Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:22

viktorka_od splavu Super, diky za postup, jsem vcera koupila ten food processor, tak uz vim co bude az bude misto v mrazaku.

jo a tady mas na oplatku:

https://www.facebook.com/Wholesomeyum/videos/2111613222187420/

je to moc dobry, davam jeste kokos (ne strouhanej, takovy ty supiny) a mandle davam na platky, narazuju jak se mi to hodi a co mam doma, ale zaklad napad je super, je to mod dobry na snidani a rychly udelat, obcas delam i par porci jen na panvicce, davam jeste vanilku organickou, kakaovy boby a skorici, fakt se to da modifikovat podle chuti uplne bajecne :)

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:24

0zero7 super, díky!

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:25

0zero7 prosim te a jak ty mandlovo-syrovy krekry delas?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:26

No mne to prišlo tiez divné bez pečiva. To ako keď som prestala fajčiť a zrazu som stála na zastávke bez cigy. Ako píšu predo mnou, syr, zelenina, slanina a to ma v pohode zasýti.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:31

Tie mliečne rezy sú skvelé. Dala som si iba jeden, namiesto cukru je xylitol. 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:32

ice zde

delala jsem je milionkrat, takze modifikace probehly nejaky, nedavam rozmaryn, nechutna to vsem, davam kmin drcenej, ten cream cheese vubec nemusi bejt a davam shar cheddar, s tim jsou paradne krupavy, valim mezi 2 vrstvama peciciho papiru do tenka a pak nozem rozdelim na krekry, po upeceni rozlames v pohode, hlidam krajni a odstranim driv, pak dopecu rozlamany prostredni, jinak se krajni pripali nekdy. Je to raz dva, jak je tam to rozpousteni v mikrovlnce syra s mandlovou moukou, lepsi je smichat pred rozpoustenim jak pisou, jinak se to blbe micha

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:34

paktofonika jezis nech toho!!!! jeste jsem neobedvala

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:40

0zero7 no tak do tohodle se pouštim hned zítra. Díky!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:55
Reakce na continuity:

paktofonika nepisala si niekde, ze mas problemy s depresiami? alebo to bol niekdo iny? popravde moze to byt dosledok low carb, niektori ludia (vcetna mna) tak reaguju. 

​To jsem byla přesně já. Teda až k depresím jsem se nedostala, protože jsem už po dvou dnech věděla, že bez sacharidů to není cesta pro mě. A když to tady čtu, tak jsem ráda, že jsem dneska mimo buchtiček s krémem k obědu, měla ještě zmrzlinu a teď večer balíček Tuc a rozhodně to zítra nepoznám 

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 03. května 2018 20:56

ice neni zac! ;)

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 03. května 2018 21:01

Renusatko to je fajn, na me to vliv ma, zadrzim okamzite vodu a proste bloating. Grrrrr. Kamoska treba taky keto nemuze, nesedi ji ti vuuubec, vylozene ji bylo blbe, proste kazdej to ma jinak.

Buchticky jsem mela ve Werichove vile a enonuno, i s panakem rumu. Jo a jejich madame crocquet tez vynikajici, doporucuju, je to tam moc hezky!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 21:26

Renusatko No ja som prvý týždeň vedela že to nieje dobré no a ten druhý už to bola bieda ale stále som sa utešovala tým že to prejde a organizmus si zvykne a kde som skončila cez víkend... Tento týždeň už mi je lepšie, predsa len to asi bez tej zmrzky nepôjde. Nieže by mi to vadilo :D 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 04. května 2018 07:37

paktofonika No tak ja ted nevim, jestli v low carb pokracovat. Prvni tyden super, pak opet prudke zhorseni, tak jako predtim, kdyz jsem to zkousela: Hnusna plet (coz je jedina hezka vec na me jinak) a opet padani vlasu a strevni problemy. A deprese z toho mam taky. Takze se na to asi mam vykaslat...Nebo co 0zero7 ? Nikdy se ti to nestalo? Ze treba zacatek a pak se to zlepsi, budu hubena, krasna a s tunou vlasu?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. května 2018 07:52

Luna No nebyť tej depresie tak som ináč nadšená. Kila dole, zažívacich problémov som sa zbavila, pleť krásna ako nikdy predtým, nemám pocity hladu, netlačím do seba večer a v noci, mám viac energie no ale čo z toho keď mi je zle na duši. Tak som si povedala že to nebudem hrotiť. Cukor som vymenila za xylitol,klasickú múku za kokosovú, snažím sa jest viac tukov a aj keď sa teraz so sacharidmi nezmestím do low carb tak obmedzila som ich oproti pôvodnému stravovaniu veľmi výrazne aj tak. No a nieme všetci rovnaký, nie každému to svedčí. Včera som k tom čítala článok že aj to telo potrebuje čas na zmenu so sacharidoveho na tukový metabolizmus. Ja to zatiaľ nechám v tak ako je to teraz, budem postupne zvyšovať tuky a možno sa dopracujem aj k tomu ultra low carb. Vtipné je že som si dlho nechcela pripustiť že pečivo mi nerobí dobre, už som ho raz prestala jest ale znovu som začala a aj keď mi po ňom bolo zle tak som ho jedla lebo mi chutilo. Teraz som konečne prišla na to ako mi je dobre bez neho, to isté hrozno. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. května 2018 07:59

paktofonika zajímavý. a to je můžou dokonce i někteří celiatici. ještě bys mohla zkusit žitné. bacha na to, bez pečiva a celkově obilovin máš dost problém s vlákninou. pak leda dodávat zvlášť a otázka jestli to taky nebude dělat neplechu.

​Ja už som skúšala rôzne varianty. Drahšie, lacnejšie, žitné.... Najlepšie mi bolo asi po tých klasických z Lidlu ale nič bez čoho by som neprežila. A overnight flakes nemám vôbec rada. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 04. května 2018 08:15

Renusatko dobra prasarna teda 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 04. května 2018 08:35

paktofonika No kdyz vsichni jsou tak nadseni, tak na tom neco byt musi. Renusatko Ty jis takovy veci? Takova vzorna sportovkyne? Ja jsem si koupila creme fraiche a uz to nikdy neudelam, je to dokonaly!!! Ale tuku to ma pro celou vesnici.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. května 2018 08:36

Luna No však tuk potrebuješ nie!? 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 04. května 2018 08:42

paktofonika Tolik zas ne No musi se s tim setrit. Ale s malinama...

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 04. května 2018 08:48

paktofonika Jestli jíte paleo a vaří vám ho přítel, tak vám strašně závidím! My se tak stravujeme už asi rok a půl a to připravování jídla je občas docela náročný.

Já jsem po čtrnácti dnech od vynechání pečiva a snížení sacharidů chtěla skončit kvůli úzkostem, fakt jsem myslela, že to nepůjde, a pak se to zlomilo a psychicky se mi zdá, že jsem právě bez sacharidů vyrovnanější.