Dám jsem tip na dvě večeře :-).
Předevčírem hummus s červenou řepou a grilovaným sýrem halloumi. Hummus (cizrna, tahini, citronová šťáva, sůl) jsem rozmixovala s červenou řepou (použila jsem vařenou, která se prodává vakuovaná). Sýr na plátky na gril, nebo na přilnavou pánev. Celé posypat nasucho opečenými dýňovými semínky a přidat něco zeleného. Bylinky, polníček, rukolu...
A včera pečený květák s hráškovým pyré a nakládanou ćervenou cibulí. Květák rozebraný na malé růžičky osolit, posypat oblíbeným kořením (já použila thajské kari) a pokapat olivovým olejem. Dát na pečícím papíru do trouby, péct, dokud nezačne mírně hnědnout. Nebo průběžně ochutnat, každý preferuje jinou míru upečení. Pyré jsem udělala z mraženého hrášku, povařila jsem ho velmi krátce v trošce osolené vody, rozmixovala, dochutila. Červená cibule se nakrájí na tenká kolečka a zalije sladkokyselým nálevem a nechá v ledničce odležet (ideálně 24 hodin). U mě to byl ale okamžitý nápad, nebyl čas čekat, tak jsem ji přelila nálevem ještě horkým, a pak šla jíst za chvilku :-).
Obě jídla se dají vytunit spoustou čerstvých chilli papriček, ale to už záleží na preferenci.