999 prosím, jak moc jeta řasa wakame důležitá v cizrnovém salátu? Na rohliku maj jen sušenou, může být? Děkuju :)
Jídlo a vaření
Ounz Ja bych řekla, že důležitá není :-). A jinak já v těch asijských obchodech kupuju taky sušenou, pak se to máčí, prip. vaří. Pokud není přednakrájená, je s tím dost práce...
Ounz Já ji tam nedala a nechyběla mi :-) asi ji nedám ani do příští várky, kam už slibuju půjde i droždí a celerová nať.
Můj první čistozrnný chléb:
tak jsem to riskla bez těch chia-semínek ...
teď takhle bude 12hodin odpočívat... hin sa ukáže, zejtra pomaže do trouby ![]()

Ounz V Globusu je čerstvá.
chjo...sem dělala ten cizrnovej saláta dala jsem moc sojanézy a málo rozmačkala cizrnu...bylo to dobrý, ale budu muset udělat reparát abych mohla říct, že to bylo bezvadný...
jinak jsem díky tomu poprvé ochutnala sojovou majolku a jsem jí příjemně překvapená, určitě jí sem tam použiju místo normální.
Aranel já nakonec koupila to wakame na rohliku. Semzvědavá
Malvin děkuju, to mám trochu z ruky :)
ice a je to velkej rozdíl ta sojová, já ji nesehnala a přemejšlela sem, jestli je to takovej rozdíl..?
ice Jo, ta sojanéza mě taky mile překvapila. Chce to přidávat postupně a chutnat....:-)
Ounz Já se na to tady ptala taky, a prý se to dá nahradit (a po ochutnání taky myslím), jen bych byla hodně opatrná s dávkováním, aby to nebylo moc těžké. A jestli nakupuješ na rohlíku, tak tam mají veganskou majonézu od Spaku, ale neobsahuje soju teda.
Ounz když jsem jí ochutnala samotnou tak mi přišla malinko jiná možná kyselejší, ale já si majolku nekupuju a dělám si svojí, takže těžko porovnat s kupovanou. A nějaký pachutě a příchutě jsem tam nepozorovala...
Určitě doporučuju vyzkoušet.
A nehodlám nahradit majonézu sojanézou, ale je fakt, že do těch luštěnin to bude vhodnější, protože je lehčí.
Mně majonéza nechutná, i do bramborového salátu dáváme zakysanou smetanu. Mám testovat nějakou tu vege nebo ne?
Sweet Potato vykašlala bych se na to. Přijde mi, že ta sojaneza není tak tučná, ale chuťově je blízko, takže pokud ji nemáš ráda, klidně bych zůstala u smetany.
999 díky :)
Sweet Potato souhlas s Garfie to ani nezkoušej, ti nebude chutnat.
Sweet Potato taky myslim, že ti chutnat nebude, ona teda samotná je trochu hnusná, ale v těch vegetariánskejch receptech s tofu atd. mi chutná a hodí se tam
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY