coralline rozhodně máslo. bude to poznat. nahrazení oleje máslem oproti tomu není vůbec žádnej problém, to dělám běžně.
Jídlo a vaření
Tak cizrnovej salát mě neoslnil, pritom tam jsou samy dobry veci (až na tu řasu)
Už mám doma černou sůl, lahůdkové droždí, dýňová semínka. To asi zítra bude cizrnový salát ![]()
Potrefenáhusa no já vim proč jsem si ho nechala ujít, když tu někdo zmiňoval že to je pro milovníky kyselých okurek:-))
viktorka_od splavu ale já jsem milovník kyselých okurek!!!![]()
Zrovna ten cizrnovej salát večeřím, není to zas taková pecka jak jsem po místních chvalozpěvech čekala, ale chutná mi dost, to zas jo. Hlavně mi přijde vtipný, že díky té černé soli a řase fakt chutná jak tuňákovej salát s vajíčkem a přitom ani jedno z toho tam není. :) Ale taky si myslím, že není úplně vyladěnej, něčeho tam asi mohlo být víc, ale co já vim čeho, když nevim, jak to má správně chutnat, no uvidim, jak se rozleží do zítra...
viktorka_od splavu Díky, otestuju.
Karoleena Tuňákovej s vajíčkem jo? Teprve teď mě to začalo zajímat. Že bych běžela shánět černou sůl?
Jsem si říkala, co na tý cizrně všichni mají. Já ji jím, ale za oslňující lahůdku ji zrovna nepovažuju.
coralline No jako není to úplně přesná charakteristika, ale snad si rozumíme. :D Ta sůl je fakt zvláštní, já ji až do včera neznala a vůbec by mě nenapadlo, že zrovna nějakej druh soli může dostat do jídla chuť vajec. Dát mi někdo naslepo ochutnat, tak bych přísahala, že v tom salátu prostě musí být vajíčka a nějaká ryba.
Karoleena mám tam černou sůl i řasu, ale tunaka mi to nepřipomíná ani z vlaku
RoSa docitam a myslim, ze to bylo chybejicimi chia. Jednou jsem delala nejakou zdravou buchtu s chia a bez nich se mi taky rozpadla. Delam ten podle Maškrtnice. Jo a chce to dost upechovat.
Karoleena muj muz si myslel, ze jsem mu naservirovala vlašák s tunakem
Karoleena muj muz si myslel, ze jsem mu naservirovala vlašák s tunakem
![]()
ty jo, tak buď mám chuťových buněk moc nebo moc málo ![]()
viktorka_od splavu chystam se delam Momofuku z krkovicky. Myslim, zes psala, ze to funguje. Jsou nejake zmeny oproti puvodnimu receptu? Co k tomu podavas?
Candance jeee prave pecu momofuku z krkovice,pac sem byla lina jit k reznikovi pro bucek.![]()
taky sem se nedokazala rzhodnout zda momofuku ci trhany tak sem to smotala dohromady a doufam,ze to bude k jidlu.![]()
Mise splněna

viktorka_od splavu chystam se delam Momofuku z krkovicky. Myslim, zes psala, ze to funguje. Jsou nejake zmeny oproti puvodnimu receptu? Co k tomu podavas?
delam to stejne jako z bucku. vetsinou s chlebem, ale slo by cokoliv, uz jsem ho podavala i jako klasicky knedlo vepro zelo:-)
Potrefenáhusa juuu
u nas mazanec teprv kyne. ani ockem nekoukam;-)
Potrefenáhusa mise jako dobry, ale co ty kocky? To je uterka nebo co? To hrozne chci. Ja jdu pict ctvrtou varku tech od tebe doporucenych pernicku, nejak se to snedlo samo...a mame doma kremrole, mama mi dovolila jenom jednu na den(!!!), to je hrozna tortuta! Ja to mozna snim vsechno, kdyz uz prusvih, tak at poradnej.
helehele, bacha na pověry! ![]()
„Na Velký pátek nepohneš zemí, nezatopíš do východu slunce, neupečeš, nevypereš a nevybělíš, nezameteš, nevyneseš z domu, neprodáš, nepůjčíš, nedaruješ a nepřijmeš dar.“Zdroj: https://hobby.idnes.cz/velky-patek-pranostiky-0v7-/hobby-domov.aspx?c=A180329_091252_hobby-domov_bma
RoSa a ja si zrovna rikala jak je to sikovnej svatek ze stihnu uklidit a vyprat
vedela jsem akorat ze se nesmi pracovat na zahrade. a pritom je tak hezky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY