0zero7 Super :-).
Jídlo a vaření
jinx práve včera som si pripravila podobnú večeru a keďže mám doma konečne bezhistamínové vína, pohárik chladeného chardonnay zavŕšil pôžitok z jedla.
A milujem tieto moje raňajky, zasýtia až do obeda
, jahody domáce.
andulka01 tvoj steak
gurmánske hody pre môjho manžela, steaky môže kedykoľvek.
Na prípravu steakov má špeciálny gril s vysokou teplotou zhora, najlepšia vec, ktorú si kúpil, keďže on je veľký mäsožravec.
Ja pri ňom len taká koza
, šaláty môžem jesť od rána do večera. S dobrou zálievkou a všakovakými ingrediencami ako bonus, nech to nie je len zelená miska.
0zero7 robíš mi v poslednej dobe veľké chute, nechám sa od teba inšpirovať.
jinx @0zero7 vypadá to skvěle
999 Tak teda konkrétně je to entrecote, farma rodina Němcova. Krásně se vejde na ten litinový pekáček. Ten hodně rozpálit, pár kapek oleje, maso zprudka opéct a dodělat jak máte rádi (já medium rare). Maso odložit na odpočinutí, do výpeku dát větvičky oblíbeného koření (za mě tentokrát šalvěj) a tak asi decku vína. Svařit o 2/3, vmíchat kousky studeného másla, vypnout. Nakrájet steak, vrátit do omáčky, posypat mořskou solí. Je to dostatečně konkrétní? ![]()
0zero7 Paráda! Tohle musim vyzkoušet. Vaříš teď hodně s houbama - jaké máš u vás k dispozici? Tady budou za chvíli lišky (jinak maj běžně žampiony, hlívu, hlívu královskou) a co mě letos fakt moc mrzí, vůbec nebyly smrže.
andulka01 Moc děkuju, ale mám ještě několik dotazů
. Maso doděláváš v troubě předpokládám. Jak velký kus jsi měla a jak dlouho jsi ho na medium rare pekla? Díky ![]()
999 Nedodělávám v troubě (se přiznám že to úplně neumim, jak to ztratim z očí, zapomínám) Ono to asi vypadá jako velkej kus masa, ale není, cca 250 g. Ten pekáček má asi 20 x 13 cm. Mám ráda na mase trošku připečenou kůrku, takže dávám na opravdu rozpáleno a pak asi 2,5 min po každé straně. Nehýbat, nepíchat, otočit kleštěma nebo špachtlí (před otočením zase zvyšuju teplotu na max rozpáleno, pak lehounce stáhnout). Míru udělání sleduju pohmatem. Hrozně důležitý je ten odpočinek.
A teda popravdě, měla jsem předtím maso od jiných (taky dobrých) farmářů a nešlo to. Teď s masem od Němcových mám výsledky hodně vyrovnané - entrecote, t-bone a tak. Akorát nemají tukové krytí, to mám ráda, ale ořezávaj no.
andulka01 Díky, ono to vypadalo na velký flák masa
. A to maso od Němcových kupuješ předpokládám na Náplavce
.
Same dobroty tady.![]()
999 No :-) a taky ve farmářským obchůdku ve Vyšehradské. Jsem taková stereotypní :-)
jinx Mnam, pasta byt musi, ja se snazim obcas misto casto. Mas v tom neco jinyho krom bazalky? Me moc chutna lzice balsamica v rajcatove.
andulka01 varim vetsinou s tema tmavsima co vtpadaj jak zampiony nebo pak portobello, hlivu mivaji malo, kanadani s tim neumeji (stejne jak korenovy celer treba). Prodavaji shitake a ruzne asijske druhy, lisky atd. Ja davam nejcasteji kombinaci cerstvych a k tomu susene (od maminky, suchohriby a pravaci, mnam, mam zasobu) daji se tady koupit i divoke houby, ale je to drahy, sla bych klidne, protoze houbarit umim, ale nevim moc kam presne, na ostrovech okolo se da taky. Jo a loni mi u baraku vyrostlo 7 kozaku, tak byly smazeny, mnam. Jo a uz se teda velmi tesim, az ty houby jednou capnou celnici, ehm.
999 ja davam steak dopect jen kdyz je to fakt mega flakota nebo kdyz tak delam veprove. Zkouselas i ten obraceny postup uz? Me se do toho porad nejak nechce...
0zero7 Jaký postup myslíš?
999 kdy das steak napred do trouby a pak az na panev
https://www.youtube.com/watch?v=akO6D_tc0lo
https://www.seriouseats.com/2017/03/how-to-reverse-sear-best-way-to-cook-steak.html
0zero7 Ty jo, to vůbec neznám :-).
999 Ja steak delam na dva zpusoby, tak asi zkusim i tento treti, vypada to dobre, nekteri tvrdi, ze tenhle zpusob je nej, myslim, ze hodne zalezi i na mase atd. Mam za rohem super reznika, tak to ocumim, co zrovna maji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY