RoSa u nás v rodině je tahle
0,5 l vodky (bez metylalkoholu),
125g medu (asi 6 polévkových lžic),
125g čerstvě nastrouhaného zázvoru,
1 oloupaný na plátky nakrájený citron.
Necháme vyluhovat 3 dny, potom slijeme do láhve a večer užíváme 0,5 panáka.
RoSa u nás v rodině je tahle
0,5 l vodky (bez metylalkoholu),
125g medu (asi 6 polévkových lžic),
125g čerstvě nastrouhaného zázvoru,
1 oloupaný na plátky nakrájený citron.
Necháme vyluhovat 3 dny, potom slijeme do láhve a večer užíváme 0,5 panáka.
MaeGandal jé, super, díky moc! ![]()
letos se nám urodilo kvanta ovoce, a tak jsme jako nejjednodušší způsob konzervace zvolili vypálení - no a děsim se těch litrů slivovice, jablkovice, hruškovice....
Slivovice není nikdy dost![]()
Máte někdo tip na něco dobrýho s quinoou? Koupil sem si sáček bílý a teď nevím s čím začít..
coralline děkuju, tak asi nějaký salát zkusím. I sem koukala na veganotic, kterej mám od dob cizrnovýho salátu ve stálejch záložkách a zaujala mě tam veganská drožďová polívka ![]()
Ounz Pro mě je quinoa denní chleba, je naprosto univerzální. Pokud máš bilou, tak se hodí do všeho, jako příloha, nebo i vložka do polévky, když ji chceš mít sytější. Klidně si ji dám do dýňové, šla by do rajské... A jakýkoliv salát z ní je super. S avokádem, červenou cibulí a koriandrem; s pečenou paprikou, salátovou okurkou, polníčkem a opečenými dýňovými semínky; s kozím sýrem a čerstvými fíky; z pečenou řepou, fetou a vlašskými ořechy; nasladko s mangem, oříšky...(zálivka limetka, olej, med do slaných hrubozrnná hořčice...) Ta hnědá má výraznější chuť, musíš nejdřív zjistit, jestli ti vůbec chutná :-).
Ounz Já miluju zapečenou quinou, vlastně ani nemusíš zapékat, je to dobré i samo o sobě. Tohle je takový výchozí recept, dělám nejrůznější podobné varianty podle fantazie.
Garfie ha! první recept který mě zlákal:-) nějaké tipy na ty obměny?
999 jakou to ma chut?Jako kus kus?
Zarinya Lepší. Kus-kus je furt jen pšenice. Quinoa má sama chuť, trochu oříškovou. A krásně chrumká.
Sweet Potato tak super,zitra zakoupim.Kus kus mi tedy moc nechutna.
Zarinya Tak snad ti quinoa zachutná. Jen ji fakt několikrát dobře propláchni horkou vodou, jinak by mohla být hořká.
Zarinya Jak píše Sweet Potato, je lepší, než kus - kus. A hlavně je to zdravý
.
Sweet Potato 999 jj,diky.Ja prave uplne citim jak potrebuju zdravy potraviny,chystam se zitra vykoupit zelinarstvi.![]()
Já dělám v troubě na pečícím papíru i karbanátky. Jsou výborný.
viktorka_od splavu Tak experimentuju s různými omáčkami, hlavně z lilku, nebo různé sýry, zatím jsem nikdy nesáhla vedle a miluje to celá rodina, včetně dětí. Asi by to šlo i jako příloha k nějakému masu (u nás se moc nejí, ale mám dojem, že u vás asi jo?), vyzkoušej, je to fakt dobrý. Jo a koukám, že tam je v originálu smetana, tak tu jsem tam asi nikdy nedávala, možná poprvé :-)
Zarinya S kuskusem se to nedá srovnat, ten taky moc nemusím :-) Proplachování je důležitý a pokud možno koupit nějaký bio (aspoň napoprvé, ať máš pak srovnání), nevím proč, ale je to asi jediná potravina, kde cítím fakt rozdíl, přijde mi, že ty nebio jsou hrozně cítit hlínou nebo něčím takovým, už jsem jednu várku vyhazovala.
Tak Betty Jo, karbenátky taky peču v troubě, hrozně mě nebaví je smažit. A jsou dobré i takhle.
brrr karbEnátky??????![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.