Ounz Noo vzdáleně :D, ty vajíčka jsem si dělala dopředu, aby právě neobalily ten květák jako u mozečku, ale byly tam na kousky, jako když přidáváš nasekanou vaječnou smaženku do některých asijských jídel z pánve. Ale je to tak, květák a vejce je osvědčená kombinace!
Jídlo a vaření
Karoleena no určitě to bylo dobrý ![]()
zelne sunkofleky. neplanovane prisla i navsteva a byly fakt dobry:-)

Byl by recept? Vypadá to dobře. Dík.
baltik Tak v naší verzi je to hlávkové zelí pokrájené na větší kusy (asi 8 cm), prosolí se, spaří vodou (původně se má chvilku povařit, ale nám to chutná víc na skus, takže už jen spařuju), do toho nakrájené uzené (tady uzená krkovice), nakrájené žampiony, opepřit, přidat vajíčka s mlíkem, vše dohromady promíchat. Vyklopit do pekáčku, posypat strouhaným sýrem, peču hodinu.
@kocoureksuggy recept není můj:-) ale stačila teda docela malá hlávka zelí cca na 5-6 porcí, nakrájet na kousky velikosti širokých nudlí, já to teda asi 10-15 min povařila, my zas tvrdý neradi. na pánvi jsem opekla cibuli a slaninu, strouhanej čedar rozmíchala s šesti vajíčkama, smíchala a pekla zakrytý asi 45 min a pak ještě posypala zbytkem sýra a dopekla 15 min odkrytý. na žampiony jsem nějak zapomněla:-)
Dík. Vyzkouším hned zítra.
Pro nadcházející sezónu dýní doporučuju pečená segedínská krkovička, měla jsem dnes a bude to perfektní podzimní jídlo
takže hlásím že je to skutečně vynikající:-) jen malá poznámka k receptu - dávala jsem o jednu šlehačku míň (na cca dvojnásobné množství ostatních surovin než je v receptu jen jednu) a jen tak deci vody - a tu jsem dát neměla vůbec, té tekutiny bylo zbytečně moc. no a doba pečení jako obvykle mnohem delší, ale to je taková vesmírná záhada, s tím už počítám:-)

U nás taky včera byla segedinská krkovička, taky doporučuju. S množstvím šlehačky a délkou pečení jsem to udělala stejně jak viktorka_od splavu, jen ta voda mi tam nijak nevadila a příště ji tam dám zas.
My dnes nakoupili suroviny a budeme opakovat v týdnu. Jsem ráda, že chutnalo ![]()
tarra no kdybych vzala vetsi pekac taky by nevadila.. ale mi to preteklo![]()
zelene.oko jj diky moc!
999 prosimte tys sem nekdy davala recept na pastu z bilych fazoli, byl v ni cesnek, olej a dal uz nevim, mozna trocha kurkumy? Mohla bys mi to jeste jednou napsat? Delala jsem ji s byls vyborna, ted bych chtela znovu, ale uz ten recept nemuzu najit.. diky!
Lilly_Ku Jseš si jistá, že jsem to byla já? Já si na to totiž nevzpomínám :-). Já dělám z bílých fazolí něco ala hummus, fazole, tahini, citronová šťáva...
Skúšala som žemle na hamburger z kvásku. Vizuálne musím popracovať, ale už mám objednávky na ďalšie. 
Janulik03 To je napad, upect bych mohla, to uz se dlouho nestalo
999 ha, to bylo presne ono, diky moc! Dopletla jsem to s jinym receptem...
Janulik03 Krásný to máš :-).
Janulik03 Na první dobrou jsem myslela že to jsou buďáky. Ty dělávala babička a tchýně. Za čerstva byly skvostný.
stes ked som ich vytiahla, vrazil mi do kuchyne synovec a hned že aká je dnu plnka. Ja že žiadna, pretiahol nos a sklamane prehlásil: "slanééééé?". Robila som ich také maličké práve.![]()
Ešte mi povedz, čo sú tie budáky.![]()
Janulik03 ty sou! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY