Sweet Potato Tak příště, letos jsem mrazák narvala třešněma, rybízem a vzadu se krčí loňské švestky ![]()
Jídlo a vaření
brrr tak nejvyšší čas udělat švestkovej táč
jinak tohle zmrzlý ovoce funguje dobře rozmixovaný se smetanou jako zmrzlina, máš li výkonnej blender
Ounz Nemám problém je spotřebovat, jen se švestkama mám nějakou obscesi či co, prostě dokud nejsou nové, syslím si staré do zásoby ![]()
brrr jo tak, to chápu ![]()
Dadoo jak se, prosím, zavařuje nasucho? Jen se to nandá do sklenice a zavaří? žádnej cukr, nic? Nikdy jsem o tom neslyšela, až tuhle tady se švestkama. A jako tobě se zavařéváním věřím, už se těším na třetí sezonu zavařování beraních rohů podle Dadoo.
Ještě jsem tu loni podle někoho zavařovala okurky, ale bohužel si to neuložila a byly výborný, že by též Dadoo?
Potrefenáhusa to mě těší!
Ale u nás doma je na zavarovaní odborník manžel,tak abych se nevhlubila cizím peřím..
Meruňky rozpůlit,vypeckovat a naskládat, řeznou stranou dolů, do sklenice. Natlačit, ne jen volně.
Já vždycky ještě předem vyplachuji sklenice alkoholem,i zaliju trošičku vršek ovoce.
Pak do hrnce, vodu zahřát a jak dosahne na 80°C, vypnout a nechat vyvhladnout. To je vse.
Jsou na pečení jak čerstvé, jen ve sklenici zbyde troška zrosolovatělé šťávy.
Tak ať se daří ![]()
Okurky nebyly od nás, my děláme jednoduché,jen z Deka.
Dadoo dík! Meruňky teda nemáme, ale vypadá to na bohatou úrodu švestek
Potrefenáhusa okurky moje!
edit: teda máminy..
Ounz o díky!!!!!
(a recept byl-li by ještě jednou?
)
Potrefenáhusa tak já se zas zeptám
Ale dělá je s dekem taky..
to neva!
kopr už roste!

tina no bych ti i poslala, ale zkazilo by se nebo by sezrali celnici (mi jednou stopro sezrali uherak!!!) A dekuji!
viktorka_od splavu Aaaaa, diky, jsem nebyla daleko! Jo a zmrzlina je super, dala jsem jen pulku toho xylitolu, pac jsem si vyguglila kolik ma sach a dobry i tak. Myslim, jsem tam dala i vanilku. Predevcirem jsem ji jedla vecer v posteli ![]()
Známá vyprávěla boží historku, jak nějaká její neteř jela za milým někam na sever Německa, v té euforii ze setkní vyskočila jen s batůžkem a krosna s kuřetem od maminky ji ujela do cílové stanice. Tak to nějak obtelefonovali - a batoh se jí šťastně vrátil zpět do Brna, ešusy umyté a se vzkazem, že danke sehr :D.
Dadoo Meruňky vyzkouším. Letos jich mají naši na zahradě hromadu. Zavařené ovoce by u nás nikdo do pusy nedal, ale tohle vypadá dobře. Jinak v mrazáku máme asi 200 meruňkových knedlíků ![]()
. Což asi problém nebude.
Potrefenáhusa takže deko, podle receptu, matka teda místo udávanejch 1,5 litru dává 2 litry, 2 bobkový listy a 35 cukerinů. Do každé sklenice dá jeden hřebíček, bobkáč z nálevu roztrhá a taky rozdělí. Kopr, mrkev na kolečka a cibule, kolečko křenu (nebo podle chuti) okurky a zalít tím nálevem a rozdělit ty kulicky. Sterilovat na 80 stupňů 20 minut
Jinak já sem ozkoušela tvořítko na nanuky a

Začaly nám padat meruňky, nemáte někdo nějaký blbuvzdorný recept na džem? Ideálně s míň cukrem (nebo bez), klasický kupovaný džemy mi přijdou hrozně sladký.
Zina a gelfix ti vadí? Jestli ne použij 2:1..
0zero7 kotlety s houbama dělám často, ale dnes jsem houby udělala na kokosovým oleji, přidala zakys smetanu, citrón a hodně pepře, k tomu fazolky s hrubozrnou solí a bylo to boží!
Zina Kilo meruněk zasypat pytlíkem gelfixu, povařit (rozmixovat) a je to.
Zina myslim, že cukr se tam dává kvůli konzervaci, když se dá cukru míň než těch cca 2:1, tak se to musí ještě zavařit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY