Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 12:41

999 Jde to bez mikrovlnky v pohodě, orestuješ na pánvičce a do toho nahážeš, co chceš.

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 13:24

Luna Super, jdu do toho :-).

Offline 0zero7
11946 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 18:04

Dalia Jde to v pohode i na struhadle, delala jsem to tak driv bez robota. 

999 JJ, jde to i na panvi jak pise Karoleena uplne v klidu nebo vymackat vodu, ona ta mikrovlnka to jakoze ususi trochu.

viktorka_od splavu Ja myslim, ze to za to stoji, ale jen kdyz se to dobre ochuti, jinak cau moc prace. 

Proč ne Eva To zni moc dobre, koriandr mam porad, jdu do toho.

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 18:29

0zero7 jako pokud z nějakého důvodu nejíš rýži tak rozhodně super, ale pokud jo, tak je jednodušší připravit tu, prostě za každou cenu bych to nevařila. rýže je imho chutnější.

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 18:39

viktorka_od splavu tak ono je to spíš kvůli hledání bezsacharidových příloh (aspoň teda u nás), takže tam si člověk s obyč rýží moc nepomůže, i když ji mám jinak ráda. Jinak na struhadle bych se na to taky vyflákla, ale v sekáčku zkusím.

49469 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 18:42

tarra jj to samo, já to píšu pro případ, že by to někdo chtěl mermomocí zkoušet jako dobrotu-experiment a nemá na to pomůcky. já bych třeba byla trochu zklamaná no:-) ale vařila jsem to právě kvůli nízkosacharidovce a k tomu účelu je skvělá. to bych si toho robota kvůli tomu pořídila.-)

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 18:53

viktorka_od splavu Tak to jasně.o), pokud by se to muselo strouhat, asi bych do toho nešla. Takhle zkusím ( žádnýho spešl robota nemám, ale snad to zvládne malej stolní sekáček nebo stará dobrá oranžová ETA mixer, který patří spíš do retro vlákna.o). A když nám to nepojede, z květáku bude bývat jako příloha květáková kaše - ta byla dobrá a snadná.

49469 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 19:05

tarra mixér bych asi nepoužila, ten sekáček bude lepší. a je to dobrý, to fakt jo

0zero7 prosím tě, já občas dělám bramborovou kaši napůl z brambor a celeru - to asi není furt ještě dost low carb, že?:-/ samotná celerová se obávám nebude moc k jídlu..

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 19:14

viktorka_od splavu má to krouhací nástavce.o), strouhám na tom i cukety na tu cuketovou pomazánku.

Jinak přesto, že dotaz na kaši nebyl na mě - já dělám tak, že tam dám celeru i víc než brambor, ale jen o trochu. Jak je ho moc, tak dle zkoušení pak nejen že už to chuťově není ono, ale i ta konzistence je pak už taková špatná, spíš břečkovitá než kašovitá. Low carb to  není, ale mi nejedem úplně lowcarb, jen omezujem, takže celerovo-bramborové dobrý. Kdybych to měla kvůli lowcarb dělat jen z celeru, tak za mě nee.

49469 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 19:19

tarra krouhačem to bude přesný! náhodou stará eta za mě super, moc mě mrzí že jsem ji vyhodila 

a díky, myslela jsem si to s tím celerem:-/

49469 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 19:05

tak dneska byl k večeři gratinovaný květák

Online Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 21:47
Reakce na zelene.oko:

Pro nadcházející sezónu dýní doporučuju pečená segedínská krkovička, měla jsem dnes a bude to perfektní podzimní jídlo

​Děkuju, už jsem si ji vytiskla. To vypadá jako něco co nám bude chutnat.

49469 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 21:53

Tak Betty já taky, plánuju už o víkendu:-) 

Online Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 16. srpna 2018 22:13

viktorka_od splavu já taky, ale nevšimla jsem si, že by měli dýně

49469 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 06:41

Tak Betty hokaido maji furt, ja ji mam rada tak snad bude vhodna

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 07:32

viktorka_od splavu Tak Betty 

My to dělali s hokaido a bylo to bezchybné! V zimě možná budeme dělat s batátem místo dýně, ale ta hokaido je tam fakt parádní! Dobrou chuť. Dejte pak vědět, jak vám chutnalo.

49469 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 08:19

zelene.oko tak supr, diky. no batat ma bohuzel vic sacharidu nez brambory, tak ho budu muset prozatim vyradit:-/ instrukce jsou jasny

Offline RoSa
10236 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 08:33

v úterý jsem zakoupila tu speciální Tescoma-škrabku a včera jsem dělala ty cuketový špagety... na fotodokumentaci nějak nebyl čas, jakej to byl fofr

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 15:07

Zrovna jsem dělala tu květákovou rýži v úpravě "co bylo doma" a nepatrně do asijska, naházela jsem do pánve cibuli, mrkev, hrášek, česnek a papričku, všechno to osmahla na másle, pak přidala tu "rýži", ještě trochu másla, opekla do zlatova a na konec tam ještě flákla jarní cibulku, hrst černýho sezamu, ze tři míchaný vajíčka a dochutila sójovkou. Strašně moc dobrý!!! Bych kvůli tomu snad i ten květák na struhadle nastrouhala. :)  

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 15:10

Karoleena takže takovej vylepšenej květák na mozeček ne, bodejť by to nebylo dobrý..