Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 30. června 2018 13:12

Fotku nemám, ale nedávno jsem měla výbornou polévku, jejíž příprava trvá asi 15minut.

Na oliváči osmahnout červenou cibuli a česnek, chilli, přidat 2 konzervy rajčat, konzervu červených fazolí, sůl, pepř a kmín, zeleninový vývar (já měla jen s vodou a taky do bylo výborný) a nechat 15-20min povařit.

Na talíři přidat do hotové polévky nakrájené avokádo, fetu a hromadu čerstvýho koriandru. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. června 2018 14:59

nellielovett To znie skvelo. Určite skúsim, ale avokádo asi vynechám. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 30. června 2018 15:03

paktofonika myslím, že to vůbec vadit nebude. Moji stolovníci si ty poslední ingredience dali taky dle libosti.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. června 2018 20:31

eless To obdivuju, že jste dělala tři dorty najednou, mě plně zaměstná výroba jednoho. Ten modrý vypadá zajímavě,  vršek na něm je modrý z borůvek?

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 30. června 2018 21:11

Zina formy mali priemer 14-15 cm. cesto bolo vsade rovnake. do hranateho som potom dodatocne este pridala kakao a piekli sa vsetky naraz. kremy mali rovnaky zaklad ale ganache s cokoladou a ovocim som robila 3 rozne prichute. cucoriedkovy krem mi prisiel malo modry tak som chcela pridat trochu farbiva a uletela mi ruka   nebol cas ani na suroviny ani na zachranu

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 02. července 2018 17:03

Angreštová marmeláda - ještě nikdy jsem ji nedělala, dneska mám premiéru.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 02. července 2018 22:58

brrr Tak už ji máš? My vždycky všechen angrešt sníme, tak na marmeládu nezbyde.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 02. července 2018 23:01

ja vcera visnovou s matou a musim rict, ze se mi moc se mi povedla. k veceri, jsem dorazila zbytecek, co se nevesel do sklenice a jak mi vcera prisla divna, tak do dneska se hezky rozlezela.

vubec bych to nedelala, ale byli jsme na vikend u kamarada a kdyz uz jsem to mela nacistene... akorat jak nezavaruju, tak jsem mela dost problem se sklenicema. muzi minuly tyden jedna vypadla ze skrinky a rozbila se, tak to vyhodil vsechno. 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 03. července 2018 00:21

Ronna Mám, tři skleničky :-) My většinu taky sníme, ale letos, jak je všeho hodně, tak je hodně i angreštu. Chtěla jsem ji zkusit.

A ještě dělám cassis z černého rybízu, tak jsem zvědavá, co z toho vznikne.

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 03. července 2018 07:52

Dám jsem tip na dvě večeře :-).

Předevčírem hummus s červenou řepou a grilovaným sýrem halloumi. Hummus (cizrna, tahini, citronová šťáva, sůl) jsem rozmixovala s červenou řepou (použila jsem vařenou, která se prodává vakuovaná). Sýr na plátky na gril, nebo na přilnavou pánev. Celé posypat nasucho opečenými dýňovými semínky a přidat něco zeleného. Bylinky, polníček, rukolu...

A včera pečený květák s hráškovým pyré a nakládanou ćervenou cibulí. Květák rozebraný na malé růžičky osolit, posypat oblíbeným kořením (já použila thajské kari) a pokapat olivovým olejem. Dát na pečícím papíru do trouby, péct, dokud nezačne mírně hnědnout. Nebo průběžně ochutnat, každý preferuje jinou míru upečení. Pyré jsem udělala z mraženého hrášku, povařila jsem ho velmi krátce v trošce osolené vody, rozmixovala, dochutila. Červená cibule se nakrájí na tenká kolečka a zalije sladkokyselým nálevem a nechá v ledničce odležet (ideálně 24 hodin). U mě to byl ale okamžitý nápad, nebyl čas čekat, tak jsem ji přelila nálevem ještě horkým, a pak šla jíst za chvilku :-).

Obě jídla se dají vytunit spoustou čerstvých chilli papriček, ale to už záleží na preferenci.

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 04. července 2018 18:10

999 

Květák plus hrachová kaše plus cibule, to zní strašlivě - myslím vzhledem ke známým důsledkům požití zmíněných pochutin  

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 04. července 2018 18:16

barbucha Hele, úplně v klidu :-).

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 19:23

999 Mnam, to zni paradne. Halloumi se tady blbe shani, ale grilovanej je super. Kvetak jsem delala vcera uplne stejne, jde na nej i dat syr nakonec (to ty myslim nemuzes) Ja ten kvetak teda krajim celou hlavu na 1.5 cm platky a ty polozim na plech, je to rychlejsi. Vyborna je k tomu i domaci majoneza (noa nevim jestli muzes vejce, mozna ne)

Cibule a hraskova kase zni super, na tu cibuli se uz chystam chvili.

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 19:29

konecne jsem mela cas neco varit.

Steak z hovezi rostene s cesnekem, citronem, petrzeli, bazalkou, pazitkou olivacem.

Veprova kotleta naprudko, worchester a sojovka.

Salat s dijon zalivkou a nemeckym Salata octem, ten je uzasnej a nemuzu bez nej zit, myslim, ze jde koupit i v CZ? Doporucuju!!

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 19:32

Klasika, Aglio e olio, posledni rok restuju jalapenos papricky a pak pridam cesnek (klasicky cerveny palivy tam davam taky), italska placato lista (ehm, to je preklad) petrzel.

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 19:33

Kotleta s houbama (pridala jsem zakys a lzicku kokosovyho mlika, plus citron a hodne pepre)

Grilovany fazole na masle s mandlema. Rychly, dobry.

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 19:36

Chleba z mandlove mouky s pekanama, grilovanej kvetak s danskym korenim, slanina do zasoby, vajickovy salat s petrzeli a citronem, fazole z minulyho obrazku, kotlety (ujizdim na nich ted zrovna). No a ty fazole co jsou v minulym postu. Jeste jsem delala zmrzlinu a guacamoli. Uprostred je nachystanej salat do prace.

Joo a koupila jsem si SOda Stream a je boziiii, miluju ho!  

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 04. července 2018 20:22

0zero7 Hele nechceš se o mě přijet starat? Od soboty je mi blbě a na vaření nemám energii. Tohle vypadá všechno taaak dobře

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 04. července 2018 20:24

0zero7 petrželka je plocholistá a všechno to zní a vypadá naprosto vynikajícně

Offline 0zero7
11949 příspěvků moje polička 04. července 2018 20:29

tina no bych ti i poslala, ale zkazilo by se nebo by sezrali celnici (mi jednou stopro sezrali uherak!!!) A dekuji!

viktorka_od splavu Aaaaa, diky, jsem nebyla daleko! Jo a zmrzlina je super, dala jsem jen pulku toho xylitolu, pac jsem si vyguglila kolik ma sach a dobry i tak. Myslim, jsem tam dala i vanilku. Predevcirem jsem ji jedla vecer v posteli