Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 19:52

Karja já mám tenhle, dostala sem ho a mám už ho několik let.

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 19:56

Karja trend nosit si vlastni nadobi urcite, staty a eu se ted na ty kelimky chteji zamerit po igelitkach, ze je dalsi velky zdroj zbytecnych obalu tohle jednorazove nadobi

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 19:57

Ounz No aha našla som . A k tomu konvičku 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 20:00

paktofonika krásný! Je třeba uďelat si radost!

Online coralline
2311 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 20:44
Reakce na Karja:

coralline salaty s quinou delam casto a je to teda super, naposledy s orestovanymi zampiony, cuketou a zeleninou co se nasla. Byl to tzv. obed ze zbytku k dojedeni:-D. Vyborna quinoa tribarevna byla v Lidlu, za docela dobrej peniz.

​To zní dobře, píšu si. Já jsem salát dělala prvně. Předtim jsem zkoušela quinou jenom jako kaši na sladko a to teda nic moc, opakovat nebudu.

Online coralline
2311 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 20:49

baltik Nám už v práci kelímky zrušili. Nevím teda, proč tam vůbec byly, protože máme i erární hrnečky a kolikrát když tam člověk ten hrneček postavil blbě, tak to vyhodilo kelímek úplně zbytečně.

A v kantýně se na mě nijak divně netváří, když chci oběd dát do vlastní krabičky.

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 21:05

paktofonika A co si koupit vietnamský překapávač?

Stojí pár šupů a funguje.

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 21:32
Reakce na Ounz:

Ale starbucks bych rozhodně nebrala za referenční hladinu kvality. 

​Tam dělaj strašnou bryndu  Zkusila jsem dvakrát a dost jsem se divila, jak jeden čas bylo "in" nosit si ten kelímek - že se ty lidi za to nestyděj  

Já jsem teda spíš na čaj, kafe si dělám jen o víkendu, překapávaný a dávám si tam špetku mletýho kardamomu, to mi dost chutná...

A mlejnek mám ještě vyntyč ze šedesátek, teď je to vlastně supermoderní design  Maká furt!

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:08

coralline Jo, ja ji davam vlastne jen do salatu, je to rychle nebo jako prilohu, coz je vlastne taky salat, jen min zeleniny a je na drobounko nakrajene. Ted jsme to treba meli ke kaprovi v sezamu. Kolegyne dela z quinoy nejake smesi a dava zapekat do rajcat I paprik, pritel to ji treba samotny s vajickem:-D. Ta tribarevna mi chutna vic, kazda barva je jinak tvrda/mekka a je to zajimavejsi. 

paktofonika Ounz Dik, koupim si to, I to hezky vypada.

baltik Jojo, na kafe s sebou se vykaslu, ono to fakt trochu leze do penez, nee ze ne...A na ty obedy snad vytahnu normalka nejakej esus, na polevku je to stejne idealni a v nejakych top restauracich teda neodebiram:-D :-D. 

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:11

barbucha Kardamon zkusim. Mne jednou doporucila lekarka dat si teply alkoholicky napoj, tak jsem vzhledem ke skromnym zasobam doma vygooglila karibsky kafe, coz byl tusim bilej rum, kava, smetana, ale presny recept lepsi vyhledat a nebylo to vuubec spatny, naopak.

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:23

Karja 

Zkus! Já si kdysi kupovala rovnou "kardamomový kafe" a strašně mi chutnalo, ale přestali mi ho dělat, tak mi jednoho krásnýho dne seplo - dyk ho mám mletej tady v poličce... 

Teplý alkoholický nápoj mám spojenej jen se svařákem  a to teda nic moc pro mě... no stejně na to teď není počasí. V zimě si občas dělám čaj masala, to teda zas můžu. I když je to nealko 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:30

barbucha Karja  Ja sem tam dostanem arabskú kávu, tá je práve s kardamonom a veľmi mi chutí akurát sa varí v džezve, teda aspoň ja to tak ako ma naučili robím :) 

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:33

paktofonika 

Já jsem líná jak veš a jak jsem už řekla, žádnej fajnšmekr  - tak to frknu do překapávače a než si dám sprchu, šup, je hotovo 

Online Karja
44944 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:37

barbucha No ja taky znam jen svarak, punc a nebo horkou griotku. Ale nebyly suroviny, takze google poradil. Alkohol pry uvolnuje svalstvo a teply zvlast, tak nevim, zas dobrej duvod dat si v zime svaraka:-D.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:40

paktofonika Ten aeropress zas až tak moc na hraní není, ne? My máme v práci právě aeropress, frenchpress a chemex a ten aeropress se mi zdá nejpohodlnější, tak akorát na dvě kávy pro mě a kolegyni. Z chemexu mi chutná kafe ještě o trochu víc, ale je to hroznej proces se mi zdá, to předpařování a zalívání krouživým pohybem, na to fakt po ránu nemám... :)

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 22:45

Karja 

Tak ale i v létě potřebuje svalstvo občas uvolnit, no ni?  Nebo když je teplý jaro, ehm... no, já se spokojím s pokojovou teplotou prostě 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 23:04

Karoleena U nás máme len rychlovarnú konvicu :D Chemex je niečo podobné ako Hario V60, neviem presne aké tam sú rozdiely, ale v podstate je to to isté pretože tiež sa zalieva na 2x a krúživými pohybmi. Ten Aeropress mi tak na videu prišiel, ale teraz som si to pozrela a to je pohodička zaliať, zavrieť stlačiť a hotovo.  No a hlavne niesom žiaden expert, nemám ani teplomer ani váhu ani nemerám čas. Je to so mnou blbý. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 23:28

paktofonika Nojono, u nás v marketingovým oddělení je to samej hipstr, tak máme na přípravu čajů a kafe pestrej arzenál. :) Já bych teda byla snad i nejraději za trochu slušnější kávovar, ten co máme je takovej stařičkej z druhé ruky a už dvakrát se mi stalo, že během přípravy vypadla páka, takže kafe a povodeň všude kolem, ale když už teda musí být ty alternativy, tak s aeropressem jsem se sžila fakt nejrychleji. Přesně jak píšeš, nasypu kafe, zaliju, zavřu, stlačím a hotovka. 

Offline RoSa
10236 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 07:34

nejlepší překapávanou kávu si dělám v Bodum vakuové kafemašině - už mám druhou a střežím ji jako oko v hlavě

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 08:13

paktofonika Tak to mam skoro stejny mlynek, taky melem kazdou davku zvlast. A V60 si delame casto. Konvicku teda tu jeste nemame...jen obycejnou. A svagrova ted otvirala kavarnu, tam delaji vyborny filtry a vubec vsechno. Az budes v Brne, se stav.

https://www.instagram.com/kafefriedrich