Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:25

999 díky, dneska sem v country life byla, asi blbě čumím. To paštikový balení by mě asi nenapadlo, tam sem nehledala..

Luna taky díky :)

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:27
Reakce na paktofonika:

Ja som pila Americano iba raz v živote a pokiaľ to chutí tak ako v Starbucks tak nie ďakujem. Hrozné hrozné hrozné. Ja pijem espresso, ale kamarátka že Americano je top, super, paráda, úžasné. To bol moj prvý a posledný raz v Starbucks. 

U nás chodím iba do jednej kaviarne kde ponúkajú filtrovanú kávu, patria medzi top kaviarne na Slovensku a som rada že aspoň toto tu máme. Tak ak by chcel niekto tip na kávu v TN...Café Sládkovič.

​Starbucks ma celkove hnusnou kavu, preprazenou, nic jinyho v tom neni citit.

Ted tady zacali delat draft cold brew, studeny kafe co maj na pipe a to je teda 'jiny kafe" jestli to je i u vas, tak zkus, tomi chutna (na kafe jsem docela pes) a maji i 30% smetanu, takze ti udelaj z toho cafe breve, bud teply latecko nebo to studeny prave, tak to muzu jako. Jinak mam oblibenou kavarnu, kde maj kazdej den jinej listek kavovej, super kafe, co chutna tak, jak ma kafe chutnat (lidi tady rikaj, ty jo proc je to tak kysely - neni, ale v porovnani se starbucks prepalenym zrnem je to poznat).

Jeste tam teda maj domaci doughnuts, to je mor, jak sladky nemusim (treba pekanovej se zhnedlym maslem, mnam)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:36

0zero7 No tak tu asi ťažko, to som rada že tu je aspoň jedna poriadna kaviareň kde nerobia Lavazzu zo stroja. 

Včera som objednala Aeropress tak uvidím čo vyčarujem, chcem ešte konvičku ale na tú medenú Hario bolo dosť negatívnych recenzií na nete, tak asi medenú nie. Dobrý donut by som si dala, včera som zhrešila a bola zmrzlina a hot dog  Ale bolo mi v pohode, dnes som si dala po 2 týždňoch pečivo a už dlho mi tak zle nebolo ako teraz. Nič som dnes neurobila len sa gúľam svetom. No asi ho budem musieť vyradiť už na furt.

A k téme,  priateľ teraz robil lievance z kokosovej múky a mňam, keby mi nebolo tak zle...:D 

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:37

Ounz Vypadá to takhle.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:54

999 děkuju moc  jinak už sem vyrobila salát. Je to docela dobrý, díky za inspiraci, sama od sebe bych do toho asi nešla.

a teda lahůdkový droždí mi as8 chutná (samozřejmě sem si i lízla jen tak Potrefenáhusa , abych jako viděla )

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:55

0zero7 to bude asi něco jinýho než cold drip? Ten tu maj, ale cold brew mi nic neříká..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. května 2018 20:10

Dadoo Recept vypadá zajímavě, ale palačinky beru jako rychlé, jednoduché jídlo. Tohle už mi přijde zbytečně náročné, možná nějaké sváteční. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2018 20:13

Ounz Cold brew je tuším to že do nádoby dáš kávové zrná a vodu a necháš to na 24h zamraziť. 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. května 2018 20:27

paktofonika aha, díky, tak já vznesu dotaz na kamaráda kavomilce, ten bude možná vědět..

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:07

Dadoo Moc díky za odkaz na ty filtry na vietnamskou kávu! Už mám objednáno. Před časem jsem po tomhle udělátku hrozně toužila, ale kamarád, u kterého jsem si, když se chystal do Vietnamu, objednala, ho nakonec nepřivezl, tak to nějak vyšumělo a jen občas jsem si zašla na vietnemskou kávu do Miss Saigon. A teď jste mě správně nakopla, nějak mě doteď nenapadlo, že by tu někde mohlo být normálka v prodeji. Ještě jednou díky!

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:44

Prosperina Tak to jsem ráda :-)

Dcery to používají hodně. A shodně tvrdí, že ta vietnamská káva naprosto nejlíp chutná se sojovým mlékem. S normálním ji nepijí. 

Online brrr
12391 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:49

Ounz Himalajskou sůl i to silken tofu ala paštika mamjí v Globusu, kdybys měla náhodou cestu kolem.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 02. května 2018 22:04

brrr ok,díky :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 02. května 2018 22:07

Dadoo kdepak, vietnamska jedine se Salkem!!!

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 02. května 2018 23:58

Jojo, se salkem je moc dobrá! Akorát mi to teda momentálně moc nezapadá do nízkosacharidové diety, leda jednou za (hodně dlouhý) čas za odměnu . Takže se bude experimentovat. Sójové mléko zkusím, sice mi samo o sobě nebo s normálním kafem přijde téměř nepoživatelné, ale třeba je zrovna tohle kombinace, kterou potřebuje. A jinak to jistí šlehačka nebo kokosový krém.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. května 2018 07:46

711990 jo, to mi říkala mamka, že to tak pijou, já ještě neměla odvahu, ale narozdíl od obyč kávy, si ji trochu sladím..

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 07:47

Ounz Tak daj vedieť. Ale včera som si o tom čítala a asi je to ono. Cez víkend skúsim,som zvedavá ako to chuti!

Ja ináč kávu len bez cukru a bez mlieka. Minule som skúšala s maslom a tvl skoro ma vyvrátilo zo stoličky aké to bolo hnusné. Mne keď nesedí konzistencia tak to môže chutiť ako chce. Napríklad kokosový olej mam rada ale keď je stuhnutý tak ho niesom schopná ani prehltnúť. No a tá káva s maslom je mastná a taká tuhšia... Dala by som zeleného ale v tomto vlákne sa to nehodí. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. května 2018 08:06

Ounz ja to jako prvni zkousela na jejich ledovym kafi - das salko, kostky ledu a na to se prefiltruje kafe. To salko trosku ztuhne a je to bozi. No a pak jsme nesavno mela v SAPe i teply se salkem a taky dobry. Ale ja obecne miluju salko a jedla bych ho i lzici, takze zalezi;)

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. května 2018 08:11

paktofonika tak teď mi říká kolega, že cold brew je když se káva se studenou vodou nechá ustát, až 40 hod. Cold drip je prej když se nechá roztávat ked a odkapávat přes kafe v dripu..tak nevim. Je to nějaký složitý..

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. května 2018 08:13

711990 jo já proti salku ani slovo, jen to sladký kafe s mlíkem nemusim. Asi půjdu do sapy teda..