Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:12

Nesnáším suchý, křupavý cukroví. Tomu říkáme, že se práší od pusy, když ho člověk jí.

Ale stačí ho dát do papírové krabice, třeba na balkon, do sklepa apod. a ono krásně zvlhne a chutě se propojí 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:18

Dadoo no a už sme na tenkým ledě. Cukroví ze sklepa - děkuji nedám si. Ovšem já nepotřebuju všechno vlhký a uležený kolik tejdnů, cukroví peču až tesně před svátky, linecký je kŕehký, když se nešetří na marmeládě a třeba pracky křehce křupavý bejt maj..podle mě 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:38

Ounz mam to stejne - navlhnute linecke pro me neni chutne. Vanilkove rohlicky taky lepsi takove suche, krupave...

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:45
Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:51

Potrefenáhusa Nesmí být přesušený. Ten kokos je uvnitř pak takovej št'avnatej . No,sladký jsou teda hodně. Ale jim to odpustím. 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 13:52

Ounz No,právě ta křehkost k cukroví patří.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 14:04

Ounz hned jsem si vzpomnela jak jsem vyhazovala ze sklepa totalne plesnivou obri krabici cukrovi a zakusku od tchyne (puvodne to byly dve plny krabice..) dalsi rok jsem uz preventivne pulku nacpala do mrazaku a zbytky likvidovala jeste v lete.. a pak jsem ji to rekla. od te doby pece pro ex

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 14:18

Ounz No jo, jenže je sklep a sklep. Do vlhkého sklepa bych to taky nedala. My ale máme skuchý, studený sklípek pod chatou a tam je to super.

Celé moje dětství jsmecukroví doma uchovávali na balkoně. Měli jsme tam takovou zavírací skříňku a do ní se to zavíralo v papírových krabicích.

Já nemám ráda cukroví, které třeba dám na mísu a stojí celý den v suchém vzduchu v pokoji. Vyschne, ztvrdne a drolí se. Proto dávám na misku vždy raději jen trochu, aby se to snědlo a pak raději přidávám.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 14:21

Dadoo tak u nás taky cukroví nestojí celej den na stole..to by nedopadlo..ale do sklepa nedáváme a ani na balkon a ani za okno. Já ti neříkám, že to tak nemáš dělat, ale že to tak nemám ráda já.

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 14:28

Cukroví musí bejt suchý a krupavy

Offline Tak Betty
6041 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 16:03

Máme suchou, hodně studeneou špajz. Suchý cukroví nemáme rádi.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 16:04

Cukroví musí být vláčný a krémy v něm tuhé, nerozbředlé.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 16:12

tady už chybí fakt jen popis parfému Nely Slovákový " je težký, ale slaďoučký a zároveň velmi jemný"

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 16:13
Reakce na rozarka:

Potrefenáhusa Uplně je mi líto,že u nás takové cukroví nikdo nejí,z formiček. Mám jich doma spoustu,ještě po babičce a kdo to někdy použije 

​Ja!!! Mam tyhle stare formicky strasne rada  U tatinka mam nekde celou krabici jeste po pra-prababicce, ale on ji odmita vyhledat a poslat postou, ze pry kdovi kde je, a ze by se nedoplatil!!!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 16:19
Reakce na Potrefenáhusa:

rozarka a fakt nejí? U nás se sice předem říká, že je to suchý a hnusný, ale třeba linecký, který nejdřív prej ať vůbec nedělám, už zmizelo skoro celý.

akorát to mám dost tlustý, chtělo by to rychle sežrat, abych to mohla zkusit ještě jednou a dát tam víc kakaa, Právě nechápu, že ty pracny někomu nechutnaj, vždyť tam jsou samý dobrý věci? Mouky málo, ořechy, hřebíček, skořice, máslo a kakao

​Ja treba osobne preferuju cukrovi s kremovou naplni (a vubec cim kremovejsi, tim lepsj), ale pracny vzdycky chutnaly i mne; jsou moc dobry k caji 

Ach jo, ja jsem si nejaky ty formicky mela zavcasu sehnat a zkusit to tady, pritel by byl nadsenej  

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 17:15
Reakce na rozarka:

Potrefenáhusa Jak mám sladký ráda,tak tohle je už moc,ještě v tom cukru obalený. A suchý,hlavně . U  U nás frčí linecký a kokosky. Jo a perníčky.

Ale jak píšedynda , mohlo by se to mimo vánoc,to mě nikdy nenapadlo,jedu ve vyjetejch kolejích. Pak by to jeden ocenil.

​Vida, a já právě pracny miluju, že jsou takové hořko-kořeněné (hodně kakaa a hřdbíčku a všeho)

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 17:23

Pracny mi nosívala babička na snídani ke kakau, když mě vyprovázela do školy asi v první třídě, naši byli v práci. Vždycky když je vidím, tak si na ni vzpomenu ❤️ Akorát jako správná nevděčnice, je moc nemusím, ani tenkrát ne. Dávala jsem je kamarádce, která na mě čekala před barákem, ta je měla strašně ráda....

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 17:39

Zu Kokosky dělám z balíčku kokosu cca 200-220g + plechovka salka. Smíchat, udělat hrudky na pečící papír a péct na 160st do zlatova. Uvnitř budou měkké. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 20:25

Zeny, netusite kolik casu zabere celkem priprava svickove? Mam tady jeden pozadavek na cesky jidlo, tak jsem si rikala, ze bych se vytahla, koukala jsem na Kucharku pro dceru, ta ji teda dela trosku jinak (to asi kazdej), ale neni tam cas. Vidensky knedliky muzu splacat kdyz se pece maso. 

Ale nedelala jsem ji uz par let a nepamatuju si kolik casu je potreba. Nejaky info prosim? 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 17. prosince 2018 20:35

0zero7 rekla bych tak 4 hodiny? ja ji delam nadvakrat, abych nemusela brzy vstavat:-) maso prudce opecu jako Florentyna, ale pak uz zeleninu nesmazim, jen nasypu na maso, zaklopim a pecu, 2 hodiny co pise mi prijde dost malo ale zas zalezi kolik toho bude. pocitam tak 3 hodiny peceni. pak vyndam maso, vyberu koreni a omacka uz je za chvilku, tak pul hodinky max.