Luna jako šéfovat stravování lehce neurotické blízké osobě.. není prostě dobrý. ani když ta osoba je v pohodě, natož když není. budeš za to zodpovědná (za to, že má hlad, že to neni dobrý, že nezhubla.. ) bude to tvoje vina. ozkoušeno a tohle už bych vícekrát neabsolvovala... to, co si k cizímu člověku nedovolí (nutriční poradce, lékař apod) tak tobě pořádně vytmaví. bych jí našla toho poradce a darovala knížku receptů nebo tak něco
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu Tak to je snad jasny.
Tu nemoc jsem ji zpusobila stejne ja, zejo.![]()
Vcera jsem udelala tu kvetakovou ryzi, moc to nevypada, ale byla super. Jsou v tom zampiony a suseny lesni houby, cesnek, citron, petrzel, chili vlocky a orestovany pekanovy orechy. K tomu kure peceny na kosti a pinot, se chvalim :) pardon za obr fotku...

0zero7 no skvělý! já dnes taky květákovou rýži:-) a jako jo, docela dobrý. žampiony, kousek kuřecího, česnek, smetana.
viktorka_od splavu Jak se dělá květáková rýže, prosím? To neznám.
Květákovou rýži taky ráda zkusím, zatím jako přílohu děláme květákové pyré - vlastně jako bramborové - mixovaný květák +máslo či smetana, muškátový oříšek, pepř, případně česnek.
Co je to kuře pečený na kosti?
barbucha Ummm, kureci prsa s kosti a kuzi jsem oprancila na masle aby zezlatla kuze a pak upekla. Peceny s kosti? NO tak nejak asi...
Takže nevykostěný? OK!
barbucha HA! To je ono (oprasujic cestin)
Dalia na predchozi strance davala 007 recepty, ale v kostce-rozebrane ruzicky nahazet do sekaciho robota (bez toho to asi nejde), par pulzy nasekat na kousky o vel. ryze. osolit a dat do mikrovlnky. ja furt vyndavala a zkousela aby z toho nebylo blato.. no cca po ctvrt hodine to bylo jeste jemne krupavy ale ok. pak pouzijes jako ryzi. omacku to bohuzel nevsakne.. ale dobry to je a kupodivu dost syty. akorat teda stredne velky kvetak = 2 stredni porce.
viktorka_od splavu Mám jen mixér a ten by to asi úplně rozšrotoval. Jedině nožem.
Děkuji!
Dalia to bych se na to...
0zero7 Ty si krásně jíš
. Jde ta květáková rýže udělat i bez mikrovlnky?
viktorka_od splavu Dalia Já si kdysi na květákovou rýži uložila tenhle návod a tam je jako alternativní nástroj k food processoru doporučený obyč struhadlo, taky to není kdovíco, ale asi furt lepší, než to sekat ručně.
Karoleena jojo, struhadlo jsem nekde cetla, s popiskem -cekejte bordel po cele kuchyni:-) nebo tak neco, takze nic pro me, ale tak urcite to jde. jen to neni imho zas takova uchvatna lahudka, aby to stalo za to
999 já dělám květákovou rýži s kokosovým mlékem, trochu kari a kurkumy. Měl by tam být čerstvý koriandr (ten věčně nemám). Restuju na pánvi. Je výborná i samotná
Proč ne Eva To zní super, to vyzkouším :-).
999 já dělám květákovou rýži s kokosovým mlékem, trochu kari a kurkumy. Měl by tam být čerstvý koriandr (ten věčně nemám). Restuju na pánvi. Je výborná i samotná
Děkuji, vyzkouším!
Karoleena Děkuji za tip na struhadlo.
Pro nadcházející sezónu dýní doporučuju pečená segedínská krkovička, měla jsem dnes a bude to perfektní podzimní jídlo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY