MP Marge Ta polívka vypadá úžasně.
Dadoo Moc pěkný recepty, od začátku roku mám "předsevzetí" 1) nic nekupovat na sebe, 2) suchej únor, 3) nepéct.
S 1 a 2 jsem v řiti a tyhle jogurtový buchty jsem neměla číst
ty miluju, mokrý těsta
Dadoo Jo, ta jogurtová je super, v létě se do toho dá naházet, kdeco zrovna zraje.
Dadoo Jogurtovou peču často. Mám jí z hrníčkové kuchařky, podle které všobecně ráda peču, protože to bývá rychlé.
Zdenek pripaleny nebyl a cenu akceptuji, nemam problem
O víkendu jsem rozbourala kance :-) teda naštěstí už nestahovala, přijelo to v šesti kusech. A po zpracování je z toho dvacet úhledných balíčků nádhernýho mladýho libovýho masa. Něco jsme nechali na kosti, většinu ale kvůli scházejícím mrazákům odkostili. A hned byla kančí panenka (dva druhy - vyřezala jsem i tu z vnitřní části hřbetu) s pečenými brambory a vinným zelím. A pak kančí ragů na červeném víně s dýňovými gnocchi a šalvějí.
Práce s masem mě hrozně baví, že bych si udělala nějakej řeznickej kurz? :-)
andulka01 Nase Maso casto shani nadsence do svych rad! Kdyz hledas tu novou praci...:)
711990 Hele, asi spíš jen jako koníček :-) si neumím představit, že dělám maso každý den, bohužel mám rozvíjející se artrozu v kloubech prstů a častý styk se studeným moc nejde dohromady, bolí to.
andulka01 tak to je skoda!
andulka01 To tě teda obdivuje, tohle bourání je strašná rasovina. Já jednou vyhrála srnu na plese, byla jsem frajerka, že to zvládnu... Nakonec zvládla, ale podruhý bych to už nedělala :-).
andulka01 A jak píšeš, že jsi dělala dýňové noky, máš nějaký ověřený recept? Já je párkrát vařila podle Grossularia a byl to spíš pokus - omyl. V tom receptu neodpovídal podíl mouky. Ale jinak je miluju :-).
999 Noky jsem tentokrát nedělala, zakoupila u Pasta Art na Náplavce :-) Ale na podzim jsem je dělala tak nějak od oka a vyšly perfektně - z pyré z pečené dýně a hrubé mouky, prostě vyšly. Řídím se konzistencí těsta. V podstatě by to mohly být tyto, ale místo hladké mouky jsem dávala tuším polohr. nebo hrubou (mám je ráda nemazlavé)
Co se týká bourání... Mám za sebou několikery ovčí zabíjačky a poté, co mi jeden neumětel to maso úplně nesmyslně rozmydlil si radši bourám sama. A teda tenhle kanec byl fakt za odměnu, mladej, krásný voňavý maso s tenkým tukovým krytím, žádný kvanta odřezků. A asi i dobře střelenej, všechno čisté a bez děr.
andulka01 Díky :-). Ty od Grossularia byly myslim z kukuřičné, nebo jiné alternativní mouky. Já z nich nebyla schopná udělat válečky, myslím, že nejvíc se nakonec osvědčilo protlačit je do vody přes síto na halušky
.
999 Ta kukuřičná mi k dýni hodně sedí, zkusím. Těsto by ale mělo být docela tužší, fakt by z něj měly být válečky co nakrájíš a pek přejedeš vidličkou (i se ještě v té mouce obalujou). Teda z řidkého těsta ala halušky proč ne, zas je tam míň tý mouky, to má taky něco do sebe.
711990 bourání je strašná fyzická dřina, to ženská nemůže dělat (myšleno 8 hodin denně se tím živit, ne že by nezvládla rozbourat jeden kus - a ano, taky mě to bavilo:-) - mě, která se kdysi štítila sáhnout na maso:-P
0zero7 Jo, hummus by sel nebo raw dort. Ja prave dotycnyho ani moc neznam, mozns uz s tim veganstvim I seknul, ale nebudu to ridkovat. Jak je najednou tezky vymyslet neco bez mlika a vajec;-)
Karja ja to chapu, tady je veganu plnej zadek, je tady i dost restauraci (dobrejch) nastesti. Kamosi ted prestali jist maso a da se, minule jsem jim udelala tacos jen zeleninovy a dobry to bylo
999 aha, dikes! Mozna by sel i jinej nastroj s podobnou delkou. Zkusim prilezitostne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.