paktofonika no já převážně hnětu těsto a šlehám a tak, mám ten kenwood, na kitchenaid sem samozřejmě koukla zálibně, ale přišlo mi to moc drahý (prostě až moc) a navíc maškrtnica psala, že tam těsto šplhá na hlavu (což teď už vím, že je spíš velikostí mísy a množstvím těsta). Ty další násady k tomu mám též, ještě sem to ale nepoužila, já chtěla fakt jen ten hák. Kitchen aid bude mít kde jakou funkci, ale všechno to dost zaplatíš,v tom základu je fakt jen základ, každej další verk navíc bude za slušnou častku, takže si rozmysli, jestli a kolik chceš investovat. Jinak z tý levnější řady je funkčně chválenej bosch mumm (ale nesmí to bejt ty úplně nejlevnější!) no a kolegyně má etu gratus a je moc spokojená. Jako já osobně ten kenwood chválím, sem spokojená, ale to krouhání nemám vyzkoušený, to se přiznám.
Jídlo a vaření
paktofonika z techto dvou znacek bych vzala Kenwood. Mam model s indukcni plotynkou a velka spokojenost. Jedine, co se ze ty roky porouchalo byl unasec strouhaciho nastavce a musel se koupit novy. Ten ma ted lepsi design, tak verim, ze vydrzi zase nekolik let.
Ounz No Kitchen aid som už zavrhla, tie ceny aj za príslušenstvo sú vysoké a ani ten retro dizajn nič pre mňa. Na Etu Gratus pozriem, videla som ho niekde ale nenapadol ma teraz. Bosh mumm majú svokrovci ale ten plastový a ten sa mi zdá taký nič moc, brrr ktorý Bosch konkrétne máte? Ako ja mám doma bielu techniku od Bosch ale s malými spotrebičmi nie.
Ginger Na čo je dobrá indukčná platňa?![]()
paktofonika já mám ten kenwood kmix, podobnej tomu kitchenaidu dost, ale mně se to líbí. Kenwood má ale i víc technický designy, jeden se mi moc líbil ( s obří mísou
) nejlepší by bylo, kdyby si to člověk moh s tou svojí mrkví nebo hroudou těsta v obchodě vyzkoušet, to by se mi moc líbilo.
paktofonika bosch mum - super system a krouhani strouhani je s nim super jdnoduchy. Muzes si vybrat i za ruzny ceny cca od 3000 Kc do 15000. Ja mam ten drahej a lisi se prakticky jen velikosti a tim, ze je celokovovej. Stoji mi porad na lince. Moje mamka ma zas ten nejlevnejsi, ale uz od roku 1993;) a funguje skvele. a je mensi a skladnejsi.
paktofonika ja mam kenwood s hodne prislusenstvom a som s nim, po pociatocnych rozpakoch, spokojna. je potrebne sa akurat naucit, ake otacky na ktore cinnost. na maso mlyncek treba najvyssie a na struhanie zas pomaly. a na miesenie cesta je super, tretia ruka v kuchyni. mam k tomu aj nejake odstavnovace na bobuloviny, ale to som nikdy neskusala.
Ounz Ten Kmix má len 500W, utiahne to všetko? Sa mi to zdá akosi málo, Bosch v tej istej cenovej kategórii má min 900W
paktofonika ja mam Kenwood chef s hromadou prislusenstvi pres osm let a jsem velmi spokojena.
continuity maso mlynek na nejvyssi otacky? to musim vyzkouset, ja jedu na nejmin, ale je pravda, ze to hrozne trva
edit: Kdyz jsem tenkrat vybirala,tak Kenwood a KitchenAid byly hodnocene jako nejlepsi. Bosch MUM ten celokovovy taky dobry.
paktofonika no, taky sem na to onehdá koukala, ale hele, utáhne těžký vánočkový těsto, štólu i chleba (dneska třeba cca 1700 g těsta) a gut. Už dva roky?
viktorka_od splavu Játra mám ještě hodně ráda s karamelizovanými jablky a vínem. Přesný recept už nemám, ale dají se najít. Já jsem ho kdysi dostala od kamarádky, teď je dělám spíš jak mě napadne. Směs více receptů
paktofonika My máme ten Bosch plastový, ale je fakt, že ho moc nepoužíváme, třeba odšťavňovač jsme za těch pět roků nepoužili ještě ani jednou. A těsta dělám většinou v ruce (až na třené), takže nevím, jestli to třeba vánočku zvládne.
brrr zvládne:-) odšťavňovač je teda imho nanic, ale jinak jsem naprosto spokojená. dvě kila toho teda nedělám, klasický dávky z půl kila mouky zvládá perfektně
Renusatko jj s jabkama znám a je to fakt dobrý, pak ještě od maminky recept z kachních jater na cibulce, kari a červené paprice (zelenině, ne koření), to je taky super.
MaeGandal používám ten prostřední nůž a když jsem to dělala na nízké, tak se mi ucpaval slachama na ty vyšší mi to nedělá a zhuci to tam hned. Akorát jsem to jednou měla špatně smontovane a cele se to otočili o 90 stupňů a vrazilo do akvária. Od té doby začínám na nižší a přidám až po par vteřinách.
Ounz No Kitchen aid som už zavrhla, tie ceny aj za príslušenstvo sú vysoké a ani ten retro dizajn nič pre mňa. Na Etu Gratus pozriem, videla som ho niekde ale nenapadol ma teraz. Bosh mumm majú svokrovci ale ten plastový a ten sa mi zdá taký nič moc, brrr ktorý Bosch konkrétne máte? Ako ja mám doma bielu techniku od Bosch ale s malými spotrebičmi nie.
robot micha a vari soucasne. Na rizota, pudingy a ruzne eintopfy je to skvele. Muzes nastavit teplotu, kterou docela presne drzi a rychlost michani.
paktofonika Mám Bosh MUM plastový, utáhne těsto na chleba z 500g mouky bez problémů, u 750g už dost naříká, ale dá to. Mám ho přes 10 let, používám tak 1xtýdně. Využívám i nástavce na strouhání, mlýnek na maso, mlýnek na mák a nástavec na odšťavňování bobulovin.
Doporučuji koupit další mísu. To využívám hodně, když potřebuji do moučníků šlehat zvlášť bílky a zvlášť žloutky.
LC mě (zatím) baví ![]()
Dneska polévku podle paktofonika , jenom ale z chřestu a cuket. Výborná! Houbová bude taky.

Jogurtový řízek bez omítky, jen s míchaným salátem

Včera Jogurtový řízek v mandlích s "kaší" z květáku a brokolice s máslem a parmazánem.
Řízek jsem tedy trošku připekla, ty mandle se smaží jinak než strouhanka, i barva je úplně jiná. Ale bylo to moc dobré!

u nas taky chrest:-)

ten plastovy bosch nevypada tak reprezentativne, ale praci udela. a je lehky, to je taky potreba vzit do uvahy, jestli ho budete svhovsvat nebo nechavat porad na lince paktofonika
Povedly se! ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY