Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:22
Reakce na barbucha:

domenica 

Tak pochybuju, že pro pacienty je vždycky jídlo jak pro Brillat-Savarina  a s bramborama jsme měli do nedávný doby potíže, nevim odkud je brali, ale byl to děs. Škoda že se dotyčnej nedomluvil s personálem - asi se jim nechtělo, lidi jsou různě ochotný, jako všude jinde.

​No tak jasně, nikdo nečeká v nemocnici kulinářské zážitky hodné michelinských restaurací.  Ale stejně mě vždycky překvapí, jak moc špatný to s jídlem v mnoha nemocnicích je. Jako teď z nedávný doby, taky naštěstí zprostředkovaně - Karlák, špičkový pracoviště, machři na srdce, skvělý personál, opravdu vynikající péče... a pak tam vidíš ty večeře (třeba pro chlapy, bez jídelních omezení) typu tři suchý krajíce chleba a k tomu nějaká paštika ve vaničce, další večer tři suchý krajíce chleba a k tomu šunkovej salám v plastu, další večer pro změnu tavenej sýr - shity, který snad se už běžně ani nejedí a který z hlediska výživy, která by snad i měla být součástí léčby, jsou naprosto na nic.

No ale pak si vždycky řeknu, že furt lepší, než kdyby bylo jídlo fajn a léčba stála za pendrek.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:45

Mne moc chutnalo v nemocnici v Rokycanech Ale uz je to hodne,hodne let.

Jinak i v nemeckych nemocnicich je velky rozdil ve stravovani,ne vsude to chutna....

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:19

Zarinya a je tam rozdil v chutnosti -priprave, nebo taky muzes dostat chleba s tavenakem k veceri (tzn ve vyzivove hodnote?

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:31
Reakce na Zarinya:

Mne moc chutnalo v nemocnici v Rokycanech Ale uz je to hodne,hodne let.

Jinak i v nemeckych nemocnicich je velky rozdil ve stravovani,ne vsude to chutna....

​Ja kdyz byla tady po autonehode v nemocnici v Chicagu, tak jsem cumela jako puk - na pokoji (jednoluzkovem) byl jidelni listek, ze ktereho se telefonicky dalo objednat kdykoliv cokoliv, jidlo donesl personal na pokoj a bylo tak dobre, ze jsem si pripadala jako v hotelu a ne v nemocnici. A to podotykam, ze se jednalo o statni nemocnici, ne soukromou! Tak by me zajimalo, jestli to byla cestna vyjimka, anebo je to bezne.

Jinak ja v nemocnicich jim docela casto, v Rockfordu jsem se casto vyskytovala na pohotovosti, pac me tam volali na vysetreni psychiatrickych pacientu, tak jsem si navykla chodit do jidelny pro zamestnance; a tady v DeKalbu je zase nemocnice hned vedle fitka, tak tam obcas zajdu, ze je to blizko - vsude je jidlo vic nez slusne, salatovy bar, cerstve ovoce, ale samozrejme nevim, jestli pacienti dostavaji to same. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:38

viktorka_od splavu k veceri jedine chleba s necim,kdekoliv a i u nas v praci v rehabilitacnim centru.

nikde sem nezazila teple vecere,jen na srdecni chirurgii teply puding nebo krupicova kase.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:38

viktorka_od splavu A na stedry den byvaji parky.....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:40

MP Marge Muz kdyz by ve Fürth u Norimberku tak sem tam mela jeho vyborny obed...uzene s krenovou omackou.

Ja mu vlastne vzdycky neco donesla a dala si co dostal.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:49

Zarinya Jo jo, moje navstevy si take rady objednaly z meho pokoje 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:49

Zarinya 

Ono i to pečivo s něčím může mít různou kvalitu. Teď jsem viděla k večeři v nemocnici dvě housky, kus opravdového másla, plátky šunky, sýru, vařené vajíčko, kolečka okurky, rajče, plátky červené papriky. Zelenina by dohromady vydala tak na 3 rajčata nebo celou papriku. To mi přišlo dost dobrý. Oproti večeři pečivo plus paštika, pečivo plus trvanlivý salám - to mi přijde, že když jsou ti lidi v nemocnici delší dobu, musí jim být blbě.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:54

dynda no,tak nejak to vypada.Ja treba proti chlebu s necim k veceri nemam problem,to viktorka_od splavu se ptala,zda chleba s necim.

Maslo dostavaji v tech pidivanickach jako ma treba hotel.

ja treba mela ten nejuzasnejsi jogurt v nemocnici......po tydnu nic nejedeni.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:17
Reakce na dynda:

Zarinya 

Ono i to pečivo s něčím může mít různou kvalitu. Teď jsem viděla k večeři v nemocnici dvě housky, kus opravdového másla, plátky šunky, sýru, vařené vajíčko, kolečka okurky, rajče, plátky červené papriky. Zelenina by dohromady vydala tak na 3 rajčata nebo celou papriku. To mi přišlo dost dobrý. Oproti večeři pečivo plus paštika, pečivo plus trvanlivý salám - to mi přijde, že když jsou ti lidi v nemocnici delší dobu, musí jim být blbě.

​No přesně! Ta večeře co popisuješ je úplně krásná. Chleba plus laciná paštika nebo šukovej salám, případně taveňák, to je peklo chuťově i výživově. Soli je tam ovšem dost. 

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:35

domenica Ted si nedelam srandu, v porodnici jsme dostaly jako prvni snidani rohlik a TOHLE!:

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:27

Luna v porodnici jsem jednou dostala k večeři 2 obří skořicové copánky a k tomu kelimek gervais s pažitkou  asi aby splnili bílkovinu v jídle.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:59

Tak historku, kterak jsem v nemocnici v mlade boleslavi behem 17 denni hospitalizace zhubla 10 kg jsem uz sem davala, ne? Vyzivova omezeni jsme nemely (ortopedie), ale jist se to nedalo. Jo a nejlip jsem na tom jeste byla ja, pac jsem mela zlamanou nohu, bezne maslo a marmelada ve vanicce, to si lidi se zlamanejma rukama urcite utevrou a namazou sami, zejo.. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:16

Solathis u nas na rehabce je personal k dispozici,ktery pacientum pomuzou.....ac tedy 99%je tam s nohama.

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:21

Dadoo zakoupila jsem tvaroh. Zitra se do toho.dam, akorat misto jablek planuji merunkova povidla. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. února 2019 21:06

Luna 

Co to vlastně je? Zasmály jste se tomu?

Já si snídaně v porodnici vůbec nepamatuju. Taky jsem asi normální snídani dostala až bůhví kdy. Jenom vím, že po porodu mi přinesli polívku s chlebem a než jsem ji stihla sníst, tak mi ji zase vzali, protože speciální dieta, jenže tu už jaksi v osm večer neměli, ta polívka nějak náhodou zbyla... To bylo docela drsný teda. Obědy a večeře jsem měla teplé díky nadstandardu, nebylo to nic moc, ale tím, že byla vždycky polívka, jídlo a ještě něco (ovoce, jogurt,...), dalo se vybrat a najíst se. Jinak klasika - jídla se spoustou cibule, česneku, zkrátka přesně to, co rodička ocení 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. února 2019 21:43

continuity Tak takhle jsem to ještě nedělala. Jsem zvědavá 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:50

Luna Jezisi kravik, to jsem dostala taky a ja to uplne miluju. Dostala jsem to hned jeste na porodnim sale a byla tak nadsena, ze mi porodni asistentka donesla jeste dva. Pak jsem to mely jeste jednou a dala mi to pulka chodby, boziii. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:58

dynda Je to ochuceny mliko, moje topka je kakao, ale jahodou taky nepohrdnu. My jsme meli jidlo docela OK, I mi to prislo jako docela velke mnoztsvi.