Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2019 01:42

Zarinya Tohle nebyla rehabka, ale traumacka, vozili nas tam po zranenich. V 99 procentech pripadu cekatele na operaci (nebo taky ne) nebo tesne po ni. Sama jsem byla pod narkozou trikrat za tu dobu. Skocilo to tak, ze jsem jim vsem to pecivo mazala ja, samozrejme.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. února 2019 06:57

Solathis mně tohle přišlo jako velkej problém s babičkou na LDN, zlomila si dvakrát po sobě nohu a v první LDN ve Vysočanech to bylo fakt na smrt podvýživou, ochutnávala jsem tam jednou takovou hnusnou šedorůžovou polívku z mouky se dvěma kolečkama párku a malejma kostičkama brabor, což měla bejt jakože gulášová. Babička se asi po 14 dnech nemohla na ty jejich jídla už ani podívat, zhubla tam snad o 30 kilo (začínat na 60, tak by to fakt nepřežila, a to měla rodinu, která jí tam to jídlo regulerně nosila, ale dát těm styrým lidem k večeři rohlík s taveňákem, kterej ani neukoušou, to bylo fakt strašný. 

Podruhý byla ve vinohradský, a tam to bylo v pohodě, sice hnusný prostředí, ale jídlo se jíst dalo. Chápu, že se musej vejít do nějakýho budgetu, ale pro ty starý lidi, který třeba jinou možnost nemaj a kolikrát už ani nemaj moc chuť k jídlu, mi to přišlo fakt jako vyložený tejrání, krom toho jich to aspoň tak třetinu podle mýho fakt zabije, nebo odrovná tak, že už se nikdy neseberou. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 10. února 2019 09:40

Zarinya ne ja proti chlebu/studene veceri nic nemam (se sunkou, syrem, zeleninou....) ptala jsem se na chleba s tavenakem:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. února 2019 09:59

viktorka_od splavu tak to sem nepochopila,ze ti jde o konkretni potravinu.No,on tavenak tu neni nijak rozsirena surovina.V kramu maji dva druhy.

Solathis tak ono to nemeni nic na tom,ze napomocnej personal by mel byt vsude kde muze vzniknout problem.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:01

viktorka_od splavu ale pokud bych mela dostat chleba +tvrdy platek syru bez masla....beru radsi tavenak.:-)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:35

viktorka_od splavu ja mela tavenak ve svycarsky nemocnici. Vypovida to o necem ? :D 

Jinak celkem dobre vari ve střešovicích. A jednou jsem po urazu mela tu cest lezet v tanvaldsky nemocnici a tam jsem byla 3 dny o hladu. To byl fakt des.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:38

Vcera jsem delala roastbeef, poprve, takze jsem cekala, ze to muze dopadnout vselijak, ale vysledek nakonec stal za to! Vynikajici! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:45

jinx 

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 10. února 2019 10:46

jinx Hezký to máš :-).

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 10. února 2019 12:46

jinx Super a mela jsi teplomer nebo si to strihla bez?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. února 2019 13:34

jinx 

Hezký, určitě nezbylo.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. února 2019 13:55

Karja mela, pani v nase maso mi to kladla na srdce, ze bez nej radeji ne a dekuji vsem. 

49114 příspěvků moje polička 10. února 2019 13:59

jinx seš dobrá!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. února 2019 13:59

jinx pane jo! dala bych si!

49114 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:06

bych se vlastně zapomněla taky pochlubit, foto nemám:-( ale před hodinou jsem se naprala rajskou podle vaňka, resp. teda prostě pečenou v troubě, fakt skvělá. už jinou nedělám

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:08

viktorka_od splavu fakt?????mne přišla strasne hnusna, strasne sladká a octová, ze jsem si rikala, ze musel v receptu udělat chybu...

49114 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:11

Potrefenáhusa octová? ee no já nevařím podle receptů doslova, tenhle jsem nemohla najít/nevím jestli je na netu, knížku nemám, jen si pamatuju že se už jsme se tu o ní bavily a že se peče v troubě. tak jsem se přichytila tohoto http://makova-panenka.cz/recepty/rajska-omacka-podle-zdenka-pohlreicha-omacka-deli-kuchare-recept/ plus jak vařila rajskou moje babička (z kořenové zeleniny) no a vyšla z toho vlastně taková svíčková, bez smetany zato s rajčatama:-)

konec jsem vlastně ani nečetla, koukám že tam o octu nebo citronu píše, ale já musím naopak hodně doslazovat a ještě je to takový kompromisní, jinak by mi to nikdo nejedl:P

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:15

viktorka_od splavu aha, no ze píšeš, ze rajská podle Vaňka a nakonec je to svíčková podle pohlreicha :-)))

49114 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:23

Potrefenáhusa a dál, za to "resp" jsi četla?:D teprv teď jsem si všimla taky že tam má skořici, to já do rajské nerada. nj, já prostě nedokážu vařit nějak disciplinovaně, i kdybych našla ten origoš stejně bych to udělala podle svýho:-) proto je pro mě takový utrpení to blbý vánoční cukroví:P

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. února 2019 14:32

viktorka_od splavu skořice atd je prave to pernikovy kořeni, o kterým jsme se tu tuhle bavily, to já v rajský nesnasim

no já když píšu, ze jsem vařila něco podle nekoho, tak to nebejva volna inspirace

vanek má v knize 150g cukru a 5 lžic octa a je to vazne brutus