Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 09:20
Reakce na baltik:

ja mam tento - je to MUM XL 40G

Offline rozarka
4229 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 14:24
Reakce na baltik:

Já Etu mám a jsem spokojená. Ale hnětu jen těsto na chleba,dvakrát týdně asi,sem tam na vánočku. A strouhám kořenovou zeleninu. Po roce a půl spokojenost.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 14:41
Reakce na baltik:

kdyz pominu ze bych kuchynskeho robota misto darku nechtela, tak bych kolegovi doporucila at se zepta. protoze pokud jde o drahy darek po kterem pani touzi, je mozne ze ma nejaky vyhlidnuty a jinym bude zklamana

jinak mame taky bosch mum (plastovy) a asi dobry, funguje:P

Offline baltik
4995 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 17:35

jo, to jsem mu taky hned rekla, jestli je to u nich vhodne, davat jako darek spotrebice, zjistila jsem, ze se to lisi mezi rodinami

ale poradit mu chci tak jako tak

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 17:47
Reakce na baltik:

však jo, proto řikám že je i dost možný že paní po něm touží a tím pádem má třeba i dost konkrétní představu. což chlapům občas trochu nedochází

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 07. listopadu 2017 19:54

Já bych brala kitchenaid i jako dárek, nicméně letos jsem si řekla o roombu :D pro mě to dárek je. A jako druhý chci kovový tyčový mixér, protože ten plastový v sadě s hnětačem mě po pár polévkách opustil :D a od našich chci garminy, ale tam jsem musela říct že chci jen peníze, že si je koupím sama, protože taťka je přesně ten typ co by mi je koupil, ale neví které chci a beztak by to byly ty co nechci :D

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 02:14

Prosím o inspiraci, o víkendu nám přijde návštěva, japonská rodina s dětmi a chtěla bych upéct něco českého (tedy nemusí to být vysloveně české, stačí "západního střihu" :-)

Jenomže pochopitelně mám spoustu omezení, za prvé vlastní schopnost  takže něco jednoduchého. Mám miniaturní troubu, papírovou formu na bábovku, mouku o které jen doufám, že je pšeničná a ne rýžová, rozhodně nepotřebuju něco, kde musím rozlišit polohrubou, hladkou a tak, na to se tady nehraje. Nemám robot ani šlehač, ani tvaroh. Co se dalších ingrediencí týká, seženu nebo mám mléko, jogurt, cukr, med, čokoládu, máslo snad, co se ovoce týká, ideálně banány nebo kompotované mandarinky (i čerstvé možná), popřípadě kaki, jinak je tady všechno šíleně drahé, jablka do koláče neobětuju. A musím to upéct den předem a nemůžu to dát do ledničky (ale v krajním případě to může jít na balkon do chladu). Uff, snad jsem na nic nezapomněla, předem děkuji 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 06:39
Reakce na Garfie:

a obyčejná olejová bábovka nahoře politá čokoládou by "nestačila"? nebo by to mělo vypadat nějak hogofogo? je i variace s jogurtem, mám recept na banánovou. Nebo mě napadla "čokoládová buchta bez čokolády" na plech, ale tam je máslo

Offline baltik
4995 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 07:04
Reakce na Garfie:

ta slehackova babovka je hodne jednoducha a nemusi se slehat vajicka zvlast, ale nevim, jestli sezenete smetanu?

https://www.toprecepty.cz/recept/2970-bleskova-slehackova-babovka/

nebo nejaky nepeceny dezert typu piskoty, mandarinky zavarene, zakysana smetana? (ale opet nevim, jestli je k sehnani zakysana smetana a piskoty)

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 07:11
Reakce na MaeGandal:

Určitě by stačila, hogofogo vypadat nemusí, hlavně musí být dobrá! :-) Variace s jogurtem nebo banánem by se mi líbila, pokud byste měla nějaký osvědčený recept, sem s ním. Buchtu na plech bych dělala nerada, ta trouba je asi třetinová vedle běžné a má jen pidiplech, vůbec nevím jak bych odhadovala množství. 

baltik Něco jako smetanu jsem tady zahlédla, ale trochu se jí bojím. Minule jsem sháněla zakysanou smetanu (naivka), zburcovala kvůli tomu půl supermarketu a nakonec ji objevil šéf prodejny , malinký kelímek stál půl výplaty a chutnalo to jako řecký jogurt s citronem. 

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 07:40
Reakce na Garfie:

A co třeba pudink? Kukuřičný škrob je pro vás dostupný? V mléce se rozpustí čokoláda na ochucení a místo piškotů lze použít sušenky. Na zdobení místo šlehačky můžete použít jogurt , který necháte v síťku přes kapesník odkapat. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 08:06
Reakce na Garfie:

tak v bananovy buchtě je zakysaná smetana, ale asi by šla nahradit jogurtem. Jestli tam máte teda nějaký dobrý hutnější.

smíchá se dohromady 330g cukru krupice, 3 vejce, 170gr zakysané smetany, 80gr rostliného oleje, 330gr mouky (používám hladkou, protože tady jiná stejně není), 12gr prášek do pečiva.

330gr vyzrálých banánů se nakrájí na kolečka a zamíchá do těsta.

vylije se vše do pekáčku 36*21cm, ten se snad do japonské trouby vejde. Na těsto se nalije 100gr rozehřáté čokolády a lehce lžící projede. V troubě se peče na 170 stupňů 30 minut.

zdrojem je Vaněk

ten pudink od @notna mi taky přijde dobrý nápad

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 08:45
Reakce na MaeGandal:

Díky moc, to by mohlo klapnout, i když jsem zapomněla, že prášek do pečiva taky nemám  ale zkusím popátrat, to bych tady taky mohla objevit. Jogurt je k mání právě výhradně hutnější, takže to půjde. 

notna škrob by byl asi problém, ale pudinky tady prodávají práškové, podobné jako u nás. 

Offline RoSa
10238 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 08:49
Reakce na Garfie:

a co třeba nepečený tvarohový dort s ovocem? želatina je k tomu potřeba ale...

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:11
Reakce na RoSa:

Problém je tvaroh (neseženu) a ovoce (strašně drahé) :-) Jako ovoce nějaké kompotované bych tam dát mohla, ale tvaroh je problém :( možná Philadelphii bych objevila. A želatinu vůbec, určitě se dá sehnat agar, ale přesně nevím kde ho koupit a jak s ním pracovat, jestli se nechová jinak než naše želetina...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:13
Reakce na Garfie:

to je bojovy ukol.pecu dost,ale s takovym omezenim,hodne,hodne tezke,vubec me nic nenapada.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:16
Reakce na Garfie:

https://recepty.vareni.cz/bananova-babovka/       co tohle?mouku bych dala tu co mas.Taky davam "hladkou" tez tu na druhy nehrajem.:-)

Offline Garfie
28652 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:17
Reakce na Zarinya:

No jo, je to výzva , proto s tím jdu na vás, kdybych měla nápad, už peču. 

Ta bábovka vypadá dobře, to bych mohla zvládnout, díky. I když bez vanilkového cukru....a zřejmě i prášku do pečiva, ale po tom se zkusím podívat. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:28
Reakce na Garfie:

vanilkovy cukr urcite nutny neni,ale bez pr.do peciva to asi nepujde,obvzlast kdyz budes slehat rucne.

Offline Potrefenáhusa
39070 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 09:29
Reakce na Garfie:

vanilku tam určitě budou mít, ne? Nebo není práškovej cukr?