999 verím, chutilo by ti, pridávaš sem výborné recepty, niekedy sa inšpirujem, pár som už vyskúšala.
Jídlo a vaření
milacka šmakoun je výrobek z bílků, který má různé příchutě a může se přidávat do sladkých i slaných jídel. Jeden se prodává přímo pod názvem šmakoun, ale já mám raději eggcheese.

Dnes jsem dostala chut na pomazanku ze sardinek, kterou delava muj tatinek. Uplne obycejna vecere, ale hrozne dobra.

Lamicka
to je u nás taky moc oblíbená večeře - i děti, který ryby moc nejí, sardinkovou pomazánku milují:-)
viktorka_od splavu ja ji jako mala taky mela rada. Nase deti ji zatim neji, starsi aspon ochutnala.
Renusatko pozerala som na nete, že je to česká špecialita, dostať aj na Slovensku, šmakouna určite kúpim.
Lamicka taky nejim ryby,ale rybi pomazanku miluju!![]()
jak ji delas?
Lamicka úplne obyčajné večere milujem, vraciam sa tak do detstva, keď mama často robila pomazánky alebo zapečené chlebíky.
Zarinya jen sardinky, tvaroh, cibule (davam salotku), kysele okurky, pepr, sul.
Lamicka jj taky delam s tvarohem,jen bez okurek.:-)
Renusatko pozerala som na nete, že je to česká špecialita, dostať aj na Slovensku, šmakouna určite kúpim.
A nie je to náhodou normálny východniarsky "syrec"?
slniecko syrec sa robí z celých vajec a mlieka, šmakoun len z bielkov, aspoň tak som sa dočítala.
Lamicka jj taky delam s tvarohem,jen bez okurek.:-)
ja stejne:-) (nebo labneh kdyz mam), ale davam jeste lzicku citronove stavy. obdobne delam z uzeneho lososa, ale tam vetsi mnozstvi labnehu a vic okyselim-to uz ale detem nejede. Lamicka u nich to neni “zatim” ale praveze jsou na ni zvykli odmala, ty nove veci min. jeden proste odmita
milacka aha. čiže syrec oklamaný na žĺtkach ![]()
viktorka_od splavu Asi taky zalezi na stravnikovi. Dcera ted v necelych 8 letech zacina zkouset nove potraviny. To me tesi, jak ji bavi zkouset nove chute. K necemu se vraci - jedla to jako dite, ale pak prestala (lusteniny, zelena zelenina), hodne veci ochutnava nove (avokado, sushi). Jako dvou - trileta mela obdobi bileho jidla (rohliky, testoviny). Syn je od malicka konzervativnejsi, ale je aspon ochotny skoro vse ochutnat. Ve skolce ji veci, ktere doma nepozre.
Lamicka joo skolka.. tam se deji zazraky![]()
viktorka_od splavu Opravdu! Dokonce vajicko natvrdo umeji uvarit lip
.
milacka Mám takový dojem, že se u vás dá koupit pod stejným názvem, tedy Šmakoun, v Tescu v oddělení sýrů.
Přecejen jsem je ozdobila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY