Luna hubena krasna s tunou vlasu ses ted. nerouhej se...
Jídlo a vaření
Na nějaký low-carb jsem strašně nedůsledná a nesystematická. Vlastně na jakoukoliv dietu. Ale jak tu psala Mutzina, mně fakt stačilo vysadit ty největší prasárny. Já prostě furt neumím než ten stres ventilovat žrádlem, takže poslední 3-4 měsíce jsem jedla jako čuně největší a nabyla jsem hodně ![]()
Takže omezit prasárny, do toho jsem zas začla běhat - sice to dvakrát nemiluju, ale funguje to na mě dost. Jako nemám potřebu se dostat na váhu čtrnáctiletýho dítěte, já bych se úplně spokojila s těma 60kg, který jsem měla před tím. Což bych snad do konce roku dát mohla.
zelene.oko Tak to mě zajímá hodně. Já se zatím snažím o LC. Nastartovala jsem se ketodietou.
Ráno si dávám k snídani jeden kokteil a druhé jídlo si dělám z masa a zeleniny. Maso, zelenina a kopeček majonézy např..
zatím si nemůžu zvyknout a vyšší konzumaci tuku - tedy že ho můžu a nemusím mít výčitky. Pořád se podvědomě omezuji.
Musím o tom ještě mnohem víc nastudovat a snad se dozvím něco i tady.![]()
Zatím mám za 1,5 týdne dole přes dvě kila.
Lama_z_Lana myslím, že na to ideš rozumne. Mne tie všetky prísne diety, ked človek nemá zdravotné problémy, prídu už extrem. Ale tak pohyb a nežrať veľa je základ. v teorii som královná. ![]()
zelene.oko No tak varí nám, nie mne:D A ďakujem za povzbudenie, vytrvám a uvidím čo to prinesie, zatiaľ je to paleolowcarb/paleoketo verzia.
Dadoo Já asi nejsem dobrý rádce, protože jsem změnu jídelníčku nepojímala cíleně jako low carb ani jsem nechtěla hubnout, spíš šlo o to, že jsme se necítila dobře - pořád jsem jedla a pořád jsem byla hladová a přitom jsem měla nadváhu. A do toho trpím úzkostmi. Začala jsem s Whole30, což bylo striktních 30 dní bez mouky, cukru, alkoholu, mléka, luštěnin a potravin s konzervanty. Byl to masakr, ale dost to změnilo moje pojetí jídla. Teď pokračuji už ne tak striktně. Luštěniny jsem neměla snad rok, něco z mouky mám tak jednou za měsíc, nechybí mi to. Největším benefitem pro mě je, že mi nelítá hladina cukru, najím se a mám pokoj. A z toho rozkolísaného cukru bláznila i psychika, teď je mnohem stabilnější. Můj příspěvek ale nebude mít happy end, protože mám pořád tu nadváhu, zhubla jsem tak 4kg, který jsem v zimě zase nabrala. Takže jídlo je super, ale bez pohybu ani jídlo není samospásné :)
Lama_z_Lana A mně se zdá, že někdy to je taky dobrý řešení, nesnažit se o nějaký rozsáhlý plánování a výrazný změny, když na to člověk není typ a nemá žádný obtíže, který by to vyloženě vyžadovaly.
U mě taky každý pokusy o nějakej systém ve stravování dopadly blbě. Low carb jsem vydržela 14 dní a byly to skoro nejhorší dva týdny v mým životě, nemohla jsem vůbec nic dělat, energie nula, nálada hrozná, konstantně mi bylo blbě od žaludku, hlava mě bolela, tak nějak si představuju, že se člověk cítí, když je nablízku mozkomor. :D A když jsem se jednou dlouhodobě pokoušela na sílu dorovnávat můj obvyklej deficit v příjmu bílkovin, tak se mi poprvé udělal na břiše špek. A to se mi neděje fakt nikdy, přibírám zásadně na zadku. Naštěstí zas rychle zmizel. :) Jediný co mi ze všelijakých stravovacích trendů tak nějak pocitově sedí je intermittent fasting upravenej pro ženskej metabolismus (doba půstu je myslím kratší o dvě hoďky), to totiž přesně odpovídá mým přirozeným návykům, nepotřebuju snídat a fakt mi stačí dát si první jídlo až tak kolem 12, 13 h.
zelene.oko Co je špatnýho na luštěninách? Myslela jsem, že ty se považujou za zdravý.
coralline Luštěniny jsem vyřadila kvůli velkému množství sacharidů.
Karoleena a jaky davas ten pust? Moje maminka 3x tydne jen obed a pry ji to hrozne vyhovuje...mne to prijde trochh divny...
711990 Já právě zkoušela jednu dobu ten 16/8, každý den 16 hodin půst + osmihodinový okno do kterýho vecpeš všechno jídlo, ale až tak úplně mi to nesedělo a později jsem našla jeden zajímavej článek, kde psali o tom, že ženskej metabolismus delší půsty snáší obvykle hůř a doporučuje se nedělat 16/8, ale 14/10. No a to už je v podstatě můj přirozenej způsob stravování, začnu jíst ve dvanáct, poslední jídlo si dám max tak v devět večer, nic, do čeho bych se musela nějak systematicky nutit. Taky jsem četla blog se zkušenostma jednoho týpka, co nejedl přes den vůbec a první jídlo měl až v pět večer, ráno si dal jen kafe, a že prý byl takhle mnohem produktivnější právě proto, že neměl proces soustředění v práci rozbitej obědem. To nevím jestli bych zvládala, ale je pravda, že i mně se xkrát stalo, že jsem si na jídlo vzpomněla klidně až ve tři a to ještě ani ne proto, že bych měla fyzicky hlad. Na mě to hladový období přijde obvykle až večer kolem šesté, muset si vybrat jen jedno jediný jídlo, rozhodně by to byla večeře. :)
Karoleena to zni zajimave a dal by se do toho vmestnat i brunch:D
Já taky držím zhruba těch 14/10, první jídlo kolem 11, poslední kolem 9 večer. Většinou rozloženo do dvou velkých porcí, případně přidám jednu menší mezi (po těžším cvičení atd.). A když to v průměru tak jednou až dvakrát za tejden poruším (nějaká akce, nebo pozdní trénink, po kterým ale něco k jídlu potřebuju, abych zvládla druhej den ranní jógu bez omdlívání), tak se nic neděje. A někdy to teda vyjde i na těch 16/8, ale spíš se cíleně snažím o ten "ženskej" systém, protože se mi před pár lety stalo, že když jsem před časem dodržovala ten delší půst, vysadila mi MS (ale taky už jsem poněkud v letech, takže na tohle jsem citlivější - a nechci jít tý menopauze naproti). K tomu mám takovou lehkou LC - ta úplně striktní s hodně málo sacharidama mi dlouhodobě nevyhovovala. TAkže dneska si i sem tam nějaký to pečivo/zmrzlinu/pivo dám, ale fakt to nepřeháním, relativně hodně sacharidů mám v zelenině a luštěninách.
Teď to po asi třech letech udržovacího režimu držím zase trochu přísnějc, protože po lednový hnusochřipcea následných komplikacích jsem dost vypadla ze cvičebního režimu a někdo mi vyměnit tělo za oplácanější a skoro o čtyři kila těžší, ale co se necelej měsíc držím, důsledněji "půstuju" a trochu poctivěji cvičím, tak už jsou dvě kila a pár cenťáků zase dole (bohužel kila jdou líp než ty cenťáky, i když bych to potřebovala naopak).
Luna Jj, já jím všechno, právě proto, že sportuju. Neumím se omezovat, takže žádnou dietu s omezením něčeho bych držet nemohla. Bez sacharidů jsem počítala, že bych do sebe musela dostat asi 120g zdravých tuků, to si neumím představit. Mám problém i s 50 g. Bílkoviny mám už tak hodně vysoké, takže nevím, kde bych ty chybějící kalorie doplnila. No a kolotoč neustálého hubnutí a přibírání kvůli zpomalenému metabolismu už mám za sebou. Když si metabolismus zrychlíš a vše potom funguje, tak 14 dní třeba na dovolené mi nijak nevadí. Jeden den v tom není nic, dneska už zase jím celkem normálně.
nolita
já mám takový úlet dost často
Renusatko vsak jo, proc ne, kdyz ti to chutna ....
Nemate nekdo prosim tip na nejaky jednoduchy fresh dezert, kde muzem vsechno nahazet do misky (typu klidne puding, ovoce, piskovy, to se tady nevida)? Chceme neco vzit na plaz, aby to bylo jakoze dezert, ale nepracny a nepecici, jednoduchy, stylem hodim, vychladim a jdu.
DEKUJI!
paktofonika No tak ja ted nevim, jestli v low carb pokracovat. Prvni tyden super, pak opet prudke zhorseni, tak jako predtim, kdyz jsem to zkousela: Hnusna plet (coz je jedina hezka vec na me jinak
) a opet padani vlasu a strevni problemy.
A deprese z toho mam taky. Takze se na to asi mam vykaslat...Nebo co 0zero7 ? Nikdy se ti to nestalo? Ze treba zacatek a pak se to zlepsi, budu hubena, krasna a s tunou vlasu?
Hmm, ja o tech depresich a spatnych naladach, co jsou vyvolane low carb slysim poprve, po pravde. Kdyz to nekomu koho znam nesedelo, bylo to vetsinou kvuli tomu, ze spatne snaseli vyssi obsah tuku, proste jim bylo blbe.
Ja mam zkusenost maximalne trochu s tou keto chripkou, ze me boli hlava nez si telo odvykne sach, ale na to pomaha cviceni. Nalady se mi tim nikdy nemenily, ale s tim ja nemam osobne zadnou zkusenost keto-neketo. Myslim si, ze by to melo byt prechodne, ale taky je jasny, ze kazdy ma tu citlivost nastavenou jinak.
Jak pise zelene.oko - zajimalo by me jak dlouho to trvalo, nez se to zlomilo? Myslim, ze kdyby to trvalo dyl nez tri tydny max mesic, tak je to uz na hrane.
0zero7 Piškotová torta? Piškoty prekladáš s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou. Ja som kedysi robila polovicu smotany s kakaom polovicu čistú, samozrejme osladenú a ovocie buď na vrch alebo prekladať pomedzi to. Puding ak by si chcela môžeš naliať na vrch ale ja nemám rada studený puding.
Dadoo to je super. a jak se citis? Ja myslim, ze uplne staci, kdyz je clovek ve slabounke ketoze, treba s 50g sach na den, pokud mu to teda sedne. Ja tento tyden prasim, pac narozky, ale jinak co jsem se vratila z Evropy zase jim "po svojem" a pohoda. Okamzite se citim lip, vic energie a hlava je chytrejsi.
Muzu sem hodit aj stranky nekolikery, kde maji fajn inspirace na jidlo, jestli chces.
Janulik03 no hele, souhlasim v zakladu, akorat kdyz si dam na snidani slaninu a vajicka, na obed chrest a nejakej steak nebo rybu a na veceri salat nebo syr, tak mi to prave jako dieta neprijde, jim tak dlouhodobe, obcas si dam neco na com mam chut (pizza treba) a v pohode, nemam pocit, ze se nejak omezuju, proto mi to vyhovuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY