Zarinya tak nic, nic nedostanu ![]()
Jídlo a vaření
Zarinya Jakože dalších padesát let (to je třeba dvěstě bábovek
) to doklepeš? Nordicware je boží, fakt. Jak miluju svojí litinovou formu, tak po Nordicware hodně pokoukávám a tuším, že to nebude trvat dlouho a minimálně turbínu mít budu :-)

andulka01 to testo nechavas normalne vykynout? Mam tady dalsich sest hladovych krku. Treba se to konecne jednou sni, kdyz to upecu
Zarinya
budu čekat
continuity Ano, klasické kynuté těsto. Nechat vykynout v teple (trouba na 30 stupňů je fajn) do minimálně dvojitého, ale spíš trojitého objemu , těsto musí být na omak nafouklé, houbovité. A pak zpracovat do šneků, nechat znovu maličko vykynout a péct. Chce to čas, ale stojí to za to.
Ounz já po ty nordicware strasne touzim...ale u nás babovku nejedí, ze je prej ... suchá...
...i tvarohová?.
Miru já prave delam tvarohovou podle chez Lucie, přijde mi výborná, ale proste babovky jsou prej suchý...
Potrefenáhusa šišmarná, přes to bych se asi nepřenesla
suchá! A že se dá zapít čajem doma nevědi? Protože nordicware... ![]()
Potrefenáhusa jo a já mám ještě z mp recept na bábovku Oldyn, tam přijde celý máslo, 6 vajec a podobný nezbytnosti a ta teda suchá není!
Ounz sem s nim!!!
Taky jsem zvědavá!
Miru třeba kringel! ![]()
Ne, delam kynuty koláče hlavně, ty mám rada, když se to testo nenechá vykynout a je tenký, ale já zas tak tyhle sladký veci nepecu, sama to moc rada nemám, radši ten chleba
Teď mám v troubě špenátovej quiche z listovyho těsta
...jo, koláče mám taky ráda!
A budu muset odtud zkusit ty šneky. Jak je někde hodně másla a skořice![]()
Potrefenáhusa tak bábovka Oldyn:
6 vajec
37 dkg cukr moučka
22 dkg másla/sádla
45 dkg hl. mouky
1 a 1/2 pr do pečiva
3-4 dcl vlažného mléka
ctrir. kůra
a samozřejmě špetka soli do bílků
Ušlehat si ten sníh. Zvlášť ušlehat žloutky, cukr, citr.kůru, tuk, zapracovat mouku s práškem a mléko nastřídačku a nakonec vmíchat bílky. Může se udělat i jako mramorovaná. Peče se klasicky ve vymazaný a vysypaný formě. Píše, že se dá dát ještě jedno vejce navrch, jakože je pak ze sedmi. Je to hodně hodobožová věc, ale dobrá.
Pak je i dobrá a není suchá maková bábovka podle apetitu, už sem tu doporučovala, a pak mám ještě nekde recept na tzv královskou, ale ta je kakaová s ořeché, tu by někdo za suchou považovat mohl, ale suchá není, jen hutná..
Miru je to tu :)
Potrefenáhusa quiche zas neumim já..musím někdy zkusit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025