viktorka_od splavu Dík, ten vlastně znám ![]()
Jídlo a vaření
brrr usušit! ![]()
RoSa Počasí je na to,jak v Itálii ![]()
brrr rajcatova marmelada?
brrr tak já teď jen oloupaný a vykoštěný rajčata upekla pod plněnýma paprikama, rozmixovala a dochutila ale bez paprik bych ty rajčata podusila, sůl pepř a bobkový lupen..rozmixovat. Zahustit. Dochutit. Mamka si ji zmrazila, právě..
RoSa Sušení je v plánu taky.
Dadoo Nějaký osvědčený recept?

MP Marge S troubou rozpalim i plech, chleba si pripravim na pecici papir a pak ho i s tim papirem presoupnu na ten plech. Neprikryvam ho, jen kdyz mam pocit, ze mi moc rychle tmavne, dam pres nej na cast peceni druhy pecici papir. Moje trouba pece, jak se ji zrovna zachce, takze nekdy je to potreba a nekdy ne.
Myrtila a mas i bez toho prikryti chleba s klasickou kurkou?
viktorka_od splavu hlásím,ze v remosce ano![]()
MP Marge S troubou rozpalim i plech, chleba si pripravim na pecici papir a pak ho i s tim papirem presoupnu na ten plech. Neprikryvam ho, jen kdyz mam pocit, ze mi moc rychle tmavne, dam pres nej na cast peceni druhy pecici papir. Moje trouba pece, jak se ji zrovna zachce, takze nekdy je to potreba a nekdy ne.
Aha, tak to bych mohla zkusit jako prvni, ale ta kurka by me taky zajimala!
Ja na ten litinovy hrnec s poklici uz mam dlouho zalusk, takze si rikam, ze tohle me mozna nakopne pro nej konecne dojit ![]()
Dadoo tak v remosce je zakryty tudiz se zapari, to je jasny. v otevrene troube![]()
Dadoo Dík
už mi dochází salátové recepty, tak jsem si k večeři vzpomněla na osvědčenou předvařenou červenou řepu z lidlu, a zkusila z ní udělat salát na motivy polské polívky... řepa, okurek, ředkvičky, zakysaná smetana, kopr sůl pepř a na to vařený vajíčko. no, mně to docela chutnalo, s žitným chlebem, ostatní dvakrát nadšení nebyli:-/ a od příštího týdne už se se salátama nechytám a budu se muset vrátit ke špagetám, achjo. hlášené ochlazení příští víkend se má týkat pouze čech a ne moravy:-(
MP Marge viktorka_od splavu Mam takovou tu tvrdsi kurku, jaka je spis na kvaskovym chlebu z pekarstvi. Ne takovou tu mekkou jako treba na sumave.
A teda uplne jsem zapomnela zminit, ze do trouby na prvni cca pulku peceni davam jeste maly pekacek s horkou vodou. Chleba teda soupnu do zaparene trouby a behem peceni ho vytahnu. Takto jsem si to upravila prave taky proto, ze nemam hrnec, ve kterem bych mohla pect.
viktorka_od splavu já teda červenou řepu miluju, ale nevim jestli bys s tím u mě uspěla, přijde mi tam toho trochu moc a nehodící se k sobě. Červenou řepu s kozím sýrem/balkánem určitě znáš, no já sem teď na nějaký oslavě měla červenou řepu s mozzarelou (a asi nějaká zálivka nebo to byl jen trošku oleje) a taky nebylo to zlý, řekla bych že pro konzervatívní strávníky ok.
jo a pak sem někde měla červenou řepu s fazolema - salát, jenźe už si vůbec nevybavím chuť a co tam bylo ještě, ale tady se ví všechno, tak třeba i tohle :)
Ounz jj s balkanem znam. no tamto je origo recept polsky chlodnik, to bych nevymyslela:-) jen tim ze repu kupuju uz varenou (nesnesu tu plesnivou chut, tahle ji nema) tak nebyl zadny vyvar
viktorka_od splavu ja ted delam dobry a jednoduchy salat: boruvky, maliny, avokado, granatove jablko, granola a orisky, salat mesclun a zalivka ze stavy z pomerence, olivoveho oleje, medu (nebo javor. sirupu) a spetky soli. K tomu ovoci se pripadne hodi i nejaky syr typu gorgonzola apod. je skvely ![]()
viktorka_od splavu jinak takove spagety se slavkami nebo s krevetami, no to muzu na kila. Musi byt dobre spagety ovsem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY