Ounz Tak ja to snad taky zkusim upect, delam ted vyvar kazdej tejden bud hovezi nebo kralici;-).Taky jsem to nikdy nepekla, ani se to u nas nedelavalo.
Jídlo a vaření
Karja já budu nadále asi píct jen tu oháňku, já fakt nejčastěji dělam drůbeží a to nevim, jestli by se nějak poznalo. na ty hovězí kosti je to ale super tip!
Ounz No je fakt, ze na me uz je to moc myslet dopredu. Ja mam hovezi kosti v mrazaku, takze takhle abych to vyndala rano, vecer dala pect, rano varila. No nevim jestli to zvladnu na to myslet. Ale tak aspon jednou snad jo.
Karja simtě to vůbec takhle nekomplikuj, vytáhnu z mrazáku, hodím na plech na 20 max 30 minut, sesypu do hrnce napustim na to vodu a jedinej problém je pro mě neprošvihnout jak to začne vřít, aby mi to nepřeteklo.. teda asi se mi tomu ani jednou nepovedlo vyhnout
pak už to dám na minimum a mně se to teda samo po 6h vypne, takže pokud jsem zrovna poblíž tak to zas pustím. toť vše
Karja jak píše Viktorka, ty kosti se pečou chvilku
Potrefenáhusa jj a nevím teda jestli něčemu vadí péct je zmrzlý.. prostě rozmrznou a pak se upečou, nebo se na povrchu upečou a uvnitř jsou ještě zmrzlý.. ale to neva. myslím. zatím jsem si nepovšimla žádné škody:P
viktorka_od splavu Aha!
viktorka_od splavu Tak tam jde hlavně o to opečení svrchu, které přidá chuťovou hloubku. Prostě připečeninky. Já bohužel teď nemám strávníky, kteří by to ocenili. Ale zrovna tu ponocuji s kuřecím vývarem, opekla jsem, přihodila pár malých shitake a táááááhnu.
Karja pokud mam suroviny na vyvar zmrzle, tak to varim rovnou zmrzle. jak to trva dela nez to zacne varit, je pak lepsi.
Ale teda zacinam tak na 4 stupni z 9, rozhodne mi to nezacne divoce vrit, spis to pomalu tahnu, varit to zacne tak za 2 hodiny nejdriv.
A ještě jedna brčálovka - mangold, rokety a rukola s trochou čerstvé majoránky. Jarní bylinková bomba s kysanou smetanou a ztraceným vejcem (a trvám na tom, že ty domácí vejce fakt chutnaj jinak)

andulka01 krásná mísa! ![]()
andulka01 chutnaj! Coz mi pripomina, ze jsem dva mesice v kuse snidala s chuti vajicka nez mi to mama prerusila o velikonocich mazancem a ja ted furt rano shanim neco sladkeho!
A ja som si dnes povedala, že nebudem na raňajky
zajedať chlebík so zeleninou a šup s ním do šalátového taniera.
Zarinya dík, dnes mám voľný deň, tak si zavádzam
do jedálneho lístka nové recepty, napr. zelerové placky so syrom, pečené v rúre.
milacka to je černucha (nigella) nebo černej seznam?
Vypadá to moc krásně
andulka01 brčálovku robievala moja babka a niet nad domáce vajcia.
Potrefenáhusa čierny sezam, viac menej na efekt.
Potrefenáhusa JJ, po babičce, má ještě větší sestru. Vždycky se hrozně bojim že je rozbiju, ale používám je moc ráda.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY