Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:39

MP Marge jestli se tam dají sehnat kvasnice a máš troubu tak ten nejobyčejnější chleba upečeš sama bez problému.

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:41

viktorka_od splavu Ja!? To by to dopadlo...

Kvasnice jen susene, syrove drozdi tady nikdo nezna. 

Offline Biely kvet
4150 příspěvků moje polička 02. srpna 2018 22:44
Reakce na andyskr:

Ahoj :) podělím se s váma o recept na hruškový nepečený koláč. Objevila jsem ho tady tak se na něj můžete podívat. Našla jsem ho před 2 měsíci a dělám ho pravidelně a milují ho všichni u nás doma. Já tam osobně dávám ty esenciální oleje jako jsou v receptu a chutná to s nima lépe, ale určitě se dají i nahradit něčím jiným. Je to rychlé na přípravu a hlavně i zdravé, takže rozhodně doporučuji vyzkoušet :)

​Vyzerá to dobre, určite vyskúšam! Ďakujem! 

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 00:19
Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 00:24

Dadoo Tak ingredience bych mela, to se vymlouvat nemuzu! Tak ja to zkusim, ale jestli to zvoram...!   

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 00:25
Online Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 01:16

Renusatko mne to pekne štve, ze se palivy papriky sehnat vůbec nedaj, bez toho se dobry plněny papriky ani lečo udělat nedaj

Online Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 01:19

MP Marge mne ty chleby z droždí stejně nechutnaj...a jdou i ze susenyho, nekde na netu bude přepočet kolik za kolik oproti čerstvými.

ale kvasek by sis mohla vypěstovat i sama, trocha praxe, dřiny a odříkání, a pak už by chlebovymu obzerstvi nestalo nic v cestě!

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 02:04

Potrefenáhusa Kdyz ja jsem srab, ja neumim ani kynute testo - varim i pecu rada, ale jsem nesikovna na ruce, tak se holt specializuju na lehke a rychle recepty 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 02:07
Reakce na Dadoo:

MP Marge 

Dá se přimíchat tmavá mouka, ořechy, cokoli. 

​Jo a Cuketka pise hned na zacatku, ze ma puchyr na ruce, tak to u mne bude zase v kuchyni horet, zname se  

Ale vazne, mam problem: Nevlastnim litinovy hrnec s poklickou 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 06:03

MP Marge vůbec nikde? Měla sem za to, že aspoň někde se tam artisan bread sežene, no asi teda spíš v těch větších městech..? Se přiznam, že Rockford na první dobrou neumístim, kde je..

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 08:25

MP Marge ja taky ne a to jsem ho pekla mockrát. stačí nějaký hrnec, apod. 

Jenom se nepece volné ložený na plechu. Ja ho peču v remosce. 

Mísa z varného skla nebo porcelanu.

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 08:27

MP Marge ten hrnec s pokličkou (jakýkoliv, co jde dát do hodně rozpálené trouby) je tam zásadní. jinak je to opravdu jednoduchý a zvládla jsem to i já, a to pod mým pohledem normálně kvasnice hynou. jinak ten chleba je dobrej, jen se musí sníst hned, neschovávat na druhej den. to jde jen s tím kváskovým, bohužel. na ten bych si netroufla ani náhodou. ale ono ho není moc a ve dvou ho určitě zvládnete sníst:-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 08:33

Ounz JJ, artisan bread se sezene (ale ne ted a nejak bezne), ale jeste jsem nenarazila na zadnej, kterej by konkuroval poctivymu domacimu kvaskovymu chlebu. A navic me vzdycky nakrkne ta cena :D 

MP Marge Jestli tam mate Paneru, tak tam delaji rye bread, kterej chutna tak trochu jako ceskej chleba. A priste az pojedes do Cech, sezen si od nekoho trochu rozjetyho kvasku, rozetri na pecici papir a usus - pak s tebou muze jet kvasek za ocean a tam ho jenom ozivis, to se mi dari mnohem lip nez pestovani novyho uplne od zacatku. 

U nas se kdysi daly sehnat i cerstvy kvasnice, ale meli je jenom obcas, takze do vseho cpu suseny a nicemu to nevadi. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 08:34

MP Marge  Kynute taky neumim a chleba pecu. Smele do toho 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 09:17

Setare no to psala už i maškrtnica, že je tam drahej ona má na blogu pár článků o cestě do ameriky. Jinak teda opravdu ten domácí kváskovej je nejlepší, dobre je podle mě ten z esky, ale nejradši mám fakt ten, kterej si udělám sama (neznamená to, že dělam nejlepší  chleba, ale že si ho fakt přizpůsobím svojí chuti..) a už se mi stalo, že sem si na trhu koupila něco poměrně drahýho jakože artisa  bread a dobrý to nebylo..chtěla bych ale zkusit pekárnu praktika..

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 14:44
Reakce na Ounz:

MP Marge vůbec nikde? Měla sem za to, že aspoň někde se tam artisan bread sežene, no asi teda spíš v těch větších městech..? Se přiznam, že Rockford na první dobrou neumístim, kde je..

​Rockford je v severozapadnim Illinois, u hranice s Wisconsinem. Je to treti nejvetsi mesto v Illinois, ale chleba tu nepecou   Ja ted bydlim v DeKalbu, coz je podstatne mensi mesto tak 45 min na jih, a tady taky nic. (Ale mame tady skvelou mexickou pekarnu ).

Chleba by se urcite dal sehnat v Chicagu, protoze tam se sezene vsechno. Je tam tusim nejvetsi polska komunita v celych Statech a snad treti nejvetsi ceska, takze tam urcite pecou! Jenze ja kdyz si udelam vylet do Chicaga, tak jdu radsi nakupovat uplne jine veci, nebo jdu do divadla, a na chleba ani nepomyslim 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 14:45
Reakce na Dadoo:

MP Marge ja taky ne a to jsem ho pekla mockrát. stačí nějaký hrnec, apod. 

Jenom se nepece volné ložený na plechu. Ja ho peču v remosce. 

Mísa z varného skla nebo porcelanu.

​Misu mam!!!

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 14:48

MP Marge ten hrnec s pokličkou (jakýkoliv, co jde dát do hodně rozpálené trouby) je tam zásadní. jinak je to opravdu jednoduchý a zvládla jsem to i já, a to pod mým pohledem normálně kvasnice hynou. jinak ten chleba je dobrej, jen se musí sníst hned, neschovávat na druhej den. to jde jen s tím kváskovým, bohužel. na ten bych si netroufla ani náhodou. ale ono ho není moc a ve dvou ho určitě zvládnete sníst:-)

​Co ve dvou, ja ho klidne sezeru sama! Jak jsem byla pred dvema lety v Cechach na Vanoce, tak chudak tatinek nestacil litat do pekarny  Ja vim, ze tady obecne kupovane chleby nemaji dobrou povest, ale my jsme zvykli na ten z radotinske pekarny a ten nam chutna moc!

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 14:50
Reakce na Setare:

Ounz JJ, artisan bread se sezene (ale ne ted a nejak bezne), ale jeste jsem nenarazila na zadnej, kterej by konkuroval poctivymu domacimu kvaskovymu chlebu. A navic me vzdycky nakrkne ta cena :D 

MP Marge Jestli tam mate Paneru, tak tam delaji rye bread, kterej chutna tak trochu jako ceskej chleba. A priste az pojedes do Cech, sezen si od nekoho trochu rozjetyho kvasku, rozetri na pecici papir a usus - pak s tebou muze jet kvasek za ocean a tam ho jenom ozivis, to se mi dari mnohem lip nez pestovani novyho uplne od zacatku. 

U nas se kdysi daly sehnat i cerstvy kvasnice, ale meli je jenom obcas, takze do vseho cpu suseny a nicemu to nevadi. 

​Jo, rye bred jeste ujde, i v obchodech se da koupit a chutna aspon trochu jako chleba, ale proste bochnik to neni, no...