4995 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 07:14
Reakce na Garfie:

vcera jsem narazila na recept pro vasi situaci, pokud tam teda prodavaji vanilkovou zmrzlinu

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/ice-cream-scones

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 10:58

Uff, tak jsem s vypětím sil prošla místní sámošku snad položku po položce a nakonec koupila prášek na pečení. Až domů jsem byla trochu napnutá, jestli uvnitř není cukr nebo rozinky nebo tak něco....(na obrázku namalovaná pocukrovaná buchta s rozinkami), ale naštěstí google překladač potvrdil, že jde to baking powder. Jsem z toho celá tak vyšťavená, že se nejspíš na nějaký pečení vykašlu. 

Offline barbucha blogger
36167 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 11:57
Reakce na Garfie:

Mně se zdaj nejlepší ty palačinky. Marmeládu nebo Nutellu snad seženeš i tam... jako luxusní variantu můžeš udělat rovnou Crepes Suzette, a je to.

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 09. listopadu 2017 12:14
Reakce na barbucha:

Já mám z palačinek trochu strach, často se mi trhají a tady ani nemám vyzkoušenou tu mouku, nic...i když fakt je, že tady prodávají přímo těsto na palačinky, tak bych to mohla risknout.