Ounz Ono tady už to kolečko jelo, k jakému ovoci, které těsto :-). Pro mě byla vždycky nejdivnejsi kombinace bramborové těsto, svestky, mastit sadlem.
Jídlo a vaření
Karja Naprosto v pohodě - jiné těsto ani nedělám (neumím).
999 tak to je ale jediná správná kombinace
s makem samozřejmě.
viktorka_od splavu Já vím, jen mi přijde divná :-).
Ounz U nás právě tvarohový. Ovoce jakékoli (v nouzi i jablka máma dávala) a čím míň rěsta, tím líp.
999 jj, já vim, sádlo vyncham, ale ty bramborový zkusim. Koneckonců takový ty bramborový šišky s makem sou taky dobrý :)
Sweet Potato tak u nás to kynutý těsto je taky hodně vycpaný ovocem a hodně tvarohu a cukru a másla samozřejmě. Teď je mám tak jednou za rok, ale v dětství nám je babička dělala hodně (děda je taky měl rád)
apropo víte, že moc dobrý sou s rebarborou?
viktorka_od splavu whiskas
Uf, se mi ulevilo...Ivana Chýlková kdesi říkala, že nenávidí vaření, protože jí to KRADE ŽIVOT, no řehtala jsem se u toho rozhovoru jak koza, protože to je tak přesný!![]()
999 Mě teď momentálně baví jen ty chvíle, kdy mě nic nebolí a ty si chci užít jinak než vařením. Ono když děcka chcou furt dokola jen ovesnou kaši, rybu nebo masový kuličky...A pak to stejně nechcou, tak tě to tak nějak začne...tyvíšco.![]()
Ounz já delam tvarohovy podle cuketky, jahodovy
kamaradka mě ještě zasvětila do toho, za každý ovoce si žádá svoje, takže meruňkovy jedine posypany strouhankou osmazenou na másle, tu kostičku cukru do nich taky dávali
Potrefenáhusa kostka cukru je nezbytná. Na všechno sypem tvaroh teda. Ty cuketkovo jahodový chci zkusit, jestli stihnu
Ounz no já jsem se předem trochu v duchu osklibala, protože co je nějaká osmazena strouhanka proti strouhanymu tvarohu, ale bylo to výborný!
999 Jo, to znam s kostkou cukru, ale jahody ted taky nejsou sladky a je to dobry, ja zas nerada sladky sladky jidlo:-D.
Luna Ja ti zavidim, ja pro sebe varim dost a obtezuje me to z casovych a bordelovych duvodu. Jenze jsem zvykla mit proste obed, neodbyvat se a tim, jak tu neni zadna dobra restaurace, nic, kde bych si jidlo mohla vyzvednout, tak si musim uvarit. Nekdy varim treba na dva dny, ale druhej den si stejne delam neco jinyho, ponevadz na to nemam chut. Miluju ten pocit rict si rano, na co mam chut a mit to k obedu;-)))'
Ounz Mne kynuty krom boruvkovych moc nechutnaj. Obcas nekde v jidelne byly s povidly, to slo, ale zase to je to sladky sladky jidlo, takze taky nic co bych musela nutne mit;-).
Potrefenáhusa Pritel zas knedliky nejdriv posype skorici a pak az tvarohem. Nejvic to jde ke svestkovym, na jine si to nesypu, on jo.
Ounz Jo a moc dobry jsou s cernym rybizem!
Potrefenáhusa tak já už jedla i ty šišky s osmaženou strouhankou, školní jídelna že jo :) Jestli zkusim ty merunkový tvarohový, tak to na ně sypnu zkusmo
andulka01 A ten bez jis jak, jen tak jako chutovku? Nebo to zvladnes nejakym zpusobem zakomponovat do vecere?
Karja tak já to mam zažitý z dětsví, u nás se to fakt jinak nevařilo. Zjistila sem to až později, že to jde i jinak
rozarka neni zac, ale to je jen muj cestin, obcas si proste nevzpomenu a to mluvim cesky skoro kazdej den s maminkou nebo kamaradama.
milacka diky
Luna viktorka_od splavu ja vareni rada, pustim muziku, pripadne otevru vino... nejlip pokud je to hotovy za 20 minut. Bavi me to moc, jak pise 999 , si uvarim i jen pro sebe, bez problemu. Zrovna dumam jakou omacku na cuketovy testoviny, asi klasiku rajcatovou plus krevety a zbytek vrazim na pizzu ![]()
Rada varim i tak ze navsteva uz je u me a delame si spolecnost u sklenice vina, je to fajn. Vrazim je na balkon, kde to mam dva kroky od sporaku na doliti vina a pohoda.
Ja sladky nemusim vubec, ale ten merunkovej knedlik bych snad i zakousla, jak o tom porad pisete.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY