Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 09. května 2018 14:47

paktofonika ahha, tak to je blbé. Ten moj má všetko. A za polovic. Asi sa im to nevyplatilo, tak upgradovali. 

Offline RoSa
10236 příspěvků moje polička 09. května 2018 16:18

Chléb z mouky z cvrčků... zkoušel jste to už někdo? prodává Penny Market...

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. května 2018 06:45

paktofonika Prohlédla jsem si teď nabídku Lidl-shopu a žádný robot nemá ve výbavě mlýnek.

Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 10. května 2018 07:45

Bledule ved vravím, nevyplatilo sa im to 

Ale teraz premýšlam, či som ho vôbec použila. Raz ked som skúšala všetko hned po kúpe. Odvtedy veru nie. Orechy drtím, mak melieme na inom mlynku a mäso si dávam mlieť v predajni.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. května 2018 07:58

Bledule Janulik03 Mne by sa mlynček hodil,naopak mi netreba tu sekciu nádobu na to mám Nutribullet. Takisto som tam nevidela ten struhaci nástavec. No proste to je asi primárne len na miesenie a šľahanie. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 10. května 2018 08:05

paktofonika 

Tenhle má všechno, kromě toho mlýnku.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 10. května 2018 08:06

paktofonika eh,kdyby sis koupila kenwood (já mám kmix) tak ti mlýnček daruju, vůbec to nepoužívám  mám ruční a doma prakticky nemelu, používám jen o vánocích na strojkový cukroví a to chce ten manuální (ještě to má násadu na výrobu klobás )

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. května 2018 10:07

Ounz  Dam vedieť. Ale keď kúpim sądu tak tam ten mlynček aj tak bude nie? No ale my až vyberieme. Pracku sme vyberali 2 mesiace, TV asi pol roka, ale priemerne tak 1 mesiac nám to trvá Včera priateľ pozeral na videá o Kitchen aid a bol unesený :D ale je to drahé tak má smolu. 

Bledule Tak veľmi podobné vyzerá ten najlacnejší Bosch ktorý máme teraz doma a je raz tak dráhy. No len ja plast nerada, to bude zachviľu vyzerať hrozne, aj tá misa a znovu sme pri tom že náhradnú alebo druhu misu alebo nôž alebo čokoľvek sa k tomu nedá dokúpiť.

A strúhadlo mám teraz toto a neviem sa dočkať až sa ho zbavím. To je tak hrozný stroj toto, taká škoda peňazí, toľko nervov každý deň....Ha! Pani sa na fotke usmieva, a strúha to samozrejme samo nie?! 

Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 10. května 2018 10:58

Bledule mam niečo v tomto duchu, ale misa je nerez a je tam aj ten prekliaty mlynček. Ale mne na dizajne nezáleží, lebo je to spratané v skrinke. Mne stačí konvica,a kávovar na linke a aj tak je tam furt bordel, tam košík, tam pohár,......

Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:02

Ha, tak teraz pozerám, že tento by som ani možno nespratala.  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:04

Janulik03 Ja to chcem mat na linke takže vzhľad ma celkom zaujíma. Na tie sencor som čítala pozitívne recenzie ale to strúhadlo je o ničom. 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:23

paktofonika já nepoužívám z robota skoro nic, praktickej mi přijde v kuchyni leda tyčovej mixer a pak něco na sekání a mixování v jednom, mám starýho robota, kterýho máma koupila před 20 lety v teleshoppingu, malýho, skladnýho, rychle vyndanýho a hlavně rychle umytýho - používám z toho jenom jednu misku, úplně maximálně, když mám toho trochu víc a tekutýho, tak mixér, ale co mám tyčák, tak bych se asi i bez toho obešla.

Ze všech těch možných nástavců, u kterých člověk dvě hodiny zkoumá, jak to vůbec sestavit, mě trochu mrazí. Já si tu okurku nebo mrkev nakonec radši nakrouhám ručně, než něco vyndavat, skládat, umejvat, zandavat....

na těsto je super ten kmix, co utáhne i těžký těsto na dvě vánočky, ale to ty asi nevužiješ. Pro mě je velká většina těch různých krouhadel, odšťavňovačů a mlýnků prostě zbytečná.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:27

paktofonika p.s. a třeba ten muj kmix váží asi 10 kilo a krabice je pomalu jak banánovka, tak jestli to nechcete radši kupovat až po přestěhování?

Online viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:28

Potrefenáhusa jo souhlas, rucni tycovej a slehack metlicky v jednom nejlepsi vec co pouzivam i vickrat denne. robota na testo. vic nepotrebuju, tak jednou mesicne max tu nadobu se sekacimi nozi - taky patri k tomu tycovemu jako prislusenstvi. bez nej bych se neobesla, ale vse ostatni se vali v sufleti roky. jsme tuhle delali pastiku, muz vitezoslavne vytahl jakousi hromadu srotu... pohadali se u sestvovani, lezlo to z toho vsema dourama, bordel vsude, pak to neslo umejt.. nikdy vic

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:32

Potrefenáhusa no náhodou ten nástavec na Bosch mam nastavený hneď. A ja to chcem hlavne kvôli barfu, zeleninu dávam bud mrazit alebo struham každý deň čerstvú porciu a to sa mi na strúhadle fakt nechce. Ono nastruhať kilo mrkvy do mrazáku na strúhadle nieje nič moc. Mäso mam teraz mleté ale neskôr budem kupovať celé a na to chcem ten mlynček. Tyčovy som používala len na polievky a teraz to vrazim do nutribulletu a je to hneď. Včera som struhala zeleninu do baru na 2 porcie a celé aj s umytím to trvalo tak 3 minúty. To sa s bežným strúhadlom nedá porovnať a to co mam teraz(viz vyššie) to je o nervy. 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:36

paktofonika tak já právě nerozumim, na co sháníš novej, když už bosch máš? Protože ty celokovový s velkýma mísama se podle mě hodí fakt na to těsto a to neužiješ.

A co znamená zelenina do baru a LM - to je to bílo-oranžový? 

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:37

muz vitezoslavne vytahl jakousi hromadu srotu... pohadali se u sestvovani, lezlo to z toho vsema dourama, bordel vsude, pak to neslo umejt.. nikdy vic

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:43

Potrefenáhusa Do barfu  Opravila som to. Píšem v rýchlosti. A Bosch mam pozičaný to som písala vyššie od priatelovych rodičov aby sme zistili či nám to treba. 

Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:44

Potrefenáhusa jjj, súhlas. Ale až som sa divila, že ten moj utiahol to cesto na vianočky. Trochu sa sťažoval teda, ale dal to. Keby nedaL, nevadí, konečne kupim aj pekný. 

paktofonika tiež ma zaujíma spojenie "do baru". Som zvedavá a klebetná 

Tak nič, no. už si to opravila,.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 10. května 2018 11:46

paktofonika jo tak, no já si hned říkala, že teda mrazit kilo strouhaný mrkve fakt leda pro čokly :-D