Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:13

rozarka a fakt nejí? U nás se sice předem říká, že je to suchý a hnusný, ale třeba linecký, který nejdřív prej ať vůbec nedělám, už zmizelo skoro celý.

akorát to mám dost tlustý, chtělo by to rychle sežrat, abych to mohla zkusit ještě jednou a dát tam víc kakaa, Právě nechápu, že ty pracny někomu nechutnaj, vždyť tam jsou samý dobrý věci? Mouky málo, ořechy, hřebíček, skořice, máslo a kakao

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:14

Luna máš ji náhodou moc pěknou!

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:18

Potrefenáhusa ;ty jsou krasny! Ja je mam taky moc rada a letos je pod vlivem zdejsi diskuze pekla prvne. Udelala jsem je podle nejakyho receptu v Apetit a vubec nemaji tak ostry a strukturovaný tvary. Vyklopit sli teda krasne. Muzu poprosit o recept?

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:26

Potrefenáhusa mne treba tlapky od maminky chutnaly, ale jak je to obri tak po jednom kousku jsem mela az moc, zvlast kdyz je tolik druhu mam radeji mensi at muzu ochutnat od kazdeho kousek, ne se nadlabnout z jednoho maxi kusu.. a treba to hodne koreneny dost lidi ani nerado. nebo jim je z toho zle.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:30

viktorka_od splavu ze skořice a hřebíčku snad ani nemůže bejt zle tak já mám doma i malý formičky, i malinký pracničky, ale ty velký jsem chtěla jednak vyzkoušet a jednak mi to přišlo takový efektivnější...

maminka mýho ex je právě dělala i přes rok v těch malejch formičkách, hodně kakaový, dávala nám je vždycky v papírový krabičce od Ahmadu a byly to uplně luxusní sušenky ke kafi.

49113 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:33

Potrefenáhusa nekteri, spis asi chlapi, nemuzou skorici. krz paleni zahy. dostavala jsem pozadavky na strudl bez skorice:)

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:36

viktorka_od splavu aha, tak to jsem ještě od nikoho neslyšela (nevylučuju, ale než štrudl bez skořice, to fakt radši žádnej)

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 09:38

Karlicka ono to vypadá na těch fotkách asi trochu efektivnějc, já neměla moc najemno namletý ořechy, protože nemám mlýnek, jen mixer a tam to nejde donekonečna, protože se z těch ořechů pak začne dělat máslo.

po receptu musim kouknout doma

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 10:58

Potrefenáhusa tak super. Vidis, nic na tom neni!

Offline Tak Betty
6041 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 11:44

Jak dlouho vydrží vánočka čerstvá, dobrá? Peču ji vždycky na poslední chvíli a hodilo by se mi dělat ji dřív.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 11:50

rozarka 

Já se přiznám, že pracny taky nejím, protože na Vánoce je tolik atraktivnějších druhů cukroví, že je prostě přehlížím, nedojde na ně a dostanou je ptáčci. Ale většinou se přesvědčím, abych aspoň jednu ochutnala a je to normálně dobrá sušenka. Kdybych je měla někdy během roku ke kafi, podle mě bych vůbec nepohrdla. Tak co je zkusit třeba na nějakou oslavu mimo Vánoce?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 11:52

Tak Betty 

Čerstvá tak dva dny? U nás se to špatně testuje, ještě se nikdy nestihla zkazit. Ale dobrá -  jedlá vydrží skladovaná v chladu dlouho, týden určitě.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 11:53

Tak Betty z droždí se podle mě musí druhej, nejpozdejc třetí (ale to mne už moc nechutna) den sníst, kvaskova vydrží o trochu dyl 

Offline Tak Betty
6041 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 11:56

dynda Potrefenáhusa 

No jo tak se bude držet původního plánu - na poslední chvíli.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:13

Tak Betty já moc nemám rada chuť rozlezenych kvasnic, takže radši tu kvaskovou, ale time management bejva fakt narocnej 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:20

Potrefenáhusa Jak mám sladký ráda,tak tohle je už moc,ještě v tom cukru obalený. A suchý,hlavně . U  U nás frčí linecký a kokosky. Jo a perníčky.

Ale jak píšedynda , mohlo by se to mimo vánoc,to mě nikdy nenapadlo,jedu ve vyjetejch kolejích. Pak by to jeden ocenil.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:23

rozarka hele a kokosky nejsou suchý? Ty nemám rada ja

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:38

Potrefenáhusa kokosky!  A já sem z nich jednou dělala domácí kokosky, jako ty zákusky. Malá verze. Bylo s tím dost crcání, ale toho úspěchu co sem slavila..já letos nemám zatím nic, upeču něco ve středu až a štólu a pak někdy o svátcích vánočku..

jo a ochutnala sem tudle echt pravou nefalšovanou chalu, skvělá. Challenge accepted..

49113 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:39

Potrefenáhusa kokosky jedine takovy ty lepkavy:-) ty chrastivy vubec. a taky max jednu.. dyt je to jak cecek

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 12:42

Potrefenáhusa moje mamka je měla vždycky jak šutr, ale o víkendu jsem byla v Praze v La Gare a ke kávě tam na talířku byla minikokoska, ale měkká a úžasná! To bych moc mohla, jen jak toho docílit, to nevím :))